親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問去韓國旅行的媽咪,會係香港唱定貨幣,定係去到韓國機場先唱?

大宅

去韓國機場先唱會平d.....

原帖由 rebecfung 於 09-1-19 10:06 發表
請問去韓國旅行的媽咪,會係香港唱定貨幣,定係去到韓國機場先唱?

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

多數人都係去到果邊機場先唱架

水晶宮

佢唔同 yen, euro, ponds 果d
d banks 好少會做 won 既買賣
要唱都幾難 (地方少d)

所以從來去 korea 都係去到果邊機場先唱錢
帶定足夠港紙, 出左閘就有bank 架喇~~
個rate 仲好過係 hk 架

複式洋房

請問一個大人大概帶幾多錢去5日4夜團? 茶會話要HK$4000-5000/大人...

大宅

我早兩日問過渣打銀行,佢話對緊1:1.62,1元港紙有162won.唔知最近韓國有冇咁高呢

大宅

今日176.去到韓國機場唱個rate好好多

原帖由 rebecfung 於 09-1-19 12:35 發表
我早兩日問過渣打銀行,佢話對緊1:1.62,1元港紙有162won.唔知最近韓國有冇咁高呢

大宅

You may check against on this site, http://www.airport.kr/spot/exchange/exchangeList.iia?langGubun=E

Today is HKD1 = 172won

At HK, you may reference this, http://berlincompanyexchangelimited.blogspot.com/

Today is HKD1 = 165won

熙熙&樂樂媽咪

大宅

唔該晒,airport個website好好用.
thanks

大宅

I would visit Seoul from 29/Jan to 2/Feb.

Anyone too?
熙熙&樂樂媽咪

複式洋房

Count me on. I would like to go there around those days. Did you search any good and cheap agent? Please kindly advise.

原帖由 HP 於 09-1-19 17:27 發表
I would visit Seoul from 29/Jan to 2/Feb.

Anyone too?

大宅

原帖由 HP 於 09-1-19 17:27 發表

Anyone too?

我遲妳一日....

首頁

尾頁

跳至