美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

greentea000 發表於 19-2-19 10:19
咁其實你女係可以快,起碼考試無出事,佢無係考試玩野係知道輕重。佢平時唔肯快好可能係消極抗議父母同老 ...

佢就係成日complain話冇free time, 冇時間做自己嘢! 佢平日已冇興趣班,個個細路放學都要做功課架啦。。。。我諗半日制小學適合佢多d

珍珠宮

回覆樓主:

dhc lip cream本來sasa一向$48,突然減到$38!

珍珠宮

回覆樓主:

MURAD Retinol Youth Renewal Night Cream

我分開用左2個15ml試用裝,2次都有感覺皮膚明顯細緻D,估計retinol濃度唔低。質地幾滋潤,而且用靚油脂,整體成份都唔錯,唔係只指供retinol功能。懶人簡約如我,搽toner加呢個cream就搞掂夜晚護膚程序。

我會回購cream正裝,而同系列serum同eye cream成份比唔上cream。呢個系列有試用套裝亦有正裝套裝,想嘗試既可以等美國sephora做8折入手。

珍珠宮

snoopyiu 發表於 19-2-18 18:31

有解釋不過唔係好聽,依家都成日哦佢。不過佢係邊緣人最尾 ...

有精英班的學校樣樣都都會差別對待,就是要把學生分個三六九等,老師處事說話也挺刻薄,內心不夠強大的學生會很受傷。要麼上進享受成功和優越感,要麼自暴自棄尋求安樂。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-2-19 10:32
佢就係成日complain話冇free time, 冇時間做自己嘢! 佢平日已冇興趣班,個個細路放學都要做功課架啦。。。 ...

她有甚麼自己的事情要做呢?

水晶宮

asweetmom 發表於 19-2-19 12:12
她有甚麼自己的事情要做呢?

冇架...玩下hea下, 睇書煲漫畫。最近爸爸教佢寫programme, 佢成日都要開電腦玩

水晶宮

asweetmom 發表於 19-2-19 12:10
有精英班的學校樣樣都都會差別對待,就是要把學生分個三六九等,老師處事說話也挺刻薄,內心不夠強大的學 ...

好似津校多數都有精英班, 坦白講我唔想阿女入喇, 精英班多數都勁多功課

伯爵府

asweetmom 發表於 19-2-19 12:10
有精英班的學校樣樣都都會差別對待,就是要把學生分個三六九等,老師處事說話也挺刻薄,內心不夠強大的學 ...

你好清楚呀 初頭我唔知,讀讀下先發覺原來老師都分左兩批,阿仔同佢哥哥教佢地老師唔同課程深淺有分別,已經操阿仔升返上去,比佢知入到精英班有咩好處,依家阿仔緊係知,仲成日唔得閒,老師揀左佢入d小組訓練又校隊又朗誦,以前佢係普通班因為多嘴只會成日比老師罰企

伯爵府

Elenalan 發表於 19-2-19 12:22
好似津校多數都有精英班, 坦白講我唔想阿女入喇, 精英班多數都勁多功課
...

我阿仔小一時都有同班主任傾,有無得揀入普通班,老師就只係講成績入到就唔好轉,資源會唔同,老師無講得咁清楚,但我睇到既係入左普通班,好難上返去因為普通班教既同埋功課淺d, 但考試時同一份卷,咁即係做深d學深d.有著數。仲有好似依家有d津小有NET做班主任,學校都只係放呢d老師落精英班,好似我阿仔以前唔鍾意英文,但因為依家上左精英班,班主任係NET又教佢英文,佢都唔怕英文會肯講少少同老師溝通

子爵府

snoopyiu 發表於 19-2-19 12:26
你好清楚呀 初頭我唔知,讀讀下先發覺原來老師都分左兩批,阿仔同佢哥哥教佢地老師唔同課程深淺有 ...

我真係識人入到精英班選擇唔入,因爲精英班係普教中。
我女學校冇分班,全部大兜亂,全世界一齊普教中

子爵府

Elenalan 發表於 19-2-19 10:32
佢就係成日complain話冇free time, 冇時間做自己嘢! 佢平日已冇興趣班,個個細路放學都要做功課架啦。。。 ...

老實說小學全日制真係費時失事……
食個晏、放個午休,之後衹係上多兩堂,就冇左半日。小朋友真係唔多時間…
放學返到屋企快極都400pm,hea陣食少少野先開波做功課都做到5,6點,有d仲逢星期幾又話要上乜班物班,遇着d一日十幾樣功課嘅學校,真係做到臨瞓,仲未計有時測驗默書要時間溫……

子爵府

Elenalan 發表於 19-2-19 12:20
冇架...玩下hea下, 睇書煲漫畫。最近爸爸教佢寫programme, 佢成日都要開電腦玩
...

我女又係話冇時間
佢間學校已經出名少功課少考試。功課一日唔過5樣(有d衹係改正),全年衹三次考試,冇測驗冇評估,一年中英默各6,7次,係成年先幾次咋wor,仲要唔計分,係咁意默下…其實佢學校真係算好c服。學果隻中提琴從來冇拎出黎練下,佢真係搞店有功課交就自由活動

水晶宮

jesswu 發表於 19-2-19 13:08
我女又係話冇時間
佢間學校已經出名少功課少考試。功課一日唔過5樣(有d衹係改正),全年衹三次 ...

我女小一都好少功課(平均4-6樣已包括改正, 有時d功課只係朗讀下文章, 抄詞語每次都只係4-5個x2次, 有d工作紙得4-5題, 填幾粒標點又當一份功課)。由於只有中英數3科, 平時都唔使點溫書, 都冇野要背記, 默書亦冇溫(因為學校功課會抄一次, 佢平時認字又okay的), 所以佢根本只要搞掂雞碎咁多果d功課, 每日就大把時間hea, 大家生活都好過。

但我尋日放工回家(6:45pm), 佢依然係一樣功課都冇郁過!!!結果搞到7:30pm先晚飯(又食成大半個鐘), 然後趕佢執書包沖涼瞓覺, 佢仲要覺得自己好慘咁。我地已經就近入學, 放學回家只需20分鐘, 根本每日都大把時間, 唔知點解佢會搞成咁。

珍珠宮

回覆樓主:

輪到IOPE

伯爵府

回覆 asweetmom 的帖子

琴日入左神仙水同面膜

珍珠宮

snoopyiu 發表於 19-2-19 14:23

琴日入左神仙水同面膜

iope化妝品有推薦嗎?

珍珠宮

greentea000 發表於 19-2-18 10:52
講多幾句,就算UItherapy都有次數限制。第1次效果驚艷,第2次效果減弱,第3次好可能無效果。因為筋膜層唔 ...

ultherapy做得多會有副作用嗎?

伯爵府

以前過IOPE BB CUSHION, 其他未試過~ IOPE 神仙水幾出名~

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至