家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

如题,买了伦敦的楼可以係香港银行用港纸按揭吗?

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

點解唔做英鎊mortgage 對?

大宅

vvbb2214 發表於 17-5-28 22:35
點解唔做英鎊mortgage 對?

驚遲d英鎊升

公爵府

zyli 發表於 17-5-28 19:13
我知 HSBC 有做美國樓嘅按揭,但利息幾高,我估倫敦嘅樓都有啩,你可以去問下

大宅

zyli 發表於 17-5-28 19:13

香港數間銀行可做按揭,例如滙豐銀行、上海商業銀行(只限倫敦地區的物業)等,滙豐可貸物業的六成半至七成,利率以英倫銀行利率為基礎調整,再加手續費,還款期最長25年。

如在英國當地銀行做按揭,申請人需要在當地有穩定收入的工作,最多可按七成半,實息約4厘。

除了HSBC,上商,可以問埋BOC同 BEA,尼2間都好似做英國按揭. H+3.1%.

大宅

hahaha789 發表於 17-5-29 22:54
香港數間銀行可做按揭,例如滙豐銀行、上海商業銀行(只限倫敦地區的物業)等,滙豐可貸物業的六成半至七成 ...

HSBC 最低息,批核時間比較長,要成三,四個月!

大宅

Thx all!

大宅

Do u know how long does BOC bank to approve?
Are you guys also do the pre approval first, then to buy the property in U.K.?

首頁

尾頁

跳至