親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人五月去真係唔比餵兔仔呀?
我下星期出發啦

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

winnie_c_hk 發表於 17-5-18 17:52
有無人五月去真係唔比餵兔仔呀?
我下星期出發啦
...
想問你邊到睇到呢個消息?我上網只係搵到話部份地方唔比餵,
但唔見有話完全唔比啊?

別墅

晴報呀,上星期話有酒店管理員睇住唔比餵食

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

winnie_c_hk 發表於 17-5-19 10:11
有無報導睇?我搵唔到日本有呢方面既報導,
係咪只係酒店附近唔比咋?

禁止訪問

珍珠宮

Applemannn 發表於 17-5-19 10:30
http://hd.stheadline.com/news/daily/wo/564521/

但其實我覺得唔太影響..我早排去完,個島都無咩人。。 ...

哦,呢個既意思係設立「禁止餵食」,而唔係全面禁止,
我搵到三月日本既新聞,
裏面都有提到佢地立左牌話馬路,人地門口個D地方唔比餵,
而唔係全面唔比,
而其他報導(都係今年三月)話忠海港碼頭仲有兔糧賣,
所以部份地方應該係比。

http://www.asahi.com/articles/ASK384RDMK38PTIL014.html

http://tabetainjya.com/archives/takehara2/post_5026/

珍珠宮

winnie_c_hk 發表於 17-5-19 10:11
唔知係咪樓上 jm 講個篇?應該只係部份地方唔比,
仲係有地方可以餵的。

男爵府

最近喺fb 旅遊群組都仲見到有人放餵食兔仔嘅片

應該係局部禁止啦

btw, 樓主返嚟報告一下, 我8月去 XD

別墅

BoNLuI 發表於 17-5-19 10:38
最近喺fb 旅遊群組都仲見到有人放餵食兔仔嘅片

應該係局部禁止啦

謝謝你地既資料來源

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我都計劃8月會去, 有最新消息, 請報料

別墅

juicy媽 發表於 17-5-20 20:56
我都計劃8月會去, 有最新消息, 請報料

好的

首頁

尾頁

跳至