嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Xmas吸收勳章

芝寶貝 發表於 17-8-7 15:31
我女女o係張醫生度杜左三隻牙根呀 我本身都好擔心個麻醉 上到去姑娘好細心講解 然後入房盡快坐低 女女聞左 ...
想問清楚麻醉嘅過程,係先聞氣,等小朋友冇知覺先做靜脈注射,定係小朋友都要捱痛?同埋靜脈注射係點架?係咪即係打個針口係手背,再吊支 鹽水之類嗰種?定點?多謝解答!!!

別墅

wutik 發表於 17-8-29 18:20
想問清楚麻醉嘅過程,係先聞氣,等小朋友冇知覺先做靜脈注射,定係小朋友都要捱痛?同埋靜脈注射係點架?係 ...

先聞氣 訓著左先靜脈注射 然後整牙時都會打針0係牙肉 我睇吾到靜脈注射係點 但見到針口0係腳度 醫生會用膠布貼好

大宅

Xmas吸收勳章

多謝你解答呀!
即係你囡囡完全冇捱過痛?咁你係咪可以一路陪住佢直至見到佢訓著左先離開?

別墅

wutik 發表於 17-8-30 02:17
多謝你解答呀!
即係你囡囡完全冇捱過痛?咁你係咪可以一路陪住佢直至見到佢訓著左先離開? ...

係呀 佢完全無捱過痛 只係聞左一陣氣 見住佢訓著左抱左佢上床 我就要出番去喇

別墅

回覆樓主:

我女女都睇左張醫生啦。返黎分享下~ 正如樓主所講,靜脈注射麻醉方面可以放心。 初時睇住阿女聞氣跟住訓左我就開始緊張,到療程結束左,佢醒返個人仲呆呆地,跟手我地向診所比佢食少少野,飲d水,佢就開始恢復講野,但仲未好有氣力。
跟手搭車返屋企段時間都係比較累,但返到屋企就開始生猛喇! 食野,講野、玩、睇電視⋯⋯ 無話痛,無暈無嘔。 今日如常可以返學
至於牙齒方面,我同老公都非常滿意, 因為阿女本身有輕微倒及齒,佢前面4隻門牙要整牙套,張醫生最後幫佢整到正常返, 而家靚哂! 佢自己照鏡都好開心

侯爵府

回覆樓主

請問張醫生收credit card嗎?

別墅

PatJoybb 發表於 17-10-13 15:10
請問張醫生收credit card嗎?

只收現金同支票

複式洋房

謝謝各位分享..我仔仔4歲都約左張虹莉醫生做靜脈鎮靜補牙....一直都因為麻醉方面很擔心,又不知會否有後遺症,但睇到你們的分享令我更清楚更安心,希望他都順利同擁有返靚靚牙齒~

大宅

芝寶貝 發表於 17-7-28 13:40
最後我睇左張虹莉醫生 做埋聞氣靜脈注射麻醉 係好貴 但值 醫生溫柔專業 屯門兩個牙醫都話我女係仆崩 張醫生 ...

請問大約幾錢,我仔有註牙問題,今日睇左個兒科報價真係好貴

大宅

回覆樓主:

我都想知大約幾錢,仔仔有幾隻註牙要整,整身個醫生介紹左張醫生

別墅

柔谷 發表於 17-8-9 12:31
我女整8隻,個報價貴過你喎
希望到當日唔駛整咁多野啦

請問你女女報價幾錢呀

別墅

柔谷 發表於 17-9-6 12:02
我女女都睇左張醫生啦。返黎分享下~ 正如樓主所講,靜脈注射麻醉方面可以放心。 初時睇住阿女聞氣跟住訓左 ...

請問你女女整左幾錢呀

別墅

lucky1220 發表於 18-3-7 15:10
請問你女女整左幾錢呀

我無記錯好似4萬6

別墅

回覆 芝寶貝 的帖子

媽媽你好, 我小朋友最近跌崩牙, 想預約張虹莉醫生的, 請問呢個醫生是否很好? 本人很担心全身麻醉問題.
你小朋友杜了幾多隻牙根? 現情況怎樣? 有無做牙套?
謝謝及感激你.

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

芝寶貝 發表於 17-8-8 11:03
兩個鐘 共整左9隻牙 杜牙根同補牙同整左三個牙套牙紋填補 洗牙
放心 姑娘話呢個外藉麻醉師落藥好輕架咋 ...

請問整咗幾錢?

別墅

如樓主咁講 張虹莉醫生 兒科牙齒好似幾好 即管嘗試下book先,thx

別墅

nette_ng 發表於 18-10-15 17:36
請問整咗幾錢?

4xxxx

別墅

chumug1117 發表於 18-11-6 20:11
如樓主咁講 張虹莉醫生 兒科牙齒好似幾好 即管嘗試下book先,thx

真的好好 好nice 試下whatsapp book同姑娘講下你小朋友咩情況 佢會比個期你去見醫生先架

洋房

張虹莉

別墅

芝寶貝 發表於 18-11-6 20:42
真的好好 好nice 試下whatsapp book同姑娘講下你小朋友咩情況 佢會比個期你去見醫生先架
...

請問有無張醫生Whatsapp ? 上網揾唔到,打電話又長期無人聽😕😕

首頁

尾頁

跳至