美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

aewiou 發表於 18-9-19 14:54
想問下,我已經用左3支the ordinary AG12%, 有冇新產品可推介?本身係同css vit c隔日用,我支AG12%就嚟用完 ...

性價比最高一定係The Ordinary., 其他aa2g我用過嘅都貴過TO一截, 效果亦差不多。新出HABA好似都係ascorbyl glucoside, 但我冇用過。

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.eau-thermale-avene.hk/201809physiolift?utm_source=Avene-FB-20180918-Sample&utm_medium=social&utm_campaign=201809PhysioLift

珍珠宮

回覆樓主:

mad hippie又做9折

珍珠宮

flyinsky 發表於 18-9-15 08:24
好吸引!咁佢條line係咪蘑菇水最值得買?另外睇過篇文話ce加埋q10係最抗氧化,但而家點解無乜q10護膚品既 ...

我無研究成個DR. ANDREW WEIL FOR ORIGINS系列,唔知唔覺佢由1支化妝水擴展成1個完整系列。化妝水非連續用過幾支,上個冬天因為超平免稅店套裝用埋面精華。不過兩支成份有部份重叠,我係分開搽。面精華係有油有水設計,比較着重油性保濕同抗氧化,早晚都可以搽。可惜面精華成份比唔上化妝水+annemarie borlind膠囊呢個組合周全(只可以夜晚搽),我唔會單獨回購面精華,有平套裝先考慮,化妝水就差唔多次次正價回購。

如果根據皮膚抗氧化循環揾相對應護膚成份,第1防線係vc同ve,第2防線係硫辛酸同谷胱甘肽,第3防線暫時係b3。

最愛用q10既係德國(例如nivea、eucerin),其次係日本(例如dhc)。

珍珠宮

snoopyiu 發表於 18-9-15 09:43
想問HA塑顏精華有咩好?係咪岩年紀大既用?呢套好似好好,其餘兩枝用過sample覺得好好用,未用過呢枝精華 ...

SKINCEUTICALS 宣傳H.A INTENSIFIER TREATMENT 係增加透明質酸,你睇下官方12星期效果圖,如果有興趣再嘗試。

珍珠宮

me920 發表於 18-9-15 14:51
尋日經過Elizabeth arden counter, BA話Retinol capsules應該年尾會有售, 希望一田減價時有set 賣啦, 抵D ...

多謝報料!
我要努力消耗同啦啦聲盤點下D存貨,年尾減價功勢又殺到!

珍珠宮

me920 發表於 18-9-17 12:34
https://www.elemis.com/cellular-recovery-skin-bliss-capsules.html
Pink/Day: Moringa Pterygosperma Se ...

完全無得比,elemis個膠囊得排頭位果個植物油成份有用。

珍珠宮

flyinsky 發表於 18-9-19 11:45
其實個sales解釋完我都唔明HA同b5有乜分別,個sales仲俾左b3 cream我,但b3唔係會乾,又話保濕,好唔明
aq ...

HA同B5都係水溶性保濕成份,HA係大份子(即時表皮保濕效果),B5係小份子(長期增加皮膚自身保濕能力),兩個互相配合保濕效果更好,基本上而家既b5 gel都有齊呢兩個成份。

SKINCEUTICALS METACELL RENEWAL B3有15%甘油(一定保濕到笠痴痴)同5%b3(一定好控油),其他成份無正面作用。我完全估計唔到呢支野既膚感同效果係點,如果你買左用完報告下。

珍珠宮

aewiou 發表於 18-9-19 14:54
想問下,我已經用左3支the ordinary AG12%, 有冇新產品可推介?本身係同css vit c隔日用,我支AG12%就嚟用完 ...

用了3支TO 12%AG的效果不理想所以想換别的嗎?還是搽悶了呢?

珍珠宮

greentea000 發表於 18-9-19 08:45
SKINCEUTICALS H.A INTENSIFIER TREATMENT 有1.3%透明質酸,保濕效果當然好。

這支也有B5嗎?

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

aewiou 發表於 18-9-20 08:20
TO仲有冇好野介紹?我只用過b5 同AG 12%

我唔係用過好多TO, 買TO主要係平,性價比高。有回購過嘅包括Ascorbyl Glucoside, Alpha Arbutin, Squalane Oil, B5

禁止訪問

水晶宮

aewiou 發表於 18-9-20 09:11
AA有什麼用途?

都係美白

禁止訪問

男爵府

Elenalan 發表於 18-9-20 08:55
我唔係用過好多TO, 買TO主要係平,性價比高。有回購過嘅包括Ascorbyl Glucoside, Alpha Arbutin, Squalane ...

Elenalan JM ,又請教你 想買護膚油,你推介邊款好用呀?

再多謝你上次介紹我買嘅精華,維C真係好新鮮,從來唔知原來係透明,一直買開都係黃黃地

男爵府

greentea000 發表於 18-9-15 20:11
我有幾盒AnneMarie Borlind膠囊,可以慢慢EA RETINOL膠囊等。
AnneMarie Borlind膠囊有幾多個%?

珍珠宮

asweetmom 發表於 18-9-20 07:24
這支也有B5嗎?

首頁

尾頁

跳至