美容扮靚

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

Kwonglyk 發表於 17-6-30 19:58
我昨晚去攞咗sample 同偷雞叫BA幫我上曬全面後去食飯感受一下效果!分享少少 :-
上面即時finish幾水潤同好 ...

我只用過 TC , 感覺同你形容的很類似!我用 TC 個妝可以 Keep 8/9 但鐘,而且超有光澤,睇落好滑手。
但價錢開雙夏天又要防曬20+ 真的好少~

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

Jessieyin 發表於 17-6-30 20:31
未出前,我已經試咗喇

你一向係 vvvvip 快人一步~

伯爵府

lovelycats1437 發表於 17-6-30 21:19
你一向係 vvvvip 快人一步~

你有時間都去試下,我果次試咗一晚,比相像中薄,妝感唔係勁厚妝果啲,好貼有光澤,不過等我扲埋sample再試多幾次先再考慮

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

Jessieyin 發表於 17-6-30 22:06
你有時間都去試下,我果次試咗一晚,比相像中薄,妝感唔係勁厚妝果啲,好貼有光澤,不過等我扲埋sample再 ...

我不敢丫,已經無相熟 BA (>﹏<) 行入去試完不買俾人黑面都似睇下你地講算了!

侯爵府

Jessieyin 發表於 17-6-26 22:40
21/8,Jpy30000,其實差唔多價,hk買都ok!
你有冇收到sample信,都有promotion,咁貴試咗先好買
...

好貴呀

大宅

我前日都買左未用,諗緊夾咩base好....佢防晒得20度真係令我有d苦惱

大宅

我今日去完又一城買左支粉底霜同base,問個ba可吾可以比包最新呢隻試用我,個ba話未有 話未收到通知有 simple ,自問本身皮膚干到爆,買野又爽快,如果試左ok我真係會買咖喎,但見到原來真係有simple覺得有D吾開心

男爵府

dearjayyy 發表於 17-7-2 01:52
我今日去完又一城買左支粉底霜同base,問個ba可吾可以比包最新呢隻試用我,個ba話未有 話未收到通 ...
the BA is treat you too bad !!!!!!!!!!!!! dun buy from her anymore

大宅

dearjayyy 發表於 17-7-2 01:52
我今日去完又一城買左支粉底霜同base,問個ba可吾可以比包最新呢隻試用我,個ba話未有 話未收到通 ...

嘩 邊個ba咁衰!我都係去開又一城,都寄左信叫我去拎啦

大宅

becky_green 發表於 17-7-2 20:32
the BA is treat you too bad !!!!!!!!!!!!! dun buy from her anymore

我上網睇話又一城D ba最好咖點知禁

大宅

micky320 發表於 17-7-2 23:33
嘩 邊個ba咁衰!我都係去開又一城,都寄左信叫我去拎啦

無記住佢名阿,佢都有比其他 sample 我既,但我只想試新粉底ja

大宅

今日終於用左啦....好好呀!!!
我係乾性皮膚
份量超少(黃豆咁少)就夠全面,已經夠遮之餘仲係keep到透薄既
日常追求快同自然既話黑眼圏位上多層都已經好ok(但當然比唔上眼部concealer)

因為我每日由出門到返屋企落妝都足足12個鐘既
所以我對粉底long lasting要求好高
貴價: la prairie 魚子粉底 , albion excia
中價: hourglass , GA , three , by terry , chanel , muf
全部都會係眼肚苦紋位現紋,同埋鼻翼下巴位溶妝

但今次呢個keep得真係好好,頂多笑得多苦紋位積左條粉痕
鼻翼位係第9到10個鍾先開始溶溶地
落妝之後皮膚好似仲好左!!!

不過我依然諗緊夾咩base會效果再靚d

大宅

dearjayyy 發表於 17-7-2 23:39
我上網睇話又一城D ba最好咖點知禁

以前又一城係好好架,但上一兩個星期去左又一城感覺差好多,問一句答一句去到好似唔想答,搞到我已經冇意欲買

大宅

emilyyyyyyy 發表於 17-7-3 00:06
今日終於用左啦....好好呀!!!
我係乾性皮膚
份量超少(黃豆咁少)就夠全面,已經夠遮之餘仲係keep到透薄既

比你講到好吸引
暗瘡印果d遮到嗎?

子爵府

回覆樓主

今日去咗試,好心動,之後問ba 拎咗sample
試多2,3日先

禁止訪問

回覆樓主

子爵府

Toffeegirl 發表於 17-7-3 18:24
今日去咗試,好心動,之後問ba 拎咗sample
試多2,3日先

形容吓點解心動,燒吓大家

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

有無人用過TC,可以比較下兩隻嗎
Gloria

子爵府

Glamouri 發表於 17-7-3 21:46
形容吓點解心動,燒吓大家

我無妳地形容得咁好
我d同事問我搽咗咩,佢地話我d皮膚好似忽然好左咁,但又唔覺有搽粉底
我自己因為工作關係,成日都要帶口罩,平時都甩得多(even cdp radiant foundation) ,今日發現無乜點容妝,少少surprise ,有待觀察

子爵府

glora132 發表於 17-7-3 22:10
有無人用過TC,可以比較下兩隻嗎

TC 是twany century 嗎?
如是,我有買,多數冬天用,比較下再report

首頁
12345...10

尾頁

跳至