醫護健康

跳至
[過敏] 氣管敏感

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 Kee 於 09-1-21 10:28 發表
我個囡食果隻唔係平時最多人買果款, 你說那隻係肥肥地的膠樽, 有好多不同umf+同不同size. 果隻貴好多.我買了5+那隻,有時自己食

佢食叫"兒童蜂膠蜜糖露". 如大人食的有加埋紫椎花. 係佢地本catalogue有介紹 ...

我上次去watsons 個sales介紹左比我,
可能係你講果隻,不過好似好大陣檸檬味, 好酸咁,我自己試左1次,味怪怪地,比亞女食左1次,佢話味好怪,所以冇再比佢飲,驚愈飲愈咳.

侯爵府

原帖由 zeroling401 於 09-1-20 10:28 發表
我由個囡今年8月返學開始, 由9月開始病, 斷斷續續不停咳, 到而家都未停, o的痰同o的咳一路都唔清, 醫生話我氣管敏感, 個囡同我都係一樣症狀, 究竟有咩辦法可以好返, 唔該指教下. ...

樓主,
可以比小朋友學游水(加強心肺功能).....好過食藥.
另外....可以煲多D羅漢果水....比佢當水飲....可以化痰.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我同個仔都係,唔知係咪遺傳咗俾個仔?每逢轉天氣就發作,想問是否食蜜糖就得?定係專治氣管敏感嘅蜜糖?

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 QUINCY121HK 於 09-3-12 13:17 發表

樓主,
可以比小朋友學游水(加強心肺功能).....好過食藥.
另外....可以煲多D羅漢果水....比佢當水飲....可以化痰.

羅漢果?可不可比瘦肉煲?係咪好好呢 ?女女成日咳,好多痰,成日食西藥,之前飲過川貝,雪耳,木瓜,全部都唔work
好頭痛.....

大宅

睛靈勳章

[quote]原帖由 QUINCY121HK 於 09-3-12 13:17 發表

羅漢果水...how to boil?

首頁

尾頁

跳至