自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Chrome

伯爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

我like Firefox!

男爵府

vivian0919 發表於 17-5-21 13:24
估唔到咁多人用chrome,請問比ie有咩好?我多數用ie
而家用ie 既真係少之又少, ie 除左慢到爆, 又食ram, 你試下download chrome 黎用就知咩一回事

男爵府

daisylau411 發表於 17-5-21 15:47
chrome 大比數勝出喎好似
鬼叫ie 太癈, 好難唔大比數勝出

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

chrome

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

習慣用ie,但一唔順就轉chrome

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

christmas2288 發表於 17-5-21 15:50
而家用ie 既真係少之又少, ie 除左慢到爆, 又食ram, 你試下download chrome 黎用就知咩一回事 ...

我呢d阿婆習慣ie tool bar setting
Chrome硬係攪唔掂d bookmark果d
不過而家好多網頁都唔支援ie就真,一見佢load到奇奇怪怪,即轉chrome

男爵府

BIGPAT 發表於 17-5-21 10:14
chrome or firefox

same

男爵府

IT人稱呼ie為病毒

珍珠宮

Chrome&Firefox

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chrome / firefox

大宅

maggie789 發表於 17-5-21 10:14
如題

IE應該比淘汰 類似window media player都無人用 不過如上網買中國火車票 一定要用IE先login度
而家應該用chrome比較多 因為我都係
但係firefox個介面好似user friendly d

男爵府

chrome

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 17-5-21 16:04
我呢d阿婆習慣ie tool bar setting
Chrome硬係攪唔掂d bookmark果d
不過而家好多網頁都唔支援ie就真,一見 ...

chrome setting 係怪d, 仲有d 嘢要到control panel 或IE 先改到, 但总体都係chrome完勝。。不過真係有d website 相反,support IE 唔support chrome

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

公司電腦,我IE 同Chrome都同時用。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ie 好似有安全漏洞。所以啲人轉哂用其他

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

私人野用chrome,公司野用ie ,冇計,公司客既網站而支援ie

王國長老

LokYauYau 發表於 17-5-21 17:29
chrome setting 係怪d, 仲有d 嘢要到control panel 或IE 先改到, 但总体都係chrome完勝。。不過真係有d we ...

都係,我公司部腦只有ie,唔裝得chrome。公司系統行ie,有時要上網搵野,人地行chrome我真係嘔血

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Edge、因慢機用Chrome慢到要死。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

兩個都差唔多, 兩個都會用

首頁

尾頁

跳至