自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

個人訓平望天花板,再攬住自己對腳,左邊大腿近pat pat位會有一舊圓圓地既野腫起左,成個拳頭咁大,無紅腫
輕輕打落去都會好痛,睇中醫話捽下會散,睇左幾日無好過,請問應該睇咩醫生

珍珠宮

環保接龍勳章

Miga3 發表於 17-6-17 01:21
個人訓平望天花板,再攬住自己對腳,左邊大腿近pat pat位會有一舊圓圓地既野腫起左,成個拳頭咁大,無紅腫: ...

可能是瘡,建議睇西醫

珍珠宮

Miga3 發表於 17-6-17 01:21
個人訓平望天花板,再攬住自己對腳,左邊大腿近pat pat位會有一舊圓圓地既野腫起左,成個拳頭咁大,無紅腫: ...

其實看普通內科醫生也可以,如果有痤瘡以外,佢都可以寫紙去照,以便更準確判斷。

伯爵府

happyb_happyb 發表於 17-6-17 01:25
可能是瘡,建議睇西醫

請問普通診所就可以嗎?

伯爵府

brindlewin 發表於 17-6-17 01:33
其實看普通內科醫生也可以,如果有痤瘡以外,佢都可以寫紙去照,以便更準確判斷。
...

姐係普通診所嗎?唔係我係c6

珍珠宮

環保接龍勳章

Miga3 發表於 17-6-17 01:51
請問普通診所就可以嗎?

可以先睇普通的,聽下意見,我識個朋友(男)在pat pat側位置有粒瘡腫起,以前試過搵西醫抽濃,好番,但後來一般時間又腫過,佢就冇理了,因為他怕抽濃好痛

wcpcelia    發表於 17-6-18 19:40

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

維持左幾耐?裡面痛唔痛?建議你去照超聲波,應該唔會太貴

個陣我都係咁發現我個腫瘤。。。希望你唔係,照左安心D

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

睇平時睇開既西醫先, 等佢轉介.

水晶宮

回覆樓主

睇返自己家庭醫生

子爵府

粉瘤,脂肪瘤??
心盲最可怕。

伯爵府

happyb_happyb 發表於 17-6-17 01:58
可以先睇普通的,聽下意見,我識個朋友(男)在pat pat側位置有粒瘡腫起,以前試過搵西醫抽濃,好番,但後 ...

好,謝謝你

伯爵府

stkyo 發表於 17-6-17 02:13

個陣我都係咁發現我個腫瘤。。。希望你唔係,照 ...

我都好驚佢係腫瘤,希望無事
謝謝你

wcpcelia    發表於 17-6-18 10:28

伯爵府

happyb_happyb 發表於 17-6-17 01:58
可以先睇普通的,聽下意見,我識個朋友(男)在pat pat側位置有粒瘡腫起,以前試過搵西醫抽濃,好番,但後 ...

C6都係係patpat落少少大腿位置,無顏色,係屈埋腳先見到腫左一大舊

伯爵府

stkyo 發表於 17-6-17 02:13

個陣我都係咁發現我個腫瘤。。。希望你唔係,照 ...

我果陣輕輕拍左c6一下佢話好痛,請問超聲波可以照大脾嫁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Miga3 發表於 17-6-17 13:12
我果陣輕輕拍左c6一下佢話好痛,請問超聲波可以照大脾嫁

應該可以,我個陣係照大脾對上少少

伯爵府

stkyo 發表於 17-6-17 18:54
應該可以,我個陣係照大脾對上少少

請問可以介紹俾我嗎?

象牙宮

Miga3 發表於 17-6-18 00:27
請問可以介紹俾我嗎?
Sorry呀!因為我唔係住香港,我係去診所睇醫生,醫生見腫起左,就即刻轉戒我去醫院照超聲波,一照,有陰影,第二日就照埋CT,睇3D報告,發現裡面有個範圍好大既腫瘤
我自己就本身痛左一段時間無理。。。到腫起左,我仲等多一個禮拜,以為會消腫。。。所以照一照好。。。你有無睇開邊個醫生?醫生應該有得介紹

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

不如先睇自己家庭醫生,再由醫生判斷是否需要專介啦!

唔好自己診斷,咪自己嚇自己

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bufferzone 發表於 17-6-18 01:05

x 2

一定要盡快處理好~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

bufferzone 發表於 17-6-18 01:05

明白
有睇開的家庭醫生,一西醫一中醫。今次只睇左中醫佢話問題不大,但又唔見有好轉,轉西醫睇下
謝謝你們!

首頁

尾頁

跳至