興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

可以點做?

侯爵府

abcbb 發表於 17-5-17 21:43
可以點做?

重試左未?

如果都唔得,試下將系統還原去早一個時間,再更新一次!

男爵府

醒目開學勳章

crshk 發表於 17-5-17 21:46
重試左未?

如果都唔得,試下將系統還原去早一個時間,再更新一次!

重试了四次,都唔得。可以詳细點教我點做?

男爵府

醒目開學勳章

abcbb 發表於 17-5-17 21:49
重试了四次,都唔得。可以詳细點教我點做?

我試了疑難排解都唔得,請指教

侯爵府

abcbb 發表於 17-5-17 22:05
我試了疑難排解都唔得,請指教

你有無試下將系統還原去較早時間,先再更新?

侯爵府

crshk 發表於 17-5-17 22:11
你有無試下將系統還原去較早時間,先再更新?

系統還原跟下面做:

http://namasalu.pixnet.net/blog/post/42504559-%E9%82%84%E5%8E%9F-win-10-%E8%87%B3%E8%BC%83%E6%97%A9%E6%99%82%E9%96%93%E9%BB%9E

男爵府

醒目開學勳章

crshk 發表於 17-5-17 22:13
系統還原跟下面做:

http://namasalu.pixnet.net/blog/post/42504559-%E9%82%84%E5%8E%9F-win-10-%E8%87% ...

已還原至上一個更新,再啟動windows update 時介住咗在更新86%後不動了,怎辦?請幫忙

別墅

1. 等,keep住等, 等佢自行UPDATE及修正, 或等死
2. 如果電腦內沒有重要嘢, 可回復原廠設定(但有一點要留意, 電腦內的資料,文件,相片會有機會無哂)
3. 再唔得, 就搵IT人攪...希望以上各點可以幫倒你

侯爵府

abcbb 發表於 17-5-18 00:58
已還原至上一個更新,再啟動windows update 時介住咗在更新86%後不動了,怎辦?請幫忙

...

你電腦卡在係呢個畫面幾耐?

你有無留意機箱硬碟的指示燈有無閃?

我試過幫有些機更新,有時更新畫面可以停留一個小時以上。

男爵府

醒目開學勳章

crshk 發表於 17-5-18 06:52
你電腦卡在係呢個畫面幾耐?

你有無留意機箱硬碟的指示燈有無閃?

昨晚攪到二點幾,見到以下版面,最後部機自行重新開機及啟動,好似ok

男爵府

醒目開學勳章

abcbb 發表於 17-5-18 07:55
昨晚攪到二點幾,見到以下版面,最後部機自行重新開機及啟動,好似ok

但今早起床,再見Windows Update 有可用update, 於是又再download and update. 又見以下版面

侯爵府

abcbb 發表於 17-5-18 07:59
但今早起床,已見Windows Update 有可用update, 於是又再download and update. 又見以下版面
...

你選擇進階選項,試下跳過某些更新。

Windows 更新有時會玩好幾個鐘,無得心急。

別墅

Windows update真的不是一次便ok, 尤其是以往係少或無update,真係要update幾次, 不用急,慢慢等

男爵府

醒目開學勳章

crshk 發表於 17-5-18 08:08
你選擇進階選項,試下跳過某些更新。

Windows 更新有時會玩好幾個鐘,無得心急。

請問這代表D咩? 無法安裝Win 10更新功能? 應點做?唔該先。

侯爵府

abcbb 發表於 17-5-18 19:16
請問這代表D咩? 無法安裝Win 10更新功能? 應點做?唔該先。

即係話呢個更新不成功。

侯爵府

crshk 發表於 17-5-18 20:04
即係話呢個更新不成功。

如果無出 error code, 其實無嘢做到,惟有 by-pass 左佢,或者等下一個更新。

男爵府

醒目開學勳章

crshk 發表於 17-5-18 20:07
如果無出 error code, 其實無嘢做到,惟有 by-pass 左佢,或者等下一個更新。
...

謝解答,唔該哂!

侯爵府

abcbb 發表於 17-5-19 14:03
謝解答,唔該哂!
Welcome

翡翠宮

回覆樓主:

正版的話可以打畀microsoft求救,佢哋技術人員甚至可以遠程控制你部電腦幫你搞。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

試下喺呢度dl ISO檔再裝
我試過係成功嘅

https://www.google.com.hk/amp/s/isite.tw/2016/08/03/16638/amp

首頁

尾頁

跳至