親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

兩個人,知道跟團方便,但要早上8點集合太早了。去南怡島可唔可以10、11點先出發?聽到話包車,但去個島係要坐船,包車行程會係點?6月去會唔會冇乜特別?

大宅

Bertie07 發表於 17-5-13 13:43
兩個人,知道跟團方便,但要早上8點集合太早了。去南怡島可唔可以10、11點先出發?聽到話包車,但去個島係 ...

一定可以,一日團去最少3個景點,又會包午餐。你可以一日去一個景點,慢慢行,下午出發都得。去到碼頭買票就得。

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

兩個人,知道跟團方便,但要早上8點集合太早了。去南怡島可唔可以10、11點先出發?聽到話包車,但去個島係 ...

我去年跟 Seoul Easy,上午玩鐵道車,中午行南怡島,黄昏小法國村後回明洞。

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

其實自己去都好易...

搭 ITX 去加平,轉的士去南怡島個碼頭搭船入去. )坐 zip wire 入島又得

下午可以去玩 rail bike...

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

子爵府

chan803 發表於 17-5-13 17:14
其實自己去都好易...

搭 ITX 去加平,轉的士去南怡島個碼頭搭船入去. )坐 zip wire 入島又得

請問我係明洞出發坐火車去南怡碼頭,,,一般要預幾多時間?謝謝

翡翠宮

ansonbbb 發表於 17-10-18 12:02
請問我係明洞出發坐火車去南怡碼頭,,,一般要預幾多時間?謝謝

ITX 去加平站約1小時10分鐘,加平搭的士一陣就到南怡島碼頭.

翡翠宮

ansonbbb 發表於 17-10-18 12:02

可以用 韓巢地圖 app 計下地鐵車程

大宅

大家有無試過用google map search韓國的路線, 因為我想自駕, 想睇下由A去B有幾遠, 但試左好多個地方都話不能駕駛到達, 由機場去明洞都話唔得, 明明有大巴行駛既地方都話唔得, 點解會甘既? 有咩方法可行? thanks.

珍珠宮

leungrain 發表於 17-10-18 15:05
大家有無試過用google map search韓國的路線, 因為我想自駕, 想睇下由A去B有幾遠, 但試左好多個地方都話不 ...

google map唔support韓國,要用韓巢地圖先得

大宅

whyyou 發表於 17-10-18 22:07
google map唔support韓國,要用韓巢地圖先得

Thx 我試埋apple個map都唔得 唯有download韓巢啦 唔該哂

珍珠宮

leungrain 發表於 17-10-18 22:09
Thx 我試埋apple個map都唔得 唯有download韓巢啦 唔該哂

正確嚟講係韓國block咗其他人嘅地圖,所以apple map同google map都唔得

珍珠宮

回覆樓主:

http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/travel/art/20160528/19630717

首頁

尾頁

跳至