夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

真係慘!你個BB 好可憐呀!
樓主你一直以佢為籌碼,
你唔覺得自己好過份咩?

伯爵府

就算俾你生到果仔又點, 佢只會要仔唔要你, 你死咗條心把la.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kakakaBB 於 09-1-12 11:50 發表
未結婚已經知道個男人有古怪, 知道佢出面有女人, 但佢唔認, 但佢成日就話分手, 點知有左BB, 佢話落左佢, 但我唔想落, 結果最後我地都結左婚!

之後真係俾我發現左有第三者, 個女仔咩都唔知, 係俾我老公呃, 我以家日 ...

你好似係用過肚嚟迫佢結婚喎.....
佢係為左責任先娶你....
咁嘅婚姻係唔會長久.....

大宅

我個人既睇法係, 婚已經結咗, bb亦已經有咗, 仲要係5個月, 現在最重要既係解決問題。
1.你有無平心靜氣咁同老公將件事拿出來講, 而家佢想點, 你又想點呢? 係咪真係無辦法去解決, 要離婚? 定係大家一齊將家庭關係建立好, 等bb出世後, 比一個健康快樂既家庭比bb?
2.你話發現有第三者, 有無証明? 定係你疑心重, 自己諗出來? 我睇返你寫既野, 你好似比呢件事搞到亂晒,泠靜d, 重新做返好自己, 有無親人or 朋友可以幫到你?
3.唔好再成日打電話比老公或者係第三者, 你覺得真係有用咩? 如果佢地真係愛得咁深, 你打去只會令你老公覺得你好煩, 同第三者一齊時更開心, 有機會休息下。個第三者又會覺得你老公偷食無錯, 因為個老婆咁煩, 係男人都頂唔順。以我既經驗, 大部份既第三者都唔覺得自己有錯

我希望你可以三思而後行, 每做一件事之前, 停一停, 諗一諗, 唔好一錯再錯, 可能你既年紀太輕, 諗野有D唔成熟, 或者找一個長輩幫下你, OK?

別墅

一開始已經係錯la...

禁止訪問

男爵府

照咁睇, 你而家係咪第一時間想去落左個女, 然後同老公離婚當乜都無發生過呢 :;pppp: 自私精, 如果你媽當日咁對你, 你會點對番你呀媽呢

侯爵府

原帖由 kakakaBB 於 09-1-13 21:58 發表
個BB五個月, 今日去左照, 係女黎, 大家都好唔開心, 因為個個都想係仔, 果時我只係懷疑佢, 但唔知係咪真係有, 同佢一齊六年, 我十幾歲就跟佢, 我一心都係想同佢結婚生BB, 今次有左, 我先唔想落, 我地大家都想努力搵錢 ...

嘩,唔係呀麻,照到係女好唔開心?

你係咪女人黎架?

太過份啦,自己骨肉,十月懷胎架,個男人衰啫,佢唔鍾意女係佢既事...

別墅

你覺得有問題又同人結婚,
生bb同結婚係兩件事,
可能你個時諗住用bb黎留住佢啦,
但我相信現今社會係唔work,
佢唔要你同bb都唔係最慘既事,
你知唔知最慘既係咩呀,
就係唔要你,重要搶走埋你bb。

別墅

原帖由 kakakaBB 於 09-1-12 12:49 發表
我知道佢好鍾意仔, 我諗住生個仔,可以留佢係身邊, 佢成日話要做野, 好忙冇時間陪到我, 我同佢一齊五年都已經慣左!

以家我d情緒成日都唔穩定, 成日都唔開心, 佢話佢冇再搵果個女人, 但係我唔信, 我一諗起就會喊, 就 ...

天呀.....點解仲有人用bb黎留男人既心架,
地球真係唔岩你。

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

原帖由 amy214 於 09-2-7 12:59 發表
好老實呀,我睇曬你d嘢,你根本唔值得可憐,我覺得你仲好犯賤同黑人憎,係到駁同情,我相信其他媽咪都同我一樣,只會同情個BB囉,你....慳D啦...你係咪有病架,冇腦架,照到係女就話唔開心,仲要一開始知道個男人有女人都要用 ...

哈哈...閙得好

複式洋房

BB 一生的幸福比你一手斷送.

大宅

我睇完之後, 開始懷疑呢個topic既真確性,
如果係真係, 呢場係 = 悲劇;
如果係作既, 真係好, 好既係無呢個悲劇, 只係鬧劇, 亦無受人受傷害!

一開始: 幻想+唔甘心!
有左: 又係幻想同更加唔甘心!!
現家: 進退兩難, "幻想"已幻滅, 連自己都唔鍾意個女??
不如生左出黎, 送去保良局 (既然連亞媽都認為佢衰, 因為個男人唔鍾意, 連自己都唔鍾意!!) 之後再離婚!!

做唔做得到??? 做唔到就不如再忍落去, 唔好出聲喇!
現實係好殘酷架, 肯面對就理智! 唔肯面對就白痴(自己呃自己)!!

別墅

樓主呢個好似係你分身,
而另外有個ac同你網絡電郵名一樣架喎..
網上仲有好多呢個名影片,
希望我講出之後唔會咩都俾人刪晒喇,你對孖b咁得意

大宅

吓!乜假ga!好彩咋!mouth: 如果唔係個bb女就慘囉!咪當睇戲!

複式洋房

原帖由 mybabylove 於 09-1-12 13:16 發表
你明知你老公未結婚之前已經有第三者,你都重想利用個bb黎留住佢,你依家咪自己攞黎煩囉。佢依家同邊個一齊重要咩,佢依家最想要既係你肚入面個bb咋。

離婚應該係你意料中事,做未婚媽媽有咩唔好,起碼個男人冇得同你爭個bb,你 ...

係咪就算BB未出世就離左婚都吾一定跟mami.daddy 有權爭?? 甘BB可否根mami姓?

禁止訪問

禁止訪問

別墅

原帖由 f.u 於 09-2-11 10:38 發表

點解妳會睇到佢個EMAIL既

個個都可以睇到架喎,
你咁問我都唔知點答你好

首頁

尾頁

跳至