美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

lingks 發表於 19-3-23 11:15
Hi各位,係呢到追左post好耐...
想請教大家幫下手
之前係某間大型美容店做完cps burn左

係內地公立醫院如果做有創傷醫美療程,醫生會開生長因子/積雪草/光果甘草等產品配合。因為係無菌/低敏正規產品,外面唔容易買到,你下次覆診問返個專科醫生開俾你安心D。

珍珠宮

回覆樓主:

beautybay的cellex-c在打6折

男爵府

asweetmom 發表於 19-3-23 09:05
但是沒有說小禮物是甚麼

如果我冇記錯係一支小sample, 但唔記得係咩產品

珍珠宮

回覆樓主:

fyi

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.kiehls.com.hk/zh_HK/ugc-ccw-o2o.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook%20Ad&utm_campaign=Clearly%20Corrective&fbclid=IwAR2t6QRngMkTHD6Ht8p9HwoOONddz9DTahhscg4K9YYX_YLbCtZFBm3ZYAo

珍珠宮

回覆樓主:

等特價入手

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 19-3-24 07:44
https://www.kiehls.com.hk/zh_HK/ugc-ccw-o2o.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook%20Ad&utm_camp ...

請問你揸Clinique vit c ,係咪洗完面第一個step? 跟住先toner?

珍珠宮

回覆樓主:

116對我太土,我更喜歡124。

珍珠宮

回覆樓主:

有值得嘗試的嗎?

珍珠宮

me920 發表於 19-3-24 09:51
請問你揸Clinique vit c ,係咪洗完面第一個step? 跟住先toner?

clinique c10無助滲透成份(例如酒精),如果前面又toner又其他serum,咁更加影響吸收。clinique c10之後我唔係一定搽toner,搽咩會視乎天氣決定,乾凍冬天就會第2支搽toner,第3支搽cream。

珍珠宮

asweetmom 發表於 19-3-24 12:45
有值得嘗試的嗎?

雖然由一支變成一個系列强勢回歸,不過廣告只係主打"多重防護"呢支。廣告都講得好清楚,定位"都市防曬",強調"膚感好、跟妝友善、易清潔"。如果我試只因為平,代替lrp uvidea xl。

珍珠宮

回覆樓主:

買貴野之前一定要做足功課

珍珠宮

回覆樓主:

日本研發,但中國製造。
全新升級,不過批准文號同上一個版本一樣。

珍珠宮

回覆樓主:

今日萬寧仲做緊dhc deep cleansing oil買1送1

大宅

最關心BB問題熱投勳章

greentea000 發表於 19-3-25 08:57
今日萬寧仲做緊dhc deep cleansing oil買1送1

咁我可以再入多幾枝

大宅

最關心BB問題熱投勳章

呢set Sun code我之前買左,因為買一送一!終於試曬3枝,我只係分享下感覺,至於防曬、防水就無乜研究,因為最近都陰陰天,我自己又好少出汗!
最鍾意係Brightening up,味道少香,搽一日無覺得乾、綠色Mild up, 無香味,但下午會覺得鼻兩邊乾、最後嗰支moist up,用過一次係面之後唔會再搽面只搽身,因為好嗱眼,而且味道我唔like!
我係熟齡乾皮

珍珠宮

pilotmama 發表於 19-3-25 10:22
呢set Sun code我之前買左,因為買一送一!終於試曬3枝,我只係分享下感覺,至於防曬、防水就無乜研究,因 ...

多謝分享!
會回購嗎?

珍珠宮

greentea000 發表於 19-3-25 08:43
日本研發,但中國製造。
全新升級,不過批准文號同上一個版本一樣。

換言之,只是換了包裝。

大宅

最關心BB問題熱投勳章

回覆 asweetmom 的帖子

Green Mild up已經買左正貨size,Brightening up用完都會繼續回購!Moist up就唔會,用黎搽身有太多其他選擇

珍珠宮

回覆樓主:

呢個價錢連試既欲望都無
p.s.有酒精

首頁

尾頁

跳至