自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Yokohamaling 發表於 17-6-27 00:16
去淘寶買排卵試紙
科學D
好快有孕架啦

請教有什麼分別?

侯爵府

babybabyu 發表於 17-6-27 12:29
食左7年避孕藥,一停即刻有。。。平時少凍飲,但食量驚人,一日到黑勁食野,未生前98磅。
...

人地話食藥會影響之後的經量得3日,
停藥後又有肥胖&都係經血量少問題,
真的嗎?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

伯爵府

大C 發表於 17-6-26 22:54
身邊越來越多朋友越想懷孕越難懷孕⋯包括我。試了兩個Cycle。今日黎M,我同C7都有D失望同唔開心。
反而覺得 ...

放鬆。
諗住吓年先要。
可能就下個月就中

大宅

無錯,越想有就會越難有。

越想中六合彩就越難中。

所以,樓主當下必須放開期望。小天使會在你不為意時下凡。

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

心情真係好重要架,朋友刻意追第二胎半年唔中,一放棄唔追就中左

別墅

回覆樓主:

兩個月好短啫,五六年果d先叫耐

複式洋房

平常心會好D

男爵府

ifcsir 發表於 17-7-1 09:07
請教有什麼分別?

有排卵試紙就知自己辺日排卵
而精子可以係子宮生存三日咁上下、咁你日日去小便check一張試紙就會見到愈來愈深紅
前後最紅個三日同 c6開工
咁起碼機會就大過你求其一星期同c6行埋一次就有既講法啦
加油 加油!

侯爵府

Yokohamaling 發表於 17-7-1 14:41
有排卵試紙就知自己辺日排卵
而精子可以係子宮生存三日咁上下、咁你日日去小便check一張試紙就會見到愈來 ...

感謝回覆
妳用淘大衛牌子?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

身邊越來越多朋友越想懷孕越難懷孕⋯包括我。試了兩個Cycle。今日黎M,我同C7都有D失望同唔開心。
反而覺得 ...

睇中醫調理下同埋唔好太緊張,放鬆自己,祝福你

男爵府

反而覺得 ...

我有朋友去深圳看中醫調理,她十年沒有孩子,一吃藥就有了,也不知是否巧合

男爵府

ifcsir 發表於 17-7-1 20:57
感謝回覆
妳用淘大衛牌子?

我當時買咗x衞同透x
唔好意思廢事買廣告,
佢地係葯房D人package咁賣出嚟
我每日用兩隻牌子因为我有多囊卵泡症,黄体素比人地高,咁一種試紙未必準,試兩隻都係当晚深紅色就好大機會冇走雞

男爵府

roadman 發表於 17-6-27 22:40
冇睇明珠台,能否講下有些什麼因素?想長知識(emoji)

有D女人卵子質素唔好,精子串唔入所以受唔到孕,女人年紀同卵子質素好大关係,要去到ivf先check到

禁止訪問

回覆樓主

伯爵府

Huuu 發表於 17-7-1 10:28
人地話食藥會影響之後的經量得3日,
停藥後又有肥胖&都係經血量少問題,
真的嗎?

無呀,我食緊先得3-4日,有肥,停了回覆7日,同有輕微經痛。開頭半年唔准,由25-33日一次。

首頁

尾頁

跳至