親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有無JM知道 Grand West Sands Resort & Villes
外面有冇market 或shopping mall 之類行街?
第一次自由行 2公婆帶3 & 5歲小孩 專程玩water park, 但住3晚 都驚玩到悶 想找外面仲有冇其他大型商場行下 + shopping, 附近有咩餐廳食市?想多個選擇。
如乘的士去附近mall / 夜市,邊個shopping mall 較近呢?求多點資料,謝謝!

Check out 後 仍可玩water park 嗎?因為乘HKE 夜機回程 想在酒店hea 到黃昏+晚餐 再call車去機場

大宅

DicksonBaBa 發表於 17-6-12 04:55
請問有無JM知道 Grand West Sands Resort & Villes
外面有冇market 或shopping mall 之類行街?
第一次自 ...

總之玩佢個water park 要收費,你比錢,check out 後玩,當然玩到。不過值唔值得姐。

別墅

vitatio 發表於 17-6-12 19:08
總之玩佢個water park 要收費,你比錢,check out 後玩,當然玩到。不過值唔值得姐。
...

我見有人話 check out 後都仲玩到(free , 只係mark低房間號)就可以繼續玩 ,不過詳情我唔清楚 可能要事前同counter 員工講聲都未定。
如果有地方去 當然周街行下仲好 因為我已book4日stay 呢間酒店 理應時間充裕 咩都玩晒

男爵府

你地係唔係自駕?嗰度好偏僻,有車先買到嘢。嗰度住兩晚已經夠講真,我3年前住過2晚(第一晚夜機到,第二日全日留酒店玩water park,第三日早上去泳池游水之後checkout)。間酒店泳池幾靚同埋無人游因為個個去晒water park,幾舒服。

大宅

2021可愛聖誕B勳章

我上年都去4日west sand ,大mall 就唔近嘅,所以我地第一日落機,包車1日natural 食lunch 先,去咗up side down house, 3D trick eyes museum, 日落崖睇日落,夜晚食海鮮,之後2日玩盡water park, 夜晚酒店門外有檔口賣嘢食都ok, 最後一日去行big C,lemon grass 買手信,上機剛剛好。個Water park 好好玩,好想再去

大宅

sd0729 發表於 17-6-12 21:22
我上年都去4日west sand ,大mall 就唔近嘅,所以我地第一日落機,包車1日natural 食lunch 先,去咗up side ...

Lemon grass 係邊㗎?
你有冇去junceylon mall行?
仲有冇住過其他洒店?

大宅

`

Resorts 外有兩間食肆,我幫襯的一間叫red mango,幾好食
[size=medium]queensroad

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 sd0729 的帖子

想問在Upside Down House 會逗留幾耐 ?日落崖 = Rawai ? 黃色去很多人 ? 貴嗎 ?

Thank you.

子爵府

DicksonBaBa 發表於 17-6-12 04:55
第一次自 ...

早兩年去過,仔女鐘意個water park, 在機場附近,遠離市中心的商場。Resort外有少量小攤檔食BBQ、按摩店。在沙灘睇日落好正。18年會再去。

象牙宮

edith208 發表於 17-8-15 18:14
早兩年去過,仔女鐘意個water park, 在機場附近,遠離市中心的商場。Resort外有少量小攤檔食BBQ、按摩店。 ...

請問D房舊唔舊?水上樂園係咪大?大人岩唔岩玩?

子爵府

無話可說 發表於 17-8-17 13:00
請問D房舊唔舊?水上樂園係咪大?大人岩唔岩玩?

兩年前好似新開冇幾耐。水上樂園兩歲至10歲、成人都覺好玩。

象牙宮

edith208 發表於 17-8-17 16:14
兩年前好似新開冇幾耐。水上樂園兩歲至10歲、成人都覺好玩。

應該唔止兩年喎!大人岩玩就好喇,我見唔太貴,一於住一晚

子爵府

無話可說 發表於 17-8-17 16:45
應該唔止兩年喎!大人岩玩就好喇,我見唔太貴,一於住一晚

可以一試㗎

男爵府

回覆樓主:

入場費多小?

子爵府

一人一句 發表於 17-8-21 03:59
入場費多小?

Splash Jungle官網: 1000baht/adult, 500baht/kid (6 to 12歲),online買8折,Grand West Sands住客7折

男爵府

vitatio 發表於 17-6-12 19:08
...

小朋友開心就值得,大人無所謂吧~

象牙宮

edith208 發表於 17-8-23 10:27
Splash Jungle官網: 1000baht/adult, 500baht/kid (6 to 12歲),online買8折,Grand West Sands住客7折
...

我book左房,係咪去到就可以七折買飛?定一樣要上網買架?thx

子爵府

無話可說 發表於 17-8-30 18:14
我book左房,係咪去到就可以七折買飛?定一樣要上網買架?thx
我見官網咁講, 你上去睇下, 或者打去香港的旅行社問下

別墅

無話可說 發表於 17-8-30 18:14

6月後訂房的 water park入場都要1000thb/大人了!到時入場俾$ 如果住幾日 就keep收據 每次入場俾職員睇 就可入場玩。
我玩完回來了! 早於4月訂房 但都要負$150thb/大人,「住客免費玩water park」已成過去!!
由於小朋友細 未夠110高 大人滑梯全部唔玩得
我和老公各自玩了幾次 設施一般 最高的滑梯 坐住的水泡會塞在通道內 要工作人員推我出去 (自然瀡出去反面唔驚)最後都順利滑下 總結是好玩的
飄流河啲水 就好渾濁 相比之下 澳門銀河的天浪淘園較好!
我在早餐後 hea去收拾行李 1點退房 把行李寄存酒店後 帶小朋友玩多次water park 在park內食午餐(帶夠$跟身 離開時付款)近更衣室 果間餐廳都幾好味 ,沖晒涼都4-5pm 我選擇出酒店外試試26massage ,小朋友瞓晏覺 我2公婆就按摩 幾舒服
按摩店俾我地嘅小孩瞓隔離床
按足60mins, 都只係thb450/人. 我有俾tips 謝謝佢地咁貼心。
因夜機,原本想食酒店buffet hea 住等時間過 但前一晚食完 覺得buffet冇野食 飲品、水都要另計$,感覺好差 出面Red Mango 餐廳仲正 於是食完先call Grab taxi 出機場

象牙宮

DicksonBaBa 發表於 17-9-8 18:45
6月後訂房的 water park入場都要1000thb/大人了!到時入場俾$ 如果住幾日 就keep收據 每次入場俾職員睇 就 ...

唔該晒心得,我都係住一晚咋,貪得意個水上樂園豪一次咁多囉!

首頁

尾頁

跳至