時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

剛聽完電台直播完,替CY高興,終於唔使再出席呢種大會,
唔使再俾班政棍指住來鬧.......從此CY就可以自由了!

節錄頭先班政棍既鬧劇如下:

長毛又一次不停舉牌,最後被趕離場;
劉小麗做左長毛2.0, 係座位叫罵,最後被趕離場,好野,收工;
胡志偉,林卓廷等仍然用UGL事件鬧CY, 最後林卓廷鬧CY "X人",極度侮辱及粗鄙......大會完結!

睇下下届政府,呢班政棍又點樣表演...

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不懂做實事,
只能叫囂吸睛。
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rabbit75 發表於 17-6-1 11:32
不懂做實事,
只能叫囂吸睛。
上下新聞/報紙, 同選民交代左, 搞掂, 收工

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

所以話 CY 唔連任, 呢班政棍最失落
淡淡的來, 好好的去 ....

珍珠宮

以為長毛想早收工,飲早茶,點知都坐左-陣。劉小利就做長毛2.0。正庸才

公爵府

hashtag影視迷勳章

恭喜cy甩難了

大宅

2018復活節勳章

rabbit75 發表於 17-6-1 11:32
不懂做實事,
只能叫囂吸睛。
同意

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

長毛被趕出去都盡吓責,叫多2句,劉小麗直頭就咁拎起手袋就收到,一啲都唔專業

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

越嚟越憎魚蛋麗

侯爵府

雲妮彭 發表於 17-6-1 11:13
剛聽完電台直播完,替CY高興,終於唔使再出席呢種大會,
唔使再俾班政棍指住來鬧.......從此CY就可以自由了!

我而家先睇新聞,開口就鬧人“X渣”,純粹係人身攻擊,真係超無品

男爵府

開心吸收勳章

鬧cy人渣???....佢照鏡見到自己咋

大宅

以前真係好易做,叫兩野689落台就已經搞掂。
CY一唔做,成班無哂方向。慘!
估林鄭上左台之後,呢班人唔做實事嘅慢慢露底,好難再呃選民。

男爵府

糖果園 發表於 17-6-1 19:30
鬧cy人渣???....佢照鏡見到自己咋
淋X停做I see A see都做唔長,就知佢咩料,正一肥田料,垃8+1圾

男爵府

開心吸收勳章

chankawa 發表於 17-6-2 01:12
淋X停做I see A see都做唔長,就知佢咩料,正一肥田料,垃8+1圾
但佢講到自己係代言人甘款喎

伯爵府

woodhopeso 發表於 17-6-1 20:38
以前真係好易做,叫兩野689落台就已經搞掂。
CY一唔做,成班無哂方向。慘!
估林鄭上左台之後,呢班人唔做 ...

成你貴言

伯爵府

好媽媽勳章

CY都算係甘, 有UGL俾呢班政棍繼續炒作到底,
唔係佢地更加失落!
林X廷,譚X豪就因此事而人氣急升...

男爵府

雲妮彭 發表於 17-6-2 09:52
CY都算係甘, 有UGL俾呢班政棍繼續炒作到底,
唔係佢地更加失落!
林X廷,譚X豪就因此事而人氣急升...:sweating ...

人氣急升, 係一時的浮雲, 要響選舉一刻人氣急升先有用. 炒作係一時, 功績先係長久.

伯爵府

好媽媽勳章

palmchristy 發表於 17-6-2 10:49
人氣急升, 係一時的浮雲, 要響選舉一刻人氣急升先有用. 炒作係一時, 功績先係長久.
...

當然!
我一定唔會選呢種人!不過佢唔係我個區..
坦白,我相信仲有好多人會覺得佢地係為市民發聲,為公義發聲,
因為佢地係為反而反既支持者..總之反政府一切就係為香港好.
無奈!!

男爵府

雲妮彭 發表於 17-6-2 10:59
當然!
我一定唔會選呢種人!不過佢唔係我個區..
坦白,我相信仲有好多人會覺得佢地係為市民發聲,為公義發聲, ...

有時都好無奈. 政治, 應該係好多野要透過協商進行, 而當中的鬥爭, 只應該係手段. 但而家鬥爭卻成為佢地的目的, 真係好可悲.

睇班人在立法會各事務委員會的表現, 佢地會提出千百項芝麻綠豆修訂建議, 全被否決, 全無建樹.

其實佢地只要集中一兩項關鍵修訂, 再同政府傾掂數, 無理由乜野修訂都唔通過咁肉酸. 所以佢地臨時臨急提出未同政府傾掂的修訂, 根本係未經深思熟慮, 無可能夠票通過, 等同做show.

佢地唔願意協商, 又唔夠票, 根本對政府決策全無影響力. 久而久之, 咪老羞成怒囉, 同小朋友鬧交無乜分別.

雲妮彭    發表於 17-6-2 12:57

首頁

尾頁

跳至