想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

上年12月大約6週流啡流血,塞藥排唔清,最後要吸宮5月尾12週產檢時發現bb冇心跳,應該8週時停止生長,果刻真係接受唔到,得知有咗後食得又訓得,亦冇流啡流血,諗住今次bb應該冇事,但點知......!直到上星期特然流血,果刻個心好痛,去到e院等做手術,但未等到啊b已經自然流出,好驚下次又係咁,請問有冇人試過2次後,而成功生b?由上星期小產,惡露斷斷續續已經有個半星期,但係流得好少,請問要流幾耐先清?

複式洋房

回覆樓主

你照左超聲波排清左啦?

大宅

BK Milk勳章

Mayanma 發表於 17-6-15 19:47
上年12月大約6週流啡流血,塞藥排唔清,最後要吸宮5月尾12週產檢時發現bb冇心跳,應該8週時停止生長,果刻 ...我2015年小產2次,今年2月生左了,加油!最緊要排凊之後坐小月

大宅

回覆 小海濘 的帖子

住院第二朝e生幫我照,話已經排清,好乾淨,話唔洗覆診,亦睇咗中e,佢開咗幫我排血加少少補嘅藥

男爵府

上年12月大約6週流啡流血,塞藥排唔清,最後要吸宮5月尾12週產檢時發現bb冇心跳,應該8週時停止生長,果刻 ...

我2年內小產4次。仲要係有3次16w穿水。第5次終於成功生b...依家陀緊第6次。你去睇中醫調理啦。唔好自己亂補身。我果時小產一出院就去睇中醫清惡露。加油

複式洋房

上年12月大約6週流啡流血,塞藥排唔清,最後要吸宮5月尾12週產檢時發現bb冇心跳,應該8週時停止生長,果刻 ...

我都試過半年內小x 2次,好明白妳心情。第三次成功生左阿仔,bb而家就嚟7個月喇。
我又係第二次嗰時8w停心跳。跟住我就睇中醫調理同睇西醫(有左就食阿士匹靈+小白球) - 我覺得好有用,因為我有個同事又係頭2次冇左,陀第三次又係食阿士匹靈+小白球,而家佢個女3個月。
妳都一定得,加油呀

大宅

cyrusbabies 發表於 17-6-16 17:00
我都試過半年內小x 2次,好明白妳心情。第三次成功生左阿仔,bb而家就嚟7個月喇。
我又係第二次嗰時8w停心 ...

我都岩岩小產左第二次,好傷心,之後兩公婆諗住一齊去婦科到check下,自己再中醫調理!希望唔會再有第三次啦!

複式洋房

BEBE913 發表於 17-6-16 17:12
我都岩岩小產左第二次,好傷心,之後兩公婆諗住一齊去婦科到check下,自己再中醫調理!希望唔會再有第三次 ...

我好明白嗰種心情。加油,下次一定可以陀得穩,我覺得嗰時可能係自己啲營養去唔到bb度,所以停心跳,睇左好多cases又係試過小產,之後有左食阿士匹靈(等供血好啲)就成功生b。大家加油,一定可以平安生b

大宅

cyrusbabies 發表於 17-6-16 17:00
我又係第二次嗰時8w停心 ...

請問你既阿斯匹靈同陷白球係點樣架?可否影一影我睇,同埋點買架?藥房就有?

別墅

cyrusbabies 發表於 17-6-16 17:27
我好明白嗰種心情。加油,下次一定可以陀得穩,我覺得嗰時可能係自己啲營養去唔到bb度,所以停心跳,睇左 ...

請開係咪西e叫你食?
我上年五月同今年三月都小產左

複式洋房

阿士匹靈由婦科醫生醫的

複式洋房

yumital 發表於 17-6-16 19:02
請開係咪西e叫你食?
我上年五月同今年三月都小產左

係呀,孫醫生建議食

複式洋房

cyrusbabies 發表於 17-6-16 20:25
係呀,孫醫生建議食

食之前有無做過啲咩檢查?我今年二月同上星期剛小產,醫生話連續三次先會check有咩問題,暫時唔建議檢查住,同埋食咗藥都會有啲副作用

大宅

回覆 cyrusbabies 的帖子

我小產過2日就已經睇中醫,但惡露重未清,重流緊啡血,我5號小產到而家已經十幾日,其實洗唔洗睇西醫?因上次吸宮一星期已經冇流,請問之後係咪再有b先睇西醫?到時佢會開阿士匹靈比我?定而家去睇佢會比我食定先,同埋我今次小產已經即刻食葉酸,唔該哂

大宅

回覆 LMY1016 的帖子

我都有問醫生可唔可以轉介遺傳科,但佢都話三次先可以驗,不過佢叫我可以試吓方間中醫,又叫我好追因年紀唔細(36),聽到佢咁講自己又好急,須然好怕,但我同自己講我唔會放棄,因為我同先生真係好想要b💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

大宅

而家努力裝備自己身體,食中藥,葉酸,每晚飮黑豆粉開水(因之前見有人話可以令卵子靚d同可以令子宮壁厚d)每日再踏一個鐘單車機

大宅

手術定自然?請問你惡露流清未?

侯爵府

Mayanma 發表於 17-6-16 21:10
回覆 cyrusbabies 的帖子

我小產過2日就已經睇中醫,但惡露重未清,重流緊啡血,我5號小產到而家已經十幾 ...

我四號刮宮
流血流左頭1,2日
之後就變深啡
而家仲有好少淺啡
都有d擔心
下星期一覆診

複式洋房

Mayanma 發表於 17-6-16 21:55

手術定自然?請問你惡露流清未?

手術,11號做,之後兩日都無啡血,但14號晚開始流,到依傢都仲有呀

大宅

醫生話唔洗覆診,唔知係咪因為政府,不過過埋下星期重係咁,我就去搵醫生睇睇

首頁

尾頁

跳至