親子旅遊

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

KVTH 發表於 17-5-27 14:22
樓主,
謝謝分享
請問你如何book钓鱼團?我嘗試e mail,但數些也send唔到

我都覺得佢地email吾覆或者好耐先覆,但用facebook 傳訊息比佢地,佢地幾小時或者一天內都會覆你。
我嗰間釣魚團會每一次24小時後覆你...haha,所以一次過寫哂想參加日期、人數、下榻酒店,想問問題一次比哂佢。你可以係 fb search下佢名叫 石垣島マリンタイム
依家見佢都有好多香港人參加。

男爵府

回覆 syh913 的帖子

樓主,係FB搵唔到半日釣魚團果間野.....,可唔可以影佢個大頭相黎睇下? THANKS.

大宅

karen_szeman 發表於 17-6-5 16:44

樓主,係FB搵唔到半日釣魚團果間野.....,可唔可以影佢個大頭相黎睇下? THANKS.

你search 石垣島マリンタイム

男爵府

我個電話唔知要點先可以輸入日文.....所以搵唔到佢地.........
有無LINK可以俾我? THANKS.

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

karen_szeman 發表於 17-6-6 09:36

我個電話唔知要點先可以輸入日文.....所以搵唔到佢地.........
https://goo.gl/CgbueA

男爵府

回覆 shinku 的帖子

Thank you very much.

我地一行7大2小,打算跟你頭兩日行程玩呀! 好多謝你既分享!

男爵府

想問下你出海釣魚會釣幾耐? 因為我有老人家,我怕太耐佢地會悶. THANKS.

大宅

karen_szeman 發表於 17-6-6 15:17

想問下你出海釣魚會釣幾耐? 因為我有老人家,我怕太耐佢地會悶. THANKS.

全程3小時,船程太約20mins,所以大約釣2小時。之後會再坐返佢車回居酒屋,食完大約9點幾。
如果老人家吾釣就吾好一齊出海,吾玩會悶同汗煎。最多到時去居酒屋等一齊食飯。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

報料: 石垣島有新地標,730Court,

http://tc.tabirai.net/s/sightseeing/article/okinawa-ishigaki-730court/

男爵府

Thanks.

男爵府

回覆 Tabo63 的帖子

開唔到WO

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

karen_szeman 發表於 17-6-7 14:57
回覆 Tabo63 的帖子

開唔到WO
前面加番 http: 就開到

大宅

Tabo63 發表於 17-6-7 15:01
前面加番 http: 就開到

http://tc.tabirai.net/s/sightseeing/article/okinawa-ishigaki-730court/

男爵府

Thanks. 黎緊7月中去,可以去行下

大宅

syh913 發表於 17-6-7 15:02

之前釣魚晚飯後都經過過,地下有好多紅芋手信任試食,2樓有店食石垣牛,裝修幾靚,新穎,有點貴,周圍都有好多炭燒石垣牛選擇,食完飯可以優優閒閒逛下!
如果買手信,可以上機前在國際線有好多手信買,連菠蘿都有(但梗係超市平d)。不得不提機場內可以買Royal朱古力,有石垣島限定版,紅芋味、泡盛、鹽味......但屋企人吾接受紅芋朱古力。之前有超市都買左好多百力支,我自己覺得紅芋味最好味!如果喼有位,可以買苦瓜,d苦瓜用黎炒蛋,超正。超市買¥198/2大支,小支¥89。

子爵府

回覆樓主

請問竹富島係咪有牛車同玻璃船坐? 如果有, 係石垣碼頭定去到竹富島先報名?謝謝!

大宅

Fishbbmama 發表於 17-6-8 12:23
請問竹富島係咪有牛車同玻璃船坐? 如果有, 係石垣碼頭定去到竹富島先報名?謝謝!
...

竹富島係坐牛車。川平灣才有琉璃船睇珊瑚。
你可以在石垣島離島碼頭,買咗去竹富島嘅船飛時,可以順便買埋牛車票,船+牛車套票平少少。如果未決定坐吾坐,可以去到竹富島村內牛車店先直接報名又得。

侯爵府

syh913 發表於 17-5-16 18:36
Day 7
Fusaki beach-->米原海灘-->banna park 玩、夜睇螢光蟲-->大城燒肉
連續好天甘多日,終於陰天。我地 ...

多謝分享

大宅

多謝你的資料, 非常好玩, 我們沒有參加釣魚團, 只在西表島水霸上釣魚, 但都釣到斑, 大眼雞...

大宅

meyonw 發表於 17-6-10 12:57

多謝你的資料, 非常好玩, 我們沒有參加釣魚團, 只在西表島水霸上釣魚, 但都釣到斑, 大 ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)鍾意戶外的話,石垣真係好好玩!一定會再去但依家見暑假酒店好full,平平地玩應該要過左暑假先。其實石垣周邊碼頭位(近Aeon mall)都可以釣到3-6斤既大魚。釣魚團是比小朋友體驗下坐船釣魚樂趣!

首頁
23456...11

尾頁

跳至