懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

janede1314 發表於 17-7-17 22:05
只有包初期結構,照下心室血管流動正不正常(有顏色顯示),照手仔腳仔,數手指,度頸皮厚度,聽下胎心

...

ok,thx

洋房

朋友介紹加上好多jm講過劉子健醫生

就搵佢check nifty

診所乾淨
人好少
唔駛排隊

護士都好nice

入去見醫生
問我清楚今日做d咩就照超聲波

由於我子宮內屈

佢叫我放鬆
好大力捽個肚

知道可能係自己問題
所以忍住

佢會自己講bb的手腳等

但我老公問多句係邊度
唔識睇

佢都唔答
一味同護士講野
應該做紀錄

最估唔到

臨尾超大力「鋤」左我三下

我同老公互望呆左

我郁一郁表示好痛

點知佢話
「算啦
唔照啦」

之後一句野都冇講

護士就請我地出去

好無奈!

其實前一日去左威院做唐氏

完全冇諗過政府醫院醫生比劉醫生仲細心

試左一次睇唔到

叫我飲多d水
等多兩個症再睇我

好用心睇

最後用陰道照

知我飲左好多水
忍得好急

又比我去完toilet先講解

呢個劉醫生好冇耐性
冇禮貌

令我地夫妻睇完都唔太開心

想問問題都冇時間

貼錢買難受🤧

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

真一 發表於 18-5-25 17:10
朋友介紹加上好多jm講過劉子健醫生就搵佢check nifty診所乾淨
人好少
唔駛排隊護士都好nice入去見醫生

嘩,咁差

呢度好似好多jm推介佢咁,又話佢做nifty仲會送多十種基因病測試....但咁無心機

複式洋房

朋友介紹加上好多jm講過劉子健醫生就搵佢check nifty診所乾淨
人好少

之前去做nifty 加初期結構,照果陣剛開始我就話想知BB的CRL,佢好無耐性咁答:我都未照到,一陣會講啦(類似咁),語氣不太好。

別墅

人好少

我2胎都找他做Nifty ,第二胎仲找他照结構,今次b女可能不太合作,刘医生都大力了几下去郁我个肚,又不停叫我放鬆,那時个樣都几cool下,但我覺得他是照不倒要照的部位而忟憎,不是对我

纯個人分享,不喜勿插

大宅

回覆樓主:

上星期做咗Nifty,照得快,但照咗好多嘢,佢知我好擔心,係咁安慰我,話BB好正常,唔好咁擔心,好好笑容!姑娘幫我抽血抽唔到,要醫生親自抽,佢無黑面,仍然係好好笑容!

Book了6月尾照結構,到時應該有埋10種遺傳病測驗結果!

大宅

Litinwing 發表於 18-5-25 21:54
我2胎都找他做Nifty ,第二胎仲找他照结構,今次b女可能不太合作,刘医生都大力了几下去郁我个肚,又不停叫 ...

劉醫生係照嗰陣好cool嘅,可能要認真咁睇清楚bb身體各部位啦,佢照唔到另一隻腳時稍微大力咁整咗幾下,但都有同我講放鬆,痛就出聲,整幾下阿b又好乖地伸隻腳俾劉醫生照哦

照之前同照完後見劉醫生都好好笑容,姑娘又好好招呼,總之好滿意

別墅

我上星期都做完nifty,因為照吾到bb一d位,佢都有搖我個肚,系有d大力,不過我覺得劉醫生好認真,仲有講野都好溫柔,最緊要佢系權威好信得過,所以已經join埋佢做中期結構!

首頁

尾頁

跳至