自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

時間的錯

珍珠宮

畀面勳章

回覆 cinda72. 的帖子

根本个男人從冇去過佢到, 否則吾會ㄧ開始就咁。Charles 太自私
Diana 高估了自己

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

jasmine0527 發表於 17-6-12 19:47
真係好難決定...可能戴妃以為可以改變到查理斯,好慘

咁查理斯某情度上都有鍾意過戴安娜嘅, 問題係佢更愛蝦米拉, 無論婚前婚後都無同蝦米斷過, 而皇室比豪門更多身不由己,你叫一個20歲女仔無乜人生經驗嘅人點處理?

珍珠宮

開心吸收勳章

天娜 發表於 17-6-12 19:16
佢吾做皇儲就得啦,根本全部都係偽善

我諗當時查理斯仲想做皇帝,另一方面卡米拉仲係人妻

珍珠宮

開心吸收勳章

starrymama 發表於 17-6-12 19:54

根本个男人從冇去過佢到, 否則吾會ㄧ開始就咁。Charles 太自私

查理斯太自私!戴妃則入世未深,太天真!

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tttt709394 發表於 17-6-12 18:31
大婚當天,戴妃在婚禮上也「念念不忘」卡米拉,甚至故意找尋情敵的身影,「我走向禮壇時找尋卡米拉,我知道 ...

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

水晶宮

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

戴妃以前只係一個精緻公仔,冇學識冇經歷。查查係劍橋書生,注重心靈溝通。就算冇卡米拉情有獨鍾,可能相處也有代溝。
戴妃自放縱後,跳出框框後,先至活出自我,開始有吸引力。
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

畀面勳章

其實全部都係大家推測。

珍珠宮

畀面勳章

回覆 InkCartridge 的帖子

可能入世未深, 可能貪慕虚榮。好難講

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

戴妃嫁時太後生,以為結合係因為愛情,皇室D人又對她冷漠,先至咁情緒失控姐!若大D成熟D,做隻棋子生兒育女就平平安安啦!

珍珠宮

回覆樓主

20歲,對愛對城堡故事充滿憧憬。
現實有幾多幸福?何況還要活在人前的身世。

男爵府

白毛毛 發表於 17-6-12 20:19
20歲,對愛對城堡故事充滿憧憬。
現實有幾多幸福?何況還要活在人前的身世。
...

可能仲係初戀!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

佢自己有情緒病?妄想症被逼害症?咁樣查李斯都好難頂喎

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

佢太後生,唔會處理,後來放開了,但就慘死車下,可憐兩個仔仔當年冇左媽媽,現在留下只有思念,人人都懷念她美麗的身段和臉孔,還有那含羞答答的眼神。如果今天佢健在,一定係一個美麗的嫲嫲,享緊兒孫福,可惜紅顏薄命。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

珍珠宮

開心吸收勳章

starrymama 發表於 17-6-12 20:10
回覆 InkCartridge 的帖子

可能入世未深, 可能貪慕虚榮。好難講

若是貪慕虛榮就各有各玩,沒有那麼痛苦了

子爵府

畀面勳章

cinda72. 發表於 17-6-12 20:01
呢個都係大家猜測,
令到戴妃愛上佢,斷估佢地都有過開心既時候,
但若愛變成妒,就更加難得到對方歡心啦 ...

感情不是一套理論,是一種感受,所以正常人不應該生活在皇宮,哪裏個人感受是好卑微⋯⋯⋯⋯

但如果一介草民也要為感情爭奪去攻心計,我覺得是浪費人生,合則來不合則去,係都要分輸贏,只是好勝,不是真愛!

為感情牽動情緒是好正常,大家只是凡夫俗子,血肉之軀,一個男人如果真的愛你,就算你是為愛發了瘋想必也不會就此放棄你,如果你是可有可無,這次爭贏了下次又要再來,還不如放棄!

黛安娜只是一個思想單純的人,佢好明顯無你咁多計算,但我相信就算你上咗佢身,查里斯都係不會放棄卡米拉,你百忍成金,最多只能保住個王妃地位,個男人一樣無可能一心一意對你!

kcpak    發表於 17-6-13 18:13

男爵府

joejoemum 發表於 17-6-12 20:27
佢太後生,唔會處理,後來放開了,但就慘死車下,可憐兩個仔仔當年冇左媽媽,現在留下只有思念,人人都懷念 ...

那場車禍又是另一個故事

首頁
12345...11

尾頁

跳至