自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

唔緊要啦,我信有報應!我死佬早排成日執到錢,叫佢咪執又唔聽,小既$10,多既$100,嗰排一家四口病到死咁,執番黎拎番十倍出去睇醫生!自從佢唔敢再執錢我話你再執唔好番屋企呀!訓街啦你

男爵府

sumsum_so 發表於 17-5-22 11:34
唔緊要啦,我信有報應!我死佬早排成日執到錢,叫佢咪執又唔聽,小既$10,多既$100,嗰排一家四口病到死咁 ...
咁都有得頼

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我試過唔見電話兩次,一次被送去差館,一次有人執到俾番我,都有善心人。

樓主朋友唔好彩。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

TMC3012 發表於 17-5-22 09:39
正常喎
唔係個個都咁好人架

有時好人難做。上次在公司廁所執到手機,其實我都知一係自己同事,一係隔鄰另一個部門的同事。我即時問咗兩個部門的同事,都冇人認,之後咪講低俾兩個部門的同事聽,話我執到個電話。後來有人打電話來話個電話係佢,咁我咪俾番佢。點知連多謝都冇句,個眼神話俾我聽,佢覺得我偷了他的電話。其實佢個電話又超舊款,連touch mon都冇,根本邊有人要,早知掉咗個電話算了,之後見到面都連打招呼都冇.....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

唔理好醜,但求就手

大宅

偷人電話不得好死..有絕症!!

侯爵府

回覆樓主:

的士佬一定唔俾返你,除非你部機好舊,打返俾佢實會同你開條件$500-800的士錢揸返去原本地點俾你!!

or佢自己用多部機接客
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

pi0219 發表於 17-5-22 09:42
我公司有同事留左電話係辨公室洗手間, 轉個頭就唔見左啦.

公爵府

回覆樓主:

我見過係街地下有部電話,我都廢事執!

大宅

熱血勳章

回覆樓主:

真的有因果.經歷過路不拾遺幾次.神奇地自己本應電話放在銀行枱上.5小時才發現.9成9唔抱希望.電銀行話竟然原封不動在原位。有次下午茶手袋遺留酒樓。9點收工才發現.電酒樓.竟然幫我keep起。我取回袋比$500道謝

大宅

回覆樓主:

試過喺餵奶室有人留低咗電話,我一路餵奶一路諗緊應該唔理,定拎去服務台好,驚如果唔理,比其他貪心人攞咗,機主就攞唔返,但又驚拎出門口,比人誤會想據為己有,正掙扎緊時,機主扣門,我開門比佢自己入嚟攞返部機,當時覺得真好,唔使煩:mother:

侯爵府

man#### 發表於 17-5-22 10:06
我上次搭的士執到部iphone6s,我無關機,等機主打返嚟,之後俾返佢,機主同我講咗聲謝謝,之後同朋友講起呢 ...
我覺得你做得好啱, 俾著我都會, 一係拎去差館.

子爵府

2018復活節勳章

HELRON 發表於 17-5-22 09:36
唉!朋友昨天在的士遺留了電話,大約一個鐘頭才知道,我地即打佢電話睇下有無人執到,好啦第一次打無人聽,再打 ...
我自己都算係貪心的人.但呢個年代執到電話.我都會比返物主.因為電話係呢個年代根本唔係值錢同埋電話入面資料對當時人好重要(自己都係).所以我都希望你朋友可以搵得返

伯爵府

馬霸 發表於 17-5-22 11:35
咁都有得頼

通常做衰野既人先會心虛

首頁

尾頁

跳至