論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 pollyw 於 09-1-14 17:55 發表

呢位佳麗点睇?

普通左d

子爵府

畀面勳章

嘩, pollyw, 點解你請親d 女.....................

你唔驚你老公對住佢地, 會把持不住................

釀成血案.............既咩 ?

呢位佳麗点睇?

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 deerdeer 於 09-1-14 18:01 發表
嘩, pollyw, 點解你請親d 女.....................

你唔驚你老公對住佢地, 會把持不住................

釀成血案.............既咩 ?

又真係几咁「引人犯罪」既!

イ巨樣衰成咁,告我炒イ巨時(話我趕イ巨扯),个官都無辧法相信我唔会趕イ巨出門ロ。

个官話:「比着我,根本就唔会比イ巨入屋企!」(呢句我估既)

子爵府

畀面勳章

好得.......我又反肚啦..........笑到

原帖由 pollyw 於 09-1-14 18:07 發表

イ巨樣衰成咁,告我炒イ巨時(話我趕イ巨扯),个官都無辧法相信我唔会趕イ巨出門ロ。

个官話:「比着我,根本就唔会比イ巨入屋企!」(呢句我估既) ...

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 deerdeer 於 09-1-14 18:14 發表
好得.......我又反肚啦..........笑到

話時話…下次整張「印版KellyCheung」(之前另一姣印)過大家鑑賞下。

大宅

點解你成日收埋禁多禁索既囡囡?

呢位佳麗点睇?

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 kj803 於 09-1-14 19:03 發表
點解你成日收埋禁多禁索既囡囡?
我本身一表淫オ,自不然有呢d僻好!

其實生活照姐!

大宅

原帖由 saiwanho 於 09-1-14 15:57 發表
這是我的方案,供大家參考(以前公佈過):

基於過去的失敗經驗,再加上“未立功者不得領賞”的原則,我會取一個平衡點,

- 冠軍級人馬,短期内立了汗馬功勞,繼續得$300,另加請吃年糕(年糕放題)!
- 表現良好的,得$200
- 有潛質跑長途不 ...

I have questions...

- 有潛質跑長途不過還沒有發功的,得$100<----好難預計佢幾時先發架噃, 完左約先發咪C~

- 超低班馬,得$10 only!(發賞基於人道立場,否則$0!!)
<----我地就基於人道立場, 但係佢地立場, 就覺得我地cheap, 佢地唔會覺得因為自己差而得 $10, 一陣因為哩$10而憎僱住而報復, 噤就...shxt~

anyway, 希望各位唔好比太多呀, 等佢地無得比較!!!

男爵府

謝謝提出討論!我們需要像您這麽有頭腦的學生!!

解答如下:

- 有潛質跑長途不過還沒有發功的,得$100<----好難預計佢幾時先發架噃, 完左約先發咪C~
人生縂有希望,神童也要有機會跳班才可以跑出,所以一定要引她們發力,無論訓練警犬、海獅、海豹、海豚、海狗、海馬都一定要有獎勵才會懂得聽命,訓練她們跟訓練動物沒多大分別,總之把自己當作馴獸師就對啦。

- 超低班馬,得$10 only!(發賞基於人道立場,否則$0!!)
<----我地就基於人道立場, 但係佢地立場, 就覺得我地cheap, 佢地唔會覺得因為自己差而得 $10, 一陣因為哩$10而憎僱住而報復, 噤就...shxt~
不打緊,原先普洱姐更提議倒扣$500,我就覺得這樣一定傷感情,如果稍有不滿$10的金額(有可能她嫌$10多給了),我就馬上收回,當沒有派過紅包這囘事,這樣她不用被扣錢,又沒有尷尬,更加不能告我歧視,我就更加沒有損失,到時皆大歡喜,和氣收場,齊歡唱。。。。

anyway, 希望各位唔好比太多呀, 等佢地無得比較!!!
不用擔心,她們爲了面子只會互相吹噓,不會告知人家她其實拿得不多,你吹我又吹,相信她們都會覺得對方的答案可信性不高,不能作出真實的比較。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 saiwanho 於 09-1-14 22:25 發表
謝謝提出討論!我們需要向您這麽有頭腦的學生!!

解答如下:

- 有潛質跑長途不過還沒有發功的,得$100無論訓練警犬、海獅、海豹、海豚、海狗、海馬都一定要有獎勵才會懂得聽命,訓練她們跟訓練動物沒多大分別,總之把自己當作馴獸師就對啦。
呢句好得!建議「她們」改為「牠們」,較能代表其真正身份。

男爵府

原帖由 pollyw 於 09-1-14 23:49 發表
呢句好得!http://forum.baby-kingdom.com/images/smilies/lol.gif" border="0">建議「她們」改為「牠們」,較能代表其真正身份。

謝謝提點! i love this forum coz really can learn a lot and laugh a lot!!

子爵府

醒目開學勳章

我笑到反艇啦~wakaka~

男爵府

原帖由 winnie_sh 於 09-1-15 01:32 發表
我笑到反艇啦~wakaka~

Me too, it's a nice place for us 苦中作樂!

子爵府

咁好心你下次請個好樣少少啦. 我好信架相由心生. 所以我請親既工人既樣都要好企理,即係五官端正,最緊要係皮膚好,我好怕滿面暗倉,我形住唔乾淨.

原帖由 pollyw 於 09-1-14 18:07 發表

个官話:「比着我,根本就唔会比イ巨入屋企!」(呢句我估既) ...

男爵府

原帖由 Yanlleung 於 09-1-15 10:57 發表
咁好心你下次請個好樣少少啦. 我好信架相由心生. 所以我請親既工人既樣都要好企理,即係五官端正,最緊要係皮膚好,我好怕滿面暗倉,我形住唔乾淨.

...

I also can't take those w/ pimples (a lot type) or those with red skin. Not to discriminate them, but just can anticipate that:

1. they've got some problem in personal hygiene
2. or they've got health problems
3. most probably they themselves feel irritated as well, therefore can't concentrate on work. (if same case happened to myself, I also feel irritated and bad mood).

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

但係佢地o的相貌真係不可作準架, 就算睇相, 睇 video, 真人發聲, 網上見面...

到正式返工係 2 個衰樣.... 黑面瘟神來架.. 我而家個 pk 印咪就係咁囉.. 佢地o的扮野功夫一流, 背後有隊非常專業既導師教佢地做戲架~~~~ 唉..... 真係如果可以係張合約上面加條咁既例就好了.. "貨物出門後, 如貨不對辦, 保証原銀奉還兼包連機票送走瘟神"

子爵府

就係咁籮

原帖由 saiwanho 於 09-1-15 11:21 發表

I also can't take those w/ pimples (a lot type) or those with red skin. Not to discriminate them, but just can anticipate that:

1. they've got some problem in personal hygiene
2. or they've got ...

子爵府

呢個咪就係我地班請外傭僱主既慘處籮.

原帖由 dordor1207 於 09-1-15 11:29 發表
但係佢地o的相貌真係不可作準架, 就算睇相, 睇 video, 真人發聲, 網上見面...

到正式返工係 2 個衰樣.... 黑面瘟神來架.. 我而家個 pk 印咪就係咁囉.. 佢地o的扮野功夫一流, 背後有隊非常專業既導師教佢地做戲架~~ ...

男爵府

用咁多個工人, 至少畀 $100。 利利是是, 大家都開心。 試過頭一個真係好乖, 我畀 $500佢。 佢好開心&驚喜, 之後真係好畀心機同我湊女。

大宅

原帖由 Yanlleung 於 09-1-14 15:40 發表
就係咁籮.

我唔會. 都完約啦個工人都走啦,將來都無交往架啦. 留番D錢自己好過啦,比佢都走左啦.

但係會同佢續約喎, 大家有冇比少少bonus當約滿報酬呀!!

首頁

尾頁

跳至