自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

睇過一條片,隻家貓勁怕榴槤味
淡淡的來, 好好的去 ....

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

bplus 發表於 17-5-14 09:07
睇過一條片,隻家貓勁怕榴槤味

放防貓板,不如在車身旁放貓抓板,等佢只抓貓抓板,唔抓架車,唔知得唔得
Childhood is journey, not a race.

伯爵府

試下擺一條條茄子或者青瓜喺佢抓果d位嘅地下吖,我上網睇過條片,10隻貓有10隻見到都會嚇到彈開架,你試下有無用吖

大宅

回覆樓主:

我隻貓近期好鐘意瞓廁所,我食完D橙皮,柑皮放係廁所佢就無入去,不過你係戶外地方大真係幾頭痛,樓主都好有愛心,無傷害貓貓

侯爵府

思樂冰 發表於 17-5-14 03:08
上星期比隻野貓KO左個車套,已經又再訂過一個新既,$28xx,但要等二至三個星期先到,呢幾日隻貓越來越過份 ...

漂白粉,圍住架車範圍灑,陣味好勁,佢地唔會行埋去。

男爵府

http://www.thisone.com.hk/produc ... %e5%91%b3%e5%8c%85/

JOYPET, 貓貓專用禁區氣味包

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

貓唔鐘意citrus味,試下擺d橙味檸檬味邪一邪佢

另外,買d貓抓板加catnip得唔得呀。$2800可以買好多啊

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得貓貓係驚狗,但唔知你泊車地方同你家爭幾遠,之前我家未有狗,有兩隻野貓(我唔知係野定係家貓),成日嚟我花園吼住我啲魚,仲猖獗到一到晚上就捕住我門口,一係匿喺車底下,但自從有咗毛孩,唔知幾時開始,唔再見到有貓嘅踪影,係成條街都唔見有。

珍珠宮

回覆樓主:

如果反光呢? 例如包錫紙果類? 但夜晚就………
我唔知得唔得
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

碌柚皮……我家7隻貓都好怕,第8隻就一時時可能個鼻有時失靈,橙無柚子皮咁大味!

珍珠宮

我愛Corina 發表於 17-5-14 05:10
我都想要呀

我花園好多野貓poo poo, 用左好多野佢地都唔驚,暫時用mint , 呢幾日無黎。

Mint? 點用法?我都想知,本來隻貓爬上車訓我完全冇問題,但而家抓到甩油,我一定要趕,我等間再扔d橙皮試下先

珍珠宮

我愛Corina 發表於 17-5-14 05:14
會唔會咁

我都見到,希望唔會

珍珠宮

是是但但 發表於 17-5-14 09:13
放防貓板,不如在車身旁放貓抓板,等佢只抓貓抓板,唔抓架車,唔知得唔得
...

我怕越引越多,我部車可以報銷

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 17-5-14 12:35
貓唔鐘意citrus味,試下擺d橙味檸檬味邪一邪佢

另外,買d貓抓板加catnip得唔得呀。$2800可以買好多啊:mone ...

我等間拎d橙皮試試

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 17-5-14 12:45
我覺得貓貓係驚狗,但唔知你泊車地方同你家爭幾遠,之前我家未有狗,有兩隻野貓(我唔知係野定係家貓),成 ...

遠嫁,我有洛威,可惜在家

DoReMi媽媽    發表於 17-5-14 13:57

珍珠宮

xscatcat 發表於 17-5-14 11:50
http://www.thisone.com.hk/product/joypet-%e8%b2%93%e8%b2%93%e5%b0%88%e7%94%a8%e7%a6%81%e5%8d%80%e6%b ...

我買來試

珍珠宮

winner128 發表於 17-5-14 11:46
漂白粉,圍住架車範圍灑,陣味好勁,佢地唔會行埋去。

之後再試,而家有臭丸丶白醋,我怕mix埋一齊有化學作用,不過又有網頁提到有d貓好like漂白水

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

菠蘿小矇朱 發表於 17-5-14 09:31
我隻貓近期好鐘意瞓廁所,我食完D橙皮,柑皮放係廁所佢就無入去,不過你係戶外地方大真係幾頭痛,樓主都好 ...

我都覺得自己好好
我超錫車,本身如果花dd都嘈嘈閉,我呢幾日見到有幾百條痕,而且甩油好傷,不過冇計,唯有趕走佢,我希望捱到個車套到會停

首頁

尾頁

跳至