美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

Anne Marie borlind 膠囊收到了

珍珠宮

aewiou 發表於 19-1-14 22:21
呢支未買,要諗諗邊支適合

我大女兒用EFFACLAR DUO[+]的時候有爆痘情況,但爆完會好很多。給你個心理準備,青春痘有好幾年要長期作戰。

伯爵府

asweetmom 發表於 19-1-14 22:22
Anne Marie borlind 膠囊收到了

你會用係邊個step? 用呢個之前會搽咩?之後仲用唔用cream? 我都想試,但成日都斷貨

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-1-9 23:52
你感到「裏面走下坡」啦?

理論上生理年齡25之後皮膚就走下坡,而裏面既衰敗外面幾時睇到就視乎各人既先天同後天因素。我已經31歲,出現法令紋係一個警號。為免我左諗右諗浪費時間就打多次光子嫩膚,打完再慢慢諗。我好肯定唔會做入侵性醫美療程,今次打光子嫩膚順便問左操作既醫生咁我有咩其他選擇,佢建議我到35歲考慮下thermage。老實講我覺得35歲打thermage比我預期早,但係個醫生話所有激光既效果除左強度亦同年齡相關,太遲打皮膚已經老化到無咩自我修復力打黎都無用,35~45歲之間打性價比最高。

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-1-15 07:36
我係40歲之後先感到裏面走下坡,例如不嬲無鼻敏感,但有時有少少; 感冒以前自己好返唔睇醫生,而家好難唔 ...

http://thermage.com.hk

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

asweetmom 發表於 19-1-14 22:12
大約半個月前在萬寧看見DHC卸妝油$140,但是我也沒有買。
我有見過萬0 做$160, 但佢買一送一是$256有2支, 所以我都係等買一送一..............希望快D有

珍珠宮

snoopyiu 發表於 19-1-14 22:59
你會用係邊個step? 用呢個之前會搽咩?之後仲用唔用cream? 我都想試,但成日都斷貨
...

今年秋冬我是洗完臉即刻搽油,按摩一會兒,等稍為吸收再搽化妝水,當然還會再搽面霜,我是老乾肌。AnneMarie Borlind膠囊如果沒有打折是挺貴的,換新包裝後份量還少了!

珍珠宮

me920 發表於 19-1-15 09:58
我有見過萬0 做$160, 但佢買一送一是$256有2支, 所以我都係等買一送一..............希望快D有
...

今天是$240

珍珠宮

回覆樓主:

我大女兒下巴有好幾個痘坑,我搜了一下二氧化碳點陣激光可以有效改善痘坑,但是我有個同事打了三次效果都不明顯。green妹了解這個嗎?

禁止訪問

男爵府

asweetmom 發表於 19-1-14 22:18
mask 15有15%果酸和2%水楊酸,刺激性挺大的。
濃度更高AHA 20 30 都頂到, SYNERGIE REVEAL 有18%, GEL PLUS, DR WU 18% 杏仁酸......., 我可以連續幾日用FU 過都得, 係MASK 15 完全頂唔到, 要立即洗, 好奇怪

珍珠宮

cakecakemango 發表於 19-1-15 17:02
濃度更高AHA 20 30 都頂到, SYNERGIE REVEAL 有18%, GEL PLUS, DR WU 18% 杏仁酸......., 我可以連續幾日 ...

那麼估計他他們的ph值不一樣

珍珠宮

回覆樓主:

新春優惠才95折

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-1-15 10:39
謝謝,不過我都係想知綠茶自己既講法。有時人哋sell既野,未必等於佢既原因。好似維他命C,好多朋友諗住美 ...

我未得閑深入研究thermage,暫時只知內地醫院打係2~3萬人民幣,有個同事中秋節香港醫生打面部600發係3萬8港幣。想維持最佳效果需要每年打,我覺得性價比比較低,未係好心動。不過個同事(39歲)就話效果明顯,會死慳死抵唔去旅行兼轉用開架都每年打。

p.s.到統一派位之後我再更新青青既去向

珍珠宮

asweetmom 發表於 19-1-15 10:26
我大女兒下巴有好幾個痘坑,我搜了一下二氧化碳點陣激光可以有效改善痘坑,但是我有個同事打了三次效果都不 ...

二氧化碳點陣激光我見內地醫院通常1個療程打6次,話可以改善4~8成。我今次打光子嫩膚既醫院就4800人民幣/3次,單次2000人民幣,修復產品每次600人民幣。最大問題係好痛(要主動要求先會敷麻醉藥,每次100人民幣)同每次打完爛面10日,頭幾次又改善唔明顯,如果唔堅持打夠次數就不如唔好打。

珍珠宮

greentea000 發表於 19-1-16 18:18
二氧化碳點陣激光我見內地醫院通常1個療程打6次,話可以改善4~8成。我今次打光子嫩膚既醫院就4800人民幣 ...

修復期10天真是有些長呢!
那些修護產品可以自己買嗎?例如avene。

珍珠宮

回覆樓主:

一锤定音!国家药监局:“药妆” “EGF”等产品宣称属于违法行为

https://mp.weixin.qq.com/s/AHbyyCUvMHe9xuJN-HMfVg

珍珠宮

回覆樓主:

fyi

首頁

尾頁

跳至