親子旅遊

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

我地最後都係決定唔JOIN釣魚TOUR,因為怕D老人家頂唔住同埋悶......不過聽你講係碼頭都可以釣,又可以諗下WO,HEHEHEHE

男爵府

醒目開學勳章

meyonw 發表於 17-6-10 12:57
回覆 syh913 的帖子

多謝你的資料, 非常好玩, 我們沒有參加釣魚團, 只在西表島水霸上釣魚, 但都釣到斑, 大 ...

請問大霸位置在那裹,易去嗎?

大宅

karen_szeman 發表於 17-6-12 11:21
我地最後都係決定唔JOIN釣魚TOUR,因為怕D老人家頂唔住同埋悶......不過聽你講係碼頭都可以釣,又可以諗下WO, ...

在這間魚具店對出的橋底都可以釣,有車直接鏟入橋底爛地,超方便!啲魚唔食蟲,食魚仔(去超市買)東橫inn對出碼頭,都見有人釣魚,但冇遮蔭乾曬。

男爵府

Thank you very much

伯爵府

syh913 發表於 17-5-16 17:42
Day 1
香港-->石垣-->黃昏釣魚團包居酒屋煮魚獲
Delay左成個鐘才起飛,落機立即取車,訂個間不是OTS/Times ...

請問唔自駛係咪唔岩玩? 因冇車牌, thx

大宅

do-re-me 發表於 17-6-12 17:22
請問唔自駛係咪唔岩玩? 因冇車牌, thx

都吾係...要睇定d巴士時間表去景點,住近d市中心。跟local tour的話會到酒店門口接你。
有JM post過吾係自駕遊。

伯爵府

syh913 發表於 17-6-12 17:30

都吾係...要睇定d巴士時間表去景點,住近d市中心。跟local t ...

但去到好靚果d沙灘嗎?thank you

大宅

do-re-me 發表於 17-6-12 19:07
但去到好靚果d沙灘嗎?thank you

沙灘靚的話⋯⋯我覺得竹富島最靚......
竹富島水淺影出黎好似在海面行緊,有好多海參、珊瑚、魚仔,就要坐15mins船+揸單車去沙灘。
米原就多珊瑚、魚仔,不是靚沙灘景色,玩就好好玩。要坐米原缐既巴士,時間表比行市內巴士梭落,一日來回2班,所以要睇定時間表定下行程。
Fusaki beach沙灘,景真係超靚,但水不是太清,水深。在酒店前面,什麽沙灘用品都有得租,吾知有無巴士經,這個無硏究過。
如果靚沙灘又要近,應該最近是真榮里沙灘(ANA酒店前)吾住都可以入,不是私人沙灘。附近仲有Aeon都好方便。
但如果睇珊瑚玩水,就要米原最多啦⋯⋯
第一張相是竹富島沙灘、第二張是米原、第三張是fusaki beach

伯爵府

syh913 發表於 17-6-13 10:11

thank you ar, 好詳細, 我揾一個有酒店嘅沙灘主力玩

伯爵府

syh913 發表於 17-5-16 17:42
Day 1
香港-->石垣-->黃昏釣魚團包居酒屋煮魚獲
Delay左成個鐘才起飛,落機立即取車,訂個間不是OTS/Times ...

幾月去最好? 冇咁晒又少落雨?

大宅

do-re-me 發表於 17-6-13 12:05
thank you ar, 好詳細, 我揾一個有酒店嘅沙灘主力玩

吾自駕ANA應該係最好。如果住Fusaki villa resort,吾方便出黎,三餐都應該係晒入面。
如果淨沙灘同水上活動,吾出其他地方玩,應該clubmed是一個好選擇。

伯爵府

syh913 發表於 17-6-13 12:11
吾自駕ANA應該係最好。如果住Fusaki villa resort,吾方便出黎,三餐都應該係晒入面。
如果淨沙灘同水上活 ...

clubmed係一個旅遊package?

伯爵府

syh913 發表於 17-6-13 12:11
如果淨沙灘同水上活 ...

想鈎魚, 浮潛, 享受沙灘, 食

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

syh913 發表於 17-6-13 10:11

請問竹富島有得係海灘游水嗎? 我見有書話吾俾游??

大宅

do-re-me 發表於 17-6-13 12:13
clubmed係一個旅遊package?

Clubmed渡假村,一個價錢包晒飲食、沙灘游水同水上活動,可以留幾日。如果要再出去tour去其他地方,佢都會有報團出發,但會貴少少,因為佢在石垣島的最一端,比較遠。但如果喜歡自己探索的話,就不適合,因為去完你唔覺得自己去咗石垣旅行,純陽光海灘就ok。

大宅

do-re-me 發表於 17-6-13 12:11
幾月去最好? 冇咁晒又少落雨?

玩水一定5月-9月尾;7-8月熱少雨但容易打風。ANA附近都有好多酒店近大馬路好方便。

大宅

Tabo63 發表於 17-6-13 12:21
請問竹富島有得係海灘游水嗎? 我見有書話吾俾游??

竹富島Koidoi beach係落得水既沙灘,水淺行好遠好遠,水只係得小腿甘高,真係游泳的話係游吾到水,有沖涼換衫設施。但星砂海灘冇話唔俾落水,但水中全部都係大石根本唔會落水,睇下找下星砂甘就可以。
地圖有寫邊個沙灘吾可以落水,亦都可以用google map search下,睇下d相就會知道。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

syh913 發表於 17-6-13 13:08
竹富島Koidoi beach係落得水既沙灘,水淺行好遠好遠,水只係得小腿甘高,真係游泳的話係游吾到水,有沖涼 ...
明白,吾該晒,幅圖好詳細!! 係咪搭船有得攞??

大宅

Tabo63 發表於 17-6-13 13:55
明白,吾該晒,幅圖好詳細!! 係咪搭船有得攞??

依張地圖係竹富島租單車時比我地。友利單車網站都有得download.
http://tomori-kankou.com

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

首頁
34567...11

尾頁

跳至