自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

TRY "天喜丸"
聽說有幫助

大宅

大C 發表於 17-6-26 22:54
身邊越來越多朋友越想懷孕越難懷孕⋯包括我。試了兩個Cycle。今日黎M,我同C7都有D失望同唔開心。
反而覺得 ...

唔好刻意計算日子,擔心嘅話,做所有野之前,先做個檢查,睇下女方輸卵管有無閉塞,男方有無其他問題。如果都無問題,咁香水香薰都唔好用,睇下中醫調下身體。想要簡單D嘅話,你買余*生嘅白鳳丸,放辦公室又好,屋企又好,開頭一日一包,之後早晚一包,適應後早晚兩包都得,得閒做下運動,調好身體,才有間好嘅房屋俾胎兒居住。

大宅

回覆樓主

睇中醫

男爵府

katherine.k 發表於 17-6-26 23:04
等你等好耐都冇, 當你選擇放棄唔要嘅時候個人輕鬆曬點知又中咗

我就係等左1年
計日子唔中
索性大包圍 除左m到日子外
日日都搞 都唔中
最後放棄喇
一放棄就中

侯爵府

回覆樓主:

整定,緣份繼續加油,唔使灰心

伯爵府

回覆樓主:

我都失望過同再期待過啦
依家抱住隨緣心態
慢慢唻啦,一齊加油

大宅

唔好灰心,我自己亦嘗試左三年幾,當中經歷身邊親戚朋友一個個咁生bb, 有的仲要生完第二個,感覺只剩下自己仲未有,真係好痛苦。個個月計住真的俾左勁大壓力自己,後來最冇任何希望的一個月,就成功了,可見心情輕鬆真係好重要。相信自己,在合適嘅時間,你嘅BB就嚟啦!祝福你!

子爵府

怪獸青BB 發表於 17-6-26 23:09
工作居住環境有無荷爾蒙干擾物?上兩個禮拜明珠台有節目講點解有人會比較難有bb,就算有左都容易流產
...

例如咩?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2個CYCLE 就話難!!!

別墅

怪獸青BB 發表於 17-6-26 23:09
工作居住環境有無荷爾蒙干擾物?上兩個禮拜明珠台有節目講點解有人會比較難有bb,就算有左都容易流產
...

冇睇明珠台,能否講下有些什麼因素?想長知識(emoji)

珍珠宮

kid 發表於 17-6-27 21:17
例如咩?

參考#72/73

珍珠宮

roadman 發表於 17-6-27 22:40
冇睇明珠台,能否講下有些什麼因素?想長知識(emoji)

參考#72/73,嚟d野對人影響係睇唔出ga,但對於生育就好大影響,唔好以為睇唔出就無事

珍珠宮

回覆樓主:

起碼預一年,兩個月太快了

子爵府

怪獸青BB 發表於 17-6-27 23:17
參考#72/73,嚟d野對人影響係睇唔出ga,但對於生育就好大影響,唔好以為睇唔出就無事
...

Sorry send錯

男爵府

丙丙 發表於 17-6-27 01:39
係,呢樣真係幫到手,我重買咗磚頭咁大盒諗住有排試

抱住得就得唔得就算,都大年紀喇 ,諗住 ...

係吖,我又係買咗四個月咁上下,用咗第一盒中咗啦,仲剩好多係到,而我兩胎都係深秋同冬天,当時少飲凍野同經常浸浴暖子宮加做运動,加油呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2個cycles 好短時間啫,畢竟唔係18-22,好難好快可以成孕,唔好諗咁多,平常心啦

大宅

怪獸青BB 發表於 17-6-27 23:17
...

個日我有睇呀,原來洗頭水,甲油,好多野都有扞擾賀爾蒙的化學野,睇完都嚇一嚇。

我地食左幾多農藥都唔知

樓主你試左2個月啫,如果check左身體無問題(指精子,卵巢, 子宮),慢慢放鬆心情做啦,男人有壓力去做,都唔好的,我試打針食藥,醫生話邊個時間要做,可能有壓力問題,所以好多次都唔得,係好失望架,最後放棄就有左。

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

介凍飲
睇中E

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我身邊d jm越鐘意化妝越難有BB,
有人中醫調理,
有人ivf,
又有人勁試,試好多年,變怨婦,終於試到
都用左好多心機同錢

侯爵府

醒目開學勳章

大C 發表於 17-6-26 22:54
身邊越來越多朋友越想懷孕越難懷孕⋯包括我。試了兩個Cycle。今日黎M,我同C7都有D失望同唔開心。
反而覺得 ...

唸普門品

經文中有兩句:

若有女人。
設欲求男。禮拜供養觀世音菩薩。便生福德智慧之男。
設欲求女。便生端正
有相之女。宿植德本。眾人愛敬。

http://book853.com/wap.aspx?nid=939&p=5&cp=17&cid=80

http://big5.xuefo.net/nr/article20/198168.html

首頁

尾頁

跳至