夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

只要你說服到自己係一個溫柔的女性, 你便能溫柔啦...而且會係自然流露的, 不做作!
先從發聲改變, 不要壓著口腔說話, 把語氣放輕聲一點...可從今天的電話中開始或練習, 當然剛開始不習慣, 但慢慢就慣, 真的!
我得, 你都得!

侯爵府

等車時會將頭'I'落佢膊,
之後轉~~
C6會好冧

民房

我老公幫我做到一些我做不到的事,例如整電器,之後我會追同講(嘩!~老公,你好叻呀)佢會好開心.

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

挨心口, 挨膊頭, 化妝, 偷吻佢, 我都有做喎.........點解老公都話我唔夠嗲?? =.='

伯爵府

原帖由 綠精靈 於 09-1-14 16:27 發表
我老公幫我做到一些我做不到的事,例如整電器,之後我會追同講(嘩!~老公,你好叻呀)佢會好開心.

我都係咁, 仲會話, "你好勁呀! 你點會識整既?" 佢就會笑晒口咁.

大宅

我會喺老公瞓緊時喺佢背部攬住佢/ 錫佢..

大宅

我都成日搵機會讚佢,仲要有小小誇張 我都唔係嗲架,不過叫做tum吓佢law

珍珠宮

你地講果d招式……
如果我咁做,我自已都會打冷震

我覺得自已成日懵盛盛,懵上心口,點整都冇女人味!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我成日o係睇電視時都伏係佢心口攬住佢架,
不過漸漸覺得好似細路仔攬住父母咁......
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 綠精靈 於 09-1-14 16:27 發表

如果我咁講,
反而c6就會話只係我蠢,
所以呢d說話唔會出自我巴口~
=口=
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

我通常鬧住佢黎嗲架噃...有時係佢嗲聲嗲氣先,俾位我鬧,好似有次同佢出街佢要丟垃圾又搵唔到垃圾桶,突然有個推住垃圾車既亞婆行過,我叫老公將件垃圾丟去亞婆垃圾車上個垃圾蘿度,我老公嘟咀話:"YEE~~~我驚俾亞婆鬧~!" 我即刻大大聲當街鬧佢:"就係你俾人鬧得少,我至叫你埋去俾亞婆鬧下咋~!!!" 跟住我老公又嘟咀話:"你咁惡鬧人既!"我即刻駁句:"你就係俾人鬧得少,我咪黎鬧吓你囉!"跟住即刻攬實佢嗲~~~

再簡單D咪得閒趁佢砌緊模型時咪從後熊抱佢至窒息囉!我老公又會忍唔住笑架喇~~~

再唔係就响佢煩緊D鎖碎事時,走埋去攬住佢或者摸下佢話:"乖~~~老婆鍚番~~~~"咁我老公咪會豬個咀埋黎等鍚囉.

水晶宮

原帖由 123!@# 於 09-1-15 10:37 發表

我都係咁, 仲會話, "你好勁呀! 你點會識整既?" 佢就會笑晒口咁.

我通常係自己認咗叻先,走黎激下老公同我駁咀噃...再唔係見佢顧住砌模型時我會話:"你要模型唔要老婆啦!"我老公都會豬咀等鍚.

子爵府

剛剛扮音聲細氣同c6講嘢...
佢即起雞皮

男爵府

我 c6 話我惡起上黎嚇c人 ,
嗲起上黎冧c人......
百厭果陣就笑c人 !!

話: 所以日日對住我都唔厭...

子爵府

嗲..我自己就唔知點評為之嗲.
但我就會時不時讚佢囉(我估男人都鍾意) eg 見佢換好西裝返工, 出門口時會話佢"好好睇喎"; 佢解答我既問題, 我會話佢"你好叻". weekend會特別為佢而著下裙, 因為我知佢鍾意我著裙...唔知呢D算唔算嗲功!?

水晶宮

原帖由 mamee 於 09-1-21 09:27 發表
嗲..我自己就唔知點評為之嗲.
但我就會時不時讚佢囉(我估男人都鍾意) eg 見佢換好西裝返工, 出門口時會話佢"好好睇喎"; 佢解答我既問題, 我會話佢"你好叻". weekend會特別為佢而著下裙, 因為我知佢鍾意我著裙...唔 ...

我諗係詐嬌吧...有時對住老公扭下佢計詐佢嬌,查實男人都好冧架~~~有時我老公諗住宵夜整湯圓俾我食,但我偏偏去到臨尾佢要煮嗰刻話要食薯片唔食湯圓(當然係扭計咁款啦~~~),跟住我老公都會忍唔住笑住黎話我係咪玩野~~~~ 查實唔嗲呢D都算係情趣黎,至少唔會成日木口木面咁悶吖嘛.

大宅

好媽媽勳章

HAHAHHA....講多幾次就習慣喇!

原帖由 kateyu 於 09-1-21 01:43 發表
剛剛扮音聲細氣同c6講嘢...
佢即起雞皮

子爵府

原帖由 Sueita 於 09-1-21 12:41 發表
HAHAHHA....講多幾次就習慣喇!

我問佢我以後咁樣講嘢好冇
佢話好...但唔會再同我講嘢

洋房

嗲.. 唔係最緊要, 成日嗲得多, 無感覺, 變左煩就大件事

最緊要有女人味, 一個眼神已經殺死佢

子爵府

原帖由 TurnmeOn 於 09-1-21 16:15 發表
嗲.. 唔係最緊要, 成日嗲得多, 無感覺, 變左煩就大件事

最緊要有女人味, 一個眼神已經殺死佢

係咪咁呀??:lol

首頁

尾頁

跳至