自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我用緊v20, 暫時冇問題

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

RicardoKaka 發表於 17-6-4 21:27
請問係邊一款一年壞3次, 行貨? 應該有保養, 壞d咩?

G4 燒底版,整過三次,老公當時都係呢部,都燒過一次。係行貨,喺csl 簽約買嘅,有保養都整到忟,每次都等勁耐!用過嘅手提電話中最最最差係佢

男爵府

回覆樓主:

我由g2 pro用到v10,但v10太差,所以放棄佢

侯爵府

畀面勳章

用過G Pro2, G3, G4, V20, 最後回歸用Apple, 用過呢幾部,真心最好用係GPro2,其他不過不失。

禁止訪問

珍珠宮

呢個brand 個 spec好好,但真係唔襟,如果唔介意只有一年貨仔嘅話,go ahead!

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我部G3新出用到而家

男爵府

lyh80115 發表於 17-6-4 20:23
哦,呢啲説話意氣用事啫,如果以機論機,内地進步好快,好多品牌都有創新,華為已經係世界第三品牌了。

...

我都覺得大6機唔差,有啲真係好好,不過因為怕要自己攪一大輪,裝番google同play store 嗰啲……另外,我想要有nfc功能,唔太貴,有無無好介紹 ?

伯爵府

回覆樓主:

我同屋企人都用LG㗎!
部機四年都無咩係唔好用!

大宅

sau2005 發表於 17-6-4 22:00
我部G3新出用到而家

我都係G3

伯爵府

2018母親節勳章

我用G5,新出到而家,未死。成日打candy crush,冇事,最正係影相有wide angle。

伯爵府

2018母親節勳章

lyh80115 發表於 17-6-4 19:50

識玩梗係大陸品牌,我兩年前開始只喺内地網購手機,買埋畀 ...
其實我之前係想買one plus,但香港只可以上網買?我想睇實物!

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

cbeyond 發表於 17-6-4 17:24
thx

我用過G4>G5>依家用緊V20。
其實覺得G5係幾唔錯,對於女士嚟講大細啱啱好。依家入手係超值!不過係睇你追唔追新model啫,因為已經有G6
點解轉v20因為鍾意仿多埋wide前鏡啫,但影相好似G5靚啲咁
依家V20都抵買嘅,$3xxx

翡翠宮

etoile 發表於 17-6-4 22:26
其實我之前係想買one plus,但香港只可以上網買?我想睇實物!

真係只有網上,内地都無專門店試玩,不過我都買咗部3T畀老婆。機身好薄,但鏡頭凸出不少。

我喺内地買(貪佢平幾百),個系統近乎原生android,裝番google好容易,android pay都用到。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cbeyond 發表於 17-6-4 17:24
thx

我c6用v20, 暫時都滿意,v10就燒咗cpu,唔係的話都幾好。

翡翠宮

三棵樹 發表於 17-6-4 22:13
我都覺得大6機唔差,有啲真係好好,不過因為怕要自己攪一大輪,裝番google同play store 嗰啲……另外,我 ...

www.oneplus.net/hk
下個月有新機Oneplus5,有行貨,估計三千幾,頂級配置,唔洗自己裝google,可以留意下,不過佢無實體店試玩。

我早兩個月買咗佢就部3T,内地買,裝google極易,因為佢個系統近似原生android,無乜添加。

Android pay加到信用卡,不過未用過,但用過查八達通,充值深圳通都OK。遲啲可以申請交通卡,手機NFC當深圳通用。

子爵府

大廚勳章

momoxxxxxx 發表於 17-6-4 18:03
好奇怪,我用緊v20超好用喎!

我都用得幾好呀!

侯爵府

VVBan 發表於 17-6-4 18:33
有咩推介

check pm

首頁
23456...8

尾頁

跳至