夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

民房

未結婚已經知道個男人有古怪, 知道佢出面有女人, 但佢唔認, 但佢成日就話分手, 點知有左BB, 佢話落左佢, 但我唔想落, 結果最後我地都結左婚!

之後真係俾我發現左有第三者, 個女仔咩都唔知, 係俾我老公呃, 我以家日喊夜喊,成日提住果件事,我老公話我好煩,我覺得佢係因為責任先同我結婚,唔係因為愛我,佢又話唔係!!!我知佢唔捨得個女人,但佢又唔認...

果日我話離婚,我老公話好!!!佢話佢搵過資料,最快都要結婚一年先可以離婚,但佢話點都要返個BB,佢以家成日叫我返屋企住,佢會唔會真係同我離婚同果個女人一齊??

珍珠宮

好媽媽勳章

未結婚已經知道個男人有古怪, 知道佢出面有女人, 但佢唔認, 但佢成日就話分手, 點知有左BB, 佢話落左佢, 但我唔想落, 結果最後我地都結左婚!

點解仲要結婚呢?呢D咁既婚姻你預左唔會長久,依家諗佢離左婚同邊個一齊都唔重要啦,由你決定同佢結婚個一刻已經錯啦!

侯爵府

好媽媽勳章

May be you should make sure who is 第三者 first.
However, it doesn't matter (who goes together with that man first). Most important is who wake up and run away first !

男爵府

我諗你老公應該是認真(想同你離婚), 已經開到口叫你返阿媽度住, 如果你唔想比個bb佢, 你就要同佢死過, 你係bb個mami, 如果你要好大機會可以攞到, 除非你唔想要.
你老公一定係想同嗰個女人一齊, 如果唔係剛剛你有咗, 又點會同係拖拖拉拉.

民房

我知道佢好鍾意仔, 我諗住生個仔,可以留佢係身邊, 佢成日話要做野, 好忙冇時間陪到我, 我同佢一齊五年都已經慣左!

以家我d情緒成日都唔穩定, 成日都唔開心, 佢話佢冇再搵果個女人, 但係我唔信, 我一諗起就會喊, 就會打俾佢問佢, 但佢次次都話冇, 佢話我煩cut我線~

佢話佢成日唔係屋企, 有咩事冇人照顧到我, 成日叫我返阿媽度住, 我走佢都冇追我....

我以家驚我一生完個BB佢就唔要我, 以家佢咁就我,我覺得係因為我有左BB,佢唔想影響到我,我D朋友都話,就算佢以家唔同我離婚,過多幾年都會唔要我!

男爵府

同個第3者講. 其實佢都被C6騙咁做左人地29.
唔好等1個男人, 害2個女人加1個BB
皆さん、こんにちは......我係居住於日本的C9仔.
閒時鐘意炒下股, 上網shopping.
願望係提早退休唔駛做(即係C6發達)....發夢中.ハハハハ

大宅

根本一開始已經係錯,你想用個肚黎迫佢同你一齊更錯,個心都唔响你到,迫佢同你一齊佢只會更憎你,因為你令佢無左自由,因為責任而結婚大家都無左個感覺,咁段婚姻又點會長久,唔好再拖,留返D尊嚴比自己,要活得比佢好等佢第時後悔都好.

侯爵府

好媽媽勳章

我知道佢好鍾意仔, 我諗住生個仔,可以留佢係身邊=> you kids are so poor......... He is your belonging for 留佢係身邊!!!

原帖由 kakakaBB 於 09-1-12 12:49 發表
我知道佢好鍾意仔, 我諗住生個仔,可以留佢係身邊, 佢成日話要做野, 好忙冇時間陪到我, 我同佢一齊五年都已經慣左!

以家我d情緒成日都唔穩定, 成日都唔開心, 佢話佢冇再搵果個女人, 但係我唔信, 我一諗起就會喊, 就 ...

民房

個女人已經知道左!!佢仲叫我唔好喊,唔好影響到個BABY,要小心身體!!本身果個女仔都有病,佢話從來都係我老公去搵佢,佢從來未主動去搵過我老公。

之後我都搵左個女人幾次, 個女人話我煩,佢話有咩事都好唔應該去煩佢,叫煩就煩我老公!

我真係唔知佢地仲有冇聯絡,我問我老公,佢次次都話冇!!

伯爵府

你明知你老公未結婚之前已經有第三者,你都重想利用個bb黎留住佢,你依家咪自己攞黎煩囉。佢依家同邊個一齊重要咩,佢依家最想要既係你肚入面個bb咋。

離婚應該係你意料中事,做未婚媽媽有咩唔好,起碼個男人冇得同你爭個bb,你依家結左婚,佢就可以同你爭,到時,你陀咁多個月就因離婚而要分開,會係一件幾悲慘既事呢?如果你想要返個bb,就要比個官知佢係個點既人,冇幸福比個bb,而你有,咁你就有得爭。依家咩都唔重要,個bb先係最重要。

依我所知,如果單方面同意就要分屋兩年就可以離婚,如果雙方都同意就一年就可以離婚。

民房

未結婚前我係未證實....係結左婚之後, 我先證實左, 我都想落左個BB, 但係又唔捨得, 同埋如果落左佢, 佢一定會同我離婚!

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主,

妳須要既係獨立, 而唔係依附一個男人而生存, 妳再唔學識呢樣野, 只會一錯再錯!!!!

大宅

既然bb已經有左,不如唔好諗住你老公,好好安胎吧! 你依家情緒咁唔穩定,最大傷害係你bb....
當你老公發覺你唔煩佢,佢可能仲會關心你!

男爵府

醒目開學勳章

唔明白你點解可以咁利用個bb....唉....你自己都可以sure個老公係因為bb先同你一齊, 佢都唔愛你...呢d無感情既婚姻我先唔會要.....我會去搵過一個真心愛我既人law...無謂浪費大家時間同"犧牲"自己bb既未來.

原帖由 kakakaBB 於 09-1-12 13:26 發表
未結婚前我係未證實....係結左婚之後, 我先證實左, 我都想落左個BB, 但係又唔捨得, 同埋如果落左佢, 佢一定會同我離婚!

大宅

好媽媽勳章

你話你成日問距地有無聯絡,甘有又點?無又點呢?甚至你打電話俾果個女人,又有咩用呢?你老公都講到明要離婚,不如放手罷啦,尋根究底又有咩意思?你一開始已經錯左,唔好再俾自己錯落去,諗下點樣TAKE CARE 個bb仲好吧。
我愛我家!

子爵府

原帖由 kakakaBB 於 09-1-12 12:49 發表

以家我d情緒成日都唔穩定, 成日都唔開心, 佢話佢冇再搵果個女人, 但係我唔信, 我一諗起就會喊, 就 ...

你朋友說得對,現先唔好理個男人要唔要你先,要為自己打算,有工作要唸邊個湊,唔c靠男人的

翡翠宮

畀面勳章

原帖由 kakakaBB 於 09-1-12 13:26 發表

可以肯定講,就算你生左bb出黎,結局都係離婚。由始至終你老公都唔係愛你,你根本就心知,只係唔願意面對現實。

如果你想爭個bb,一定要快d返外家住,然後收集證據,證明你老公一結婚就有婚外情,係你大肚返外家期間都冇照顧過你,bb跟媽媽既機會大d。

話分兩面,如果根本bb係你心目中就係一件留住你老公既工具,勸你無謂爭個bb番黎,將bb俾爸爸,自己開始新生活好過。

珍珠宮

好媽媽勳章

真係要講句: 勉強無幸福!

接受現實吧, 好男人, 這世上仲有架, 何必再痛苦糾纏落去?!

上面講得好, 就算你生左bb出黎, 結局都係離婚收場. 你留住他的人, 留唔住他的心.

首頁
12345...6

尾頁

跳至