自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

人地有事,同我訴苦,我會做聆聽者。但到我有事,佢地就話我太上心,一係就話冇可能發生咁嘅事。到自己發生左,就話原來職場原來有依d咁嘅事。

真係發覺有朋友同冇朋友根本冇分別。心淡

伯爵府

mizmiz0214 發表於 17-6-20 19:32
人地有事,同我訴苦,我會做聆聽者。但到我有事,佢地就話我太上心,一係就話冇可能發生咁嘅事。到自己發生 ...

有d人係冇耐性聽人講說話的,同埋唔識開解人,唔需要咁上心,曰子耐咗就知道邊d係知心友㗎la,

侯爵府

回覆 mizmiz0214 的帖子

樓主, 不用太上心了, 是否真心朋友心照了, 你日後識怎樣做就得了

大宅

人地有事,同我訴苦,我會做聆聽者。但到我有事,佢地就話我太上心,一係就話冇可能發生咁嘅事。到自己發生 ...

朋友90%係嘻嘻哈哈架咋 早5年已對此完全心淡

珍珠宮

又唔實心淡,我覺得係性格問題啫,並非所有人都適合做聆聽者。不適合,不等於不是朋友。

大宅

回覆樓主

最頂'忍'係我有個隔日呻嘅friend, 佢話我思想負面,bla bla bla,但我一年呻嘅次數五隻手指都冇。跟著我聽完後,落左去跑步。番黎後身心舒暢,之後我睇到佢短訊,keep on 呻佢其他野,我睇完後,已讀不回。

有時想搵個朋友傾下都冇,一d妒忌你工作上嘅成就,就將你曾經講過工作嘅野同番我同行講,大家唔同行業,識左成二十年以上,我係心痛。一d好似我上段講嘅朋友。另一d完全搵你著想。

我寧願做下運動,睇下書,學下其他野好過。

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至