在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

無4老,無工人雙職父母的你地,請問點處理?

男爵府

開心吸收勳章

這個真的很頭痛的事情....只能請假了.

大宅

係 超級頭痛,有時又無辦法請假(emoji)

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

但平時學校假期你會點處理?

每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

幼稚園都好似會開放比有需要嘅學生架喎, 你問問你幼稚園D老師

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實非牟利團體的幼兒中心, 嬰園, 係會有老師番的, 問番自己間幼稚園

男爵府

返緊全日n班,今日照送番學,的士去到學校附近落

別墅

kirsitypoh2004 發表於 17-6-13 08:32
無4老,無工人雙職父母的你地,請問點處理?

可以留在幼稚園內, 老師有責任俾佢喺度直到放學時間

大宅

次前我無返工,都係自己湊,我那間唔係幼兒中心、育嬰園

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實一些非牟利團體的幼稚園, 係會有老師響度, 比真係有需要的小朋友回來。

大宅

wcpcelia 發表於 17-6-14 16:47
其實一些非牟利團體的幼稚園, 係會有老師響度, 比真係有需要的小朋友回來。 ...
請問係咪幼兒中心都開架?例如紅雨同3號風。我仔將讀個間係幼稚園暨幼兒中心,雖然我已經報左社區保姆,但如果學校本身可以照顧嘅,一定好過係外面嘅。

雲母殿

ilmummy 發表於 17-6-15 08:13
請問係咪幼兒中心都開架?例如紅雨同3號風。我仔將讀個間係幼稚園暨幼兒中心,雖然我已經報左社區保姆,但 ...
你學校係咪非牟利團體開辦? 例如: 保護兒童會, 救世軍等等。

大宅

wcpcelia 發表於 17-6-15 10:23
你學校係咪非牟利團體開辦? 例如: 保護兒童會, 救世軍等等。
博愛醫院,算唔算?

雲母殿

ilmummy 發表於 17-6-15 10:36
博愛醫院,算唔算?
咁我又唔知...其實直接問番學校便可以了...
問佢地, 如有需要, 學校是否都會開放讓小朋友入校

大宅

wcpcelia 發表於 17-6-15 10:52
咁我又唔知...其實直接問番學校便可以了...
問佢地, 如有需要, 學校是否都會開放讓小朋友入校
OK,好快家長會,到時會再問清楚,謝謝提醒。

大宅

ilmummy 發表於 17-6-15 08:13
請問係咪幼兒中心都開架?例如紅雨同3號風。我仔將讀個間係幼稚園暨幼兒中心,雖然我已經報左社區保姆,但 ...

幼兒中心紅雨三號風都開嫁~
除非宣布掛8號.. 如果唔係就照正常時間開放~

大宅

mann0326 發表於 17-6-17 07:48
幼兒中心紅雨三號風都開嫁~
除非宣布掛8號.. 如果唔係就照正常時間開放~
...
,咁可以安心返工啦,係學校始終安全d。

首頁

尾頁

跳至