自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

睛靈勳章

今日行經聯X廣場,見到一間店舖賣自家品牌,標籤全部一樣,一行牌子名,一行印住Made in Korea,奇怪自家品牌好少會標明made in xxx 而且啲衫質素參差,有啲好明顯唔似韓國制造,仲賣佰幾二佰元,關鍵係,賣幾錢唔緊要,但係咪真係Made in Korea

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

按你所講、應該不是韓仔

珍珠宮

睛靈勳章

stagea 發表於 17-6-24 18:10
按你所講、應該不是韓仔

但點證實?唔通告海關?
原來淘寶可以買衣領標籤

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

jollyma 發表於 17-6-24 18:15
但點證實?唔通告海關?
原來淘寶可以買衣領標籤

如果真係報海關、相信海關會查証入口來源地,淘寶真係乜都有,由國內寄貨來又點會係韓貨呢⋯⋯

珍珠宮

jollyma 發表於 17-6-24 18:15
但點證實?唔通告海關?
原來淘寶可以買衣領標籤

我都想知
留毛

不過人地明買明賣,我諗只能摸下質料
再去決定買唔買
如果質素太差,市場都淘汰掛

子爵府

回覆樓主

我見淘寶好多都會印made in korea, 我都覺得冇呢個可能,但咁樣標咪即係呃人

琥珀宮

大富翁 發表於 17-6-24 18:21
我見淘寶好多都會印made in korea, 我都覺得冇呢個可能,但咁樣標咪即係呃人
...

係呃人

珍珠宮

睛靈勳章

...

我覺得係呃,如果有心賣韓國衫,冇必要自創品牌,我見間間都會賣唔同牌子,我覺得佢啲衫只可以等同花園街一佰幾拾貨

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Label 好平有一個, 應該就算係韓制, 應該都只會係成份label果度標明

翡翠宮

回覆樓主:

真正韓國貨點止百幾二百 。。。。。東大門買件普通款,平極都六七十,佢拎返黎賣貴幾十蚊。。。。賺咩?

wcpcelia    發表於 17-6-24 20:29

珍珠宮

睛靈勳章

fatchu@home 發表於 17-6-24 19:24
真正韓國貨點止百幾二百 。。。。。東大門買件普通款,平極都六七十,佢拎返黎賣貴幾十蚊。。。。賺咩?
...

以佢啲貨色,點敢賣過二佰

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...

其實korea 會唔會cheap 衫賣?

首頁

尾頁

跳至