嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

MMMLY 發表於 17-6-12 23:32
其實我都唔明BB而家先得22週,老公就已經好緊張話而家啲空氣太差,要買部空氣清新機返屋企,唔知大家有無平 ...

我見有團購做緊airvitaQ 同 aeball, 1000蚊樓下,聲稱覆蓋700尺範圍同埋唔需要更換瀘網,不過兩部都係水貨(韓國製),我都諗緊買唔買。主要因為佢冇講瀘唔瀘到pm2.5

別墅

Luffy123 發表於 17-6-29 16:38
我見有團購做緊airvitaQ 同 aeball, 1000蚊樓下,聲稱覆蓋700尺範圍同埋唔需要更換瀘網,不過兩部都係水貨 ...

我都見到 但唔敢博水貨。長插電的電器買行貨有保證啲。有咩事都追究到。

同埋講到咁勁 其他大牌子應該執梗。(emoji)(emoji)

子爵府

回覆樓主

老公最近買左cado, 佢比較哂d 數據資料揀左呢部!仲有更好的係德國牌子,不過更貴。。。

我地都係買比bb 用,屋企裝修有味~想過濾下。本身有部sharp, 細細地擺房用。

洋房

我見呢d機有平有貴, 不過我就唔會用太平, 感覺佢做唔到真係淨化既功能, 之前去豐澤問過有d平既都係得塊網過濾, 好聽就叫過濾, 其實咪淨係隔塵, 冇咩用

大宅

我見有團購做緊airvitaQ 同 aeball, 1000蚊樓下,聲稱覆蓋700尺範圍同埋唔需要更換瀘網,不過兩部都係水貨 ...
我買左.. 當殺菌用想過濾PM2.5都係買返HEPA濾網型空氣淨化機較好

複式洋房

kathyykaka 發表於 17-7-4 16:20
我買左.. 當殺菌用想過濾PM2.5都係買返HEPA濾網型空氣淨化機較好

我老公都係咁講,所以都買左aeball

民房

lovemapolly 發表於 17-6-29 10:57
我朋友介紹Future Tech, 話唔洗用濾芯, 好多診所都有用
有冇多D資料? 幾錢左右???唔用濾芯甘用咩?

洋房

回覆 terryws 的帖子

係呀, 仲要我去睇過下個SALES話最好3個月換一次~

洋房

我朋友介紹Future Tech, 話唔洗用濾芯, 好多診所都有用
呢個牌子未聽過, 可唔可以介紹下? 貴唔貴架

洋房

qqbluesky 發表於 17-6-30 09:00
我都見到 但唔敢博水貨。長插電的電器買行貨有保證啲。有咩事都追究到。

同埋講到咁勁 其他大牌子應該執 ...
韓國野有時都比人吹捧得好勁, 同埋電器都係用返3腳好O的,始終有咩事都可以搵返保養~不過都多謝你推介!

洋房

其實我老公都話唔好成日睇價錢, 要買就買部好O的~但女人仔你知啦, 緊係想買部平靚正, 小數怕長計呀!

民房

甘即係醫生都用??? 會不會好貴???

洋房

回覆 sophiakau 的帖子

Future Tech 係應用PCA Photocatalytic光催化投術, 不需要濾芯, 價錢約5XXX, 你可以睇下
http://www.hktvmall.com/hktv/en/main/%E5%A5%BD%E6%A3%A7%E9%9B%BB%E5%99%A8%E5%BB%A3%E5%A0%B4/s/H0573001/Home-%26-Family/Digital-%26-Electronics/Home-Appliances/Air-Cleaner/Photolysis-Air-Cleaner-RO222/p/H0573001_S_RO-222

洋房

回覆 MMMLY 的帖子

我覺得可以接受, 因為唔洗再買芯, 基本上五千幾蚊用10年, 一年平均都係500左右, 合理

洋房

回覆 chauchauchu 的帖子

貴不貴好個人的, 我可以接受, 而且好明顯用左之後鼻敏感好左, 值

洋房

我岩岩都上左hktvmall睇,佢用光學就分解到好多野,好似比其他牌子先進好多
最緊要佢真係唔需要換濾網呢個方便!

洋房

如果醫生都用好似有信心保證喎!

洋房

lovemapolly 發表於 17-8-23 23:34
回覆 chauchauchu 的帖子

貴不貴好個人的, 我可以接受, 而且好明顯用左之後鼻敏感好左, 值 ...唔使買濾網其實條數都O係返度,我望過個樣都幾靚仔,價錢都好合理丫,不過個光學原理係咪真係有用架?

洋房

呢d真係太平啦, 如果咁平既機都做到空氣淨化咁出面都唔駛咁貴賣一部, 同埋電器都係買行貨好d, 始終有信心保證

洋房

我都睇緊future tech, 睇緊其他用家comment, 睇下佢地點講先~

首頁

尾頁

跳至