親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前去親旅行, 都係在航空公司訂機票, 順手可BOOK定機位。 今次見EXPEDIA平D, 就BOOK咗機票連酒店。因有小朋友唔想係飛機分開坐, 上到香港航空個網, 要BOOK機票號碼, 同EXPEDIA比果個號碼又唔同, 再係香港航空問, 又話實際承機人唔係佢。搞到我都唔知算好, 請問你地有無試過?點樣先可預先選定機位?THX﹗

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

打去Expedia 叫佢幫你劃位。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

禁止訪問

大宅

JoKoKo 發表於 17-6-25 00:18
實際承辦唔係香港航空 --- 首爾航班, 即係聯營 Code Share Flight 由 韓亞 OZ 營運的航班.

咁直接打電話去 ...

我都訂咗香港航空(韓亞聯營),我想加兒童餐,應該要搵邊間航空公司呢?

禁止訪問

大宅

實際承辦唔係香港航空 --- 首爾航班, 即係聯營 Code Share Flight 由 韓亞 OZ 營運的航班.

咁直接打電話去 ...

thx!我打咗去韓亞,搞掂哂

大宅

idak 發表於 17-6-28 02:59
thx!我打咗去韓亞,搞掂哂
請問 你是否打 25238585 查詢?另外, 結果 可否預先選定機位 ?
thx

大宅

pet. 發表於 17-7-12 12:08
請問 你是否打 25238585 查詢?另外, 結果 可否預先選定機位 ?
thx

係!已選咗位。由韓亞職員幫手,因為佢比咗個編號我,香港航空個網都入唔到。要印張電子機票出來,到時去韓亞度辦登機。

大宅

idak 發表於 17-7-12 15:00
係!已選咗位。由韓亞職員幫手,因為佢比咗個編號我,香港航空個網都入唔到。要印張電子機票出來,到時去 ...
謝謝你

珍珠宮

咁直接打電話去 ...

我係travelwebsite呢個網訂左機票,都係香港航空,我收到email話係電子憑証,有埋坐位號碼,咁即係幫我劃左位?如果我想加兒童餐,都係打去韓亞?

禁止訪問

珍珠宮

JoKoKo 發表於 17-7-16 10:31
上面講左啦, 香港航空只負責銷售, 實際營運的是韓亞, 那當然是搵韓亞搞.

thanks

大宅

見到你情況一樣,打去韓亞,佢話無得劃位,只能幫我打Remark要求相連位。我在永安訂package. 係米永安機票問題?

侯爵府

請問係咪香港航空去首爾都係韓亞聯營? 我BOOK左11月機票去首爾, HX628 / HX629, 邊度見到係咪聯營? 我係經香港航空官網BOOK, 從來冇出現過韓亞, 我一直唔知係聯營

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至