美容扮靚

跳至

首頁
928929930...945

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓

pilotmama 發表於 19-3-20 21:12
求救!!今朝新開支Vit C,擠完個底凹左,到依家都係咁?
有冇人試過,可以點樣整番?

唔影響使用就算啦,搞穿左仲麻煩。

子爵府

2019新春慶豚圓

小小魔天使 發表於 19-3-20 17:25
想請問大家,講既補搽防哂,係唔需要重新洗面,只係用紙巾或面油紙印下就再搽一層防哂上面嗎?(我講既不是 ...

卸唔卸防曬再補搽都係睇你想做幾多野同有無機會/時間做,全日坐寫字樓既最需要補防曬係出外午飯,其次係放工。

我呢排試緊兼具方便度同舒適度3分鐘補防曬大法 :
1.bifesta bright up卸妝巾抹走之前既防曬霜,唔會卸得好徹底,但係用後感唔油唔乾有適當保濕度。
2.搽保濕乳液
3.搽防曬

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

見台灣fit me粉底液出左2個新色,109同118,而且呢2支係泵裝。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

每日都係睇天氣報告決定搽D咩

子爵府

2019新春慶豚圓

小小魔天使 發表於 19-3-20 17:42
小朋友用ad+, 咁用咩洗面?thx

而家我地家族小朋友如果有需要用到防水比較勁既防曬霜,小學之前用MakeHappySkin Eye-Lip Makeup Remover,小學開始用DHC Deep Cleansing Oil。

大宅

2019勳章

greentea000 發表於 19-3-21 06:35
而家我地家族小朋友如果有需要用到防水比較勁既防曬霜,小學之前用MakeHappySkin Eye-Lip Makeup Remover ...

小朋友用完落妝油後還要用其他洗面產品嗎?

大宅

2019勳章

greentea000 發表於 19-3-21 02:18
卸唔卸防曬再補搽都係睇你想做幾多野同有無機會/時間做,全日坐寫字樓既最需要補防曬係出外午飯,其次係 ...

如果冇時間抺走同再搽保濕的話,用防哂噴霧來補搽會係好的提議嗎?防哂噴霧的防哂效果又如何呢?太多問題,謝謝(emoji)

子爵府

2019新春慶豚圓

小小魔天使 發表於 19-3-21 08:54
如果冇時間抺走同再搽保濕的話,用防哂噴霧來補搽會係好的提議嗎?防哂噴霧的防哂效果又如何呢?太多問題 ...

如果願意噴完等乾,重覆2x次,咁用防曬噴霧都ok。如果噴1、2次就當補左防曬,就只係心理安慰。

子爵府

2019新春慶豚圓

小小魔天使 發表於 19-3-21 08:52
小朋友用完落妝油後還要用其他洗面產品嗎?

唔想再用潔面產品既話,潑水30次以上都可以將卸妝油沖走得7788。

子爵府

2019新春慶豚圓

greentea000 發表於 19-3-21 09:25
如果願意噴完等乾,重覆2x次,咁用防曬噴霧都ok。如果噴1、2次就當補左防曬,就只係心理安慰。
...

甚麼幻想在你這都破滅

子爵府

2019新春慶豚圓

Elenalan 發表於 19-3-20 13:45
我用左幾次已冇用,因曬黑手臂,又反哂光,質地差

你是在哪買的ultrasun?

子爵府

2019新春慶豚圓

greentea000 發表於 19-3-20 12:48
如果用悶左anessa金,可以試下biore。我果支係舊版,用左1x支,暴曬ok的。

今年會更新"開架平價防曬霜"嗎?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

小小魔天使 發表於 19-3-21 08:54
如果冇時間抺走同再搽保濕的話,用防哂噴霧來補搽會係好的提議嗎?防哂噴霧的防哂效果又如何呢?太多問題 ...

我無學術既經驗之談,我係咁補的,總之耐唔耐就噴幾下來回。

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我小女兒在補習社三人小組補習,其他兩女生是保一和德望的學生,偶然她們會交換測考卷。小女兒做保一卷有70多80分,green妹覺得這個分數去插班保一有希望嗎?

子爵府

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-3-21 10:08
今年會更新"開架平價防曬霜"嗎?

唔會

子爵府

2019新春慶豚圓

asweetmom 發表於 19-3-21 12:48
我小女兒在補習社三人小組補習,其他兩女生是保一和德望的學生,偶然她們會交換測考卷。小女兒做保一卷有70 ...

保一如果平均分有80已經係前10

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

fyi
from食安中心

男爵府

2019勳章

LRP 出左新Anthelios Shaka Fluid SPF50+ 全效廣譜輕盈隔離乳液 點睇

子爵府

2019新春慶豚圓

IloveJJ 發表於 19-3-21 10:31
我無學術既經驗之談,我係咁補的,總之耐唔耐就噴幾下來回。

你體脂急降之後皮膚有變鬆弛嗎?

子爵府

2019新春慶豚圓

cakecakemango 發表於 19-3-21 18:42
LRP 出左新Anthelios Shaka Fluid SPF50+ 全效廣譜輕盈隔離乳液 點睇

屈臣士網店已上架

首頁
928929930...945

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊