自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

BB防敏心得分享勳章

你一個煲加一個煎 pan 已經 over 7kg

點解你朋友唔係香港開倉時先買

侯爵府

開心吸收勳章

話說去韓國有人托朋友買100塊蝸牛面橂, 我地都叫佢吾好抬番黎.

珍珠宮

就算寄倉都唔好啦,唔洗枱去機場咩,仲要,買左又邊度都去唔到,SIDE哂自己時間,打亂自己行程

水晶宮

Huuu 發表於 17-5-15 15:26
幫朋友買三個煎pan,加一兩個煲,

兩個大人可以hand carry上機嗎?

樓主你實在太好人啦!

天空之城, 快樂之地

伯爵府

2024年龍年勳章

真係夠老友,買完邊度都唔洗去,成個trip幫人托貨,真真正正托貨,就算有喼,日本好多車站都要托樓梯

水晶宮

如果你未買, 我覺得你應該拒絕呢d好朋友。 而且, 如果今次旅行係同老公一齊去, 更加唔好搵呢d野搞。好容易會同老公鬧咬。
天空之城, 快樂之地

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

做你朋友真好

男爵府

我想知你點舉上去個行李架樹....舉到上去拎落黎都唔係易事...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

夠朋友, 不過你朋友狼咗啲

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

如果朋友話平左好多,咁你幫佢courier返黎啦

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

點hand carry 。 咁重

男爵府

妳朋友托妳做D咁既野,佢真係夠朋友?!

上次,我家姐話幫我係澳洲買枝flaxseed oil,好似紅酒咁size ,我都婉拒了。香港貴D咪貴D囉,佢拎到扭親點算呢?

我去旅行都唔想拎咁重行李啦,做苦力咩。最弊同老公去完,開心事變炒大鑊。

做好人都要有底線既。Sorry, 難聽D講句是不自量力。

男爵府

唔好幫佢買,包你後悔
我自己去日本都冇買,因為真係重到痴線

大宅

我自己買自己托返黎就話啫,我可以比個參考你之後你自己考慮,我之前已經托左好多返黎開左箱所以吾影,我啱啱日本返黎只係買左4隻碟加兩隻碗,我仲未拆可以影比你睇,連埋個盒已經用左我一半細喼位,結果我係機場完全掃吾到sake,只係買左幾包野食,如果你同你老公一人有一個喼上機加機場吾會買野,咁㷛同煎pan你你可以帶上機,再加個㷛你預左要拆盒,同埋你要大力士上身抬到上行李櫃咁就ok

洛婷    發表於 17-5-15 22:42

大宅

我自己去日本outlet一係唔買、一買就買到全部LC寄EMS。因為實在太太太重啦!

樓主你千祈唔好做傻事呀。我覺得幫佢買一兩件stoneware都還可以,但煲和Pan一定唔會。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

馬霸 發表於 17-5-15 15:35
如果得2個大人,拿咁多野上機。都幾自私
同埋太重拎上機唔好,因為大吉利是有咩意外,行李係上面跌落黎,會造成好大既傷害

珍珠宮

2018復活節勳章

Huuu 發表於 17-5-15 16:02
煎pan可以幫手買,

聽講煲一個都5kg未必攞到甘多返香港

煎 pan 都重架。
樓主係唔係打算自己唔shopping買野純粹睇風景。幫朋友買晒啲煲後都唔知仲有冇 quota 裝戰利品

My Egg Egg Egg Egg Easter House

珍珠宮

係咪超好朋友, 正常唔會叫人舉幾舊鐵回來. 點開到口, 用開都知重到呢....

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我就唔會幫佢買啦,啲嘢咁重,就算平好多都唔好意思叫你搬返來啦,你肯定佢係你朋友?
I 大蚊豬   

珍珠宮

dogdog918 發表於 17-5-15 16:21
有兩次去outlet都好想買,但拎上手都放返低,樓主真係好好,咁重都肯幫朋友帶 ...
me 2. 我一年去幾次日本都無買. 再平都係咁話, 太重啦. 返香港買, 貴D就貴D, 而且香港間唔時有減價, 代購又有. 唔好搵自己苯去旅行咁辛苦.

首頁
12345...8

尾頁

跳至