美容扮靚

跳至

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Elenalan 發表於 19-2-22 20:29
只打下巴$4800/6次,$800一次,唔算好貴亦唔平。

正常價……
但如果我做我會一炮過做ulthera...
我好怕成日出入美容院

民房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

快閃圖! 我覺得效果明顯,我只係打下巴(唔包V面位)但都即時V左,面細左。所以唔敢打面。

男爵府

Elenalan 發表於 19-2-22 20:36
快閃圖! 我覺得效果明顯,我只係打下巴(唔包V面位)但都即時V左,面細左。所以唔敢打面。

...

我做witness, 係堅掂

男爵府

2019新春慶豚圓 我的育兒心得勳章

...

掂喎!

男爵府

2019新春慶豚圓 我的育兒心得勳章

jesswu 發表於 19-2-22 20:25
好平
有冇勁sell先?
我忍痛程度係比刀劈都唔叫出聲果隻……

離題一下,我見到刀劈都唔出聲呢句笑左出聲。

民房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我而家成日忍唔住摸個下巴,篤中間舊肉,係實左架 感覺怪異...真係好似裡面收實左咁

珍珠宮

greentea000 發表於 19-2-22 19:41
如果日日戶外時間長d pigment就唔好帶啦,retinal感光。日本真係好乾燥,仲有暖氣,水同油都要夠,toner、 ...

好,謝謝建議,咁我係咪應該帶保濕既serum?定Olay 嗰枝日夜搽好呢?

子爵府

2019新春慶豚圓

Elenalan 發表於 19-2-22 21:18
我而家成日忍唔住摸個下巴,篤中間舊肉,係實左架 感覺怪異...真係好似裡面收實左咁
...

你唔奇怪溶脂效果咁强,但效果又只係1個月?如果消失既部份真係脂肪,1個月後會自己重生?

珍珠宮

...

好平喎!我又睇唔到你原本幅圖,係咪真係有需要架?攪到我都心郁郁
其實佢會唔會好似啲明星咁,變蠟像架?

珍珠宮

greentea000 發表於 19-2-22 21:21
你唔奇怪溶脂效果咁强,但效果又只係1個月?如果消失既部份真係脂肪,1個月後會自己重生?
...

咁又係喎!

民房

2019新春慶豚圓

greentea000 發表於 19-2-22 21:21
...

我到現在都覺得非常之奇怪,所以(好彩)我係做下巴位一次,未知會否做第2次,就算做都只係為左幾個月後做姊妹影相,唔會長做。
好想問番呢度之前有位jm,佢做2次之後唔做會點

民房

2019新春慶豚圓

IloveJJ 發表於 19-2-22 21:22
好平喎!我又睇唔到你原本幅圖,係咪真係有需要架?攪到我都心郁郁
其實佢會唔會好似啲明星咁, ...

其實係消脂和打到筋膜層刺激膠原,唔會硬膠,但重複打應該會消耗唔少脂肪

子爵府

2019新春慶豚圓

IloveJJ 發表於 19-2-22 21:19
好,謝謝建議,咁我係咪應該帶保濕既serum?定Olay 嗰枝日夜搽好呢?

都可以,睇你更着重保濕定美白。如果帶olay,日頭搽抗光害。

珍珠宮

greentea000 發表於 19-2-22 21:29
都可以,睇你更着重保濕定美白。如果帶olay,日頭搽抗光害。

咁我帶晒兩樣啦!

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

Uniqlo出左童裝防uv外套

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

greentea000 發表於 19-2-22 19:34
雖然anr有加幾種油溶性成份,不過我覺得佢既笠係膜感太重唔透氣果種,唔係正常既油脂滋潤感。
...

咁即係好架?有用架?

子爵府

2019新春慶豚圓

IloveJJ 發表於 19-2-22 23:12
咁即係好架?有用架?

我阿姨搽左2星期anr生左好多暗瘡,但佢搽小紅帽同trilogy玫瑰果油係完全無事。

珍珠宮

greentea000 發表於 19-2-22 23:17
我阿姨搽左2星期anr生左好多暗瘡,但佢搽小紅帽同trilogy玫瑰果油係完全無事。
...

點解會咁架?佢其實係咩用途呢?
另外,你知唔知Valmont renewing pack其實係咩嚟?人哋話敷完會好靚,係咪其實係去角質層嗰類呢?

男爵府

Elenalan 發表於 19-2-22 17:49
pico真係比1064有效d?

會……針對melasma 來說……
pico 是用pressure 震碎黑色素而非傳統激光波長利用熱能消除色斑,所以反黑機會好微。
我而家其實比起"全盛"時期d斑好左8成,其實真心滿意,點解仲咁貪心想再搞,因為我知d斑唔會就此停產,尤其我已46,年齡因素已經unfavor我,趁仲有得搞再搞下……我條數係咁計,今日使$1㩒住佢3年,好過3年後使$10都未必㩒得住…
2年幾前我開始滅斑行動pico先開始出現,當時已有d想試,但明知1064易反黑都去打,都係爲個荷包搏一舖。因爲當時pico動輒$5k或以上。
到今時今日我見pico已普及,機種由當年1隻到今日有4隻,價錢已幾乎平左一半,所以決心試下,就3次,得就得唔得就算,

男爵府

Elenalan 發表於 19-2-22 17:38
就係怕打laser刺激左最底果d浮哂上面,一打就要繼續打落左

分享多少少……呢個係由美國皮膚外科學會發佈對pico的資訊。說明目前pico確有效針對荷爾蒙斑……
不過都係果句,對全世界有效但對自己冇效呢d情況亦會出現,全世界唔反黑得你反黑亦有可能,畢竟臨床例證sample 唔會太大,臨床結果亦不是100%

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊