自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

其實點解啲的士司機態度差?

會唔會其實佢哋工作辛苦
但係收入又唔係高

的士又啱啱加左價
乘客係比多左錢
但係啲錢都唔落到 前線司機的口袋
俾錢嗰個唔開心
收錢嗰個都唔開心

只係益左啲車主

pansy888hk    發表於 17-5-23 20:48

大宅

我通常都用APPS call 的士, 司機大部分都好有禮貌, 反而之前CALL UBER, 個司機遲大到, 態度勁差, 一幅唔在乎的樣子, 行錯路仲要發我老脾...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

naviegirl 發表於 17-5-23 16:18
其實點解啲的士司機態度差?

會唔會其實佢哋工作辛苦
的士司機大把穩過千元一日,不過要揀客。如果你揸的士,見其他行家穏咁多。自己就忠忠直直,遠近都去,反而穩吾到錢。久而久之,一樣會被感染。個個打工都係求財

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果加成3倍,乘客都選擇坐uber, 的士業真係要檢討下佢哋自己啦!唔係靠打壓其他競爭對手先攞得返啲客。

大宅

現屆政府真係蠢, 唔識長遠研究下咩叫創新科技同有效益嘅都市便利, 令汽車共享所衍生嘅社會助益同全球經濟共享呢個大趨勢, 係到聽哂D的士佬話UBER搶生意就拉UBER, 黑的搶錢又唔見去拉

男爵府

近日都有坐的士, 態度無想像咁差, 最多都係唔出聲

伯爵府

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我上次放工中環去北角$12x,三倍咪$3xx

有圖有真相之真係百幾蚊唔係呃你。已經係最平option,我無特別揀七人車

水晶宮

希望過幾天平D!堅唔想撘的士、好好好臭!想嘔!
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 17-5-23 16:27
如果加成3倍,乘客都選擇坐uber, 的士業真係要檢討下佢哋自己啦!唔係靠打壓其他競爭對手先攞得返啲客。 ...
的士好臭!
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mickeywinnie3 發表於 17-5-23 16:33
的士好臭!
仲要態度唔好

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-5-23 16:27
如果加成3倍,乘客都選擇坐uber, 的士業真係要檢討下佢哋自己啦!唔係靠打壓其他競爭對手先攞得返啲客。 ...

好多商務客唔會慳架,又唔係自己錢
所以貴都一定繼續有人搭

大宅

都唔明點解要拉Uber, 勁憎搭的士, 又臭態度又差!

侯爵府

applepanman 發表於 17-5-23 15:43
x 2

根本唔係錢既問題

絕對同意

象牙宮

無保險唔會坐.

象牙宮

朋友個仔手車好唔得, 佢地5-日都會 past time 做,
聽完更加唔會坐.

琥珀宮

secretrose 發表於 17-5-23 15:49
其實uber概念晤錯,車靚又舒服,有曬車資預估,又不用找錢用信用卡。司機有曬名同樣,唔會遇上變態佬。點 ...

發牌比uber,的士牌立即冧價,而且政府跟本冇point去支持,佢地點會自己去捉蟲呢

首頁
12345...8

尾頁

跳至