自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

chinatea 發表於 17-6-27 18:24
其實佢地打呢D針係為什麼的?去美容院打呢D針會健康?唔係好明白.

我估主要為美容,但聲稱除左美容仲可以治未病啩,正常點會去美容院醫病,應該而家出事咪話為健康囉

chinatea    發表於 17-6-27 22:51

琥珀宮

畀面勳章

sumlam 發表於 17-6-27 18:24
香港應該改下例重判呢啲無良商人,之前睇篇野講,美國就係重罰奸商,所以啲公司會有啲良心,因驚比告到破產 ...

而家係刑事,判左先到民事追索,呢單咁大單都有排計

侯爵府

畀面勳章

謀財害命!害到人家破人亡,生不如死,真係要重判人渣

水晶宮

回覆樓主

超恐怖 ~
事主超慘,唉,就咁就一世 !

伯爵府

chinatea 發表於 17-6-27 18:24
其實佢地打呢D針係為什麼的?去美容院打呢D針會健康?唔係好明白.

【DR美容案】推銷死者療程錄音曝光 醫生:大陸日本都用作治癌
https://www.singtaousa.com/%E5%8D%B3%E6%99%82/%E5%8D%B3%E6%99%82%E6%B8%AF%E8%81%9E/167943-%E3%80%90dr%E7%BE%8E%E5%AE%B9%E6%A1%88%E3%80%91%E6%8E%A8%E9%8A%B7%E6%AD%BB%E8%80%85%E7%99%82%E7%A8%8B%E9%8C%84%E9%9F%B3%E6%9B%9D%E5%85%89%E3%80%80%E9%86%AB%E7%94%9F%EF%BC%9A%E5%A4%A7%E9%99%B8%E6%97%A5/

伯爵府

littlesister 發表於 17-6-27 19:35
我估主要為美容,但聲稱除左美容仲可以治未病啩,正常點會去美容院醫病,應該而家出事咪話為健康囉
...

睇上面link錄音,大概會明點解會上當,都希望大家提醒上年紀家人朋友,佢講嗰套真係會唔少過份擔心健康嘅人相信,健康無捷徑要小心為上

珍珠宮

好慘

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

好慘

珍珠宮

fatchu@home 發表於 17-6-27 18:19
其實點解d人咁大胆?!打d唔知咩入身體,比人講下就打 :ig ...
咪係囉, 打D唔知咩入自己身體喎, 俾錢我做都no way

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

good_pig 發表於 17-6-27 19:17
佢果d其實係乜療程?

聲稱可以用自體血液培殖「好嘅細胞」,再將「好嘅細胞」注射回事主身上,以強身健體。

受害人話佢之前無被sell到任何美容療程,但聽到話對健康精神都好,就中招了,因為佢當時要供樓,更要照顧患三十幾歲自閉及弱智兒子,經濟負擔沉重,需要有健康身體及精神狀態

公爵府

cinda72. 發表於 17-6-27 17:46
小心捲土重來呀

邊兩間醫療中心

琥珀宮

畀面勳章

mameme 發表於 17-6-27 20:06
睇上面link錄音,大概會明點解會上當,都希望大家提醒上年紀家人朋友,佢講嗰套真係會唔少過份擔心健康嘅 ...

咁就更加匪夷所思,去美容院醫病?而且唔係美容點解會去美容院?香港人真係好易呃

Anyway, 祝福事主,希望佢堅強

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

聽到覺得好恐怖!
真係要小心呢d無良商人改頭換面,草菅人命,希望重罰!!!

珍珠宮

吾明點解相信美容院可以用打針去美容,入侵性療程點都要去正式診所或醫院。我就算有病都吾願打針,莫講貪靚。

再講個咁無良都做得出,搵人做試驗品兼賺大錢,直情係喪盡天良

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

traeh 發表於 17-6-27 21:23
聲稱可以用自體血液培殖「好嘅細胞」,再將「好嘅細胞」注射回事主身上,以強身健體。

受害人話佢之前無 ...

經濟沉重仲駛十幾萬去join?

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

一定要重判

水晶宮

回覆樓主:

諗起d人打sculptra, 要加水放幾日先打,幾日後返去打果支solution有冇contaminated 都唔知啦…美容版早幾日有人問開左加水放成個月仲可唔可以打,完全唔驚支野點preserve有冇受污染! DR個幾個事主都係感染惡菌導致敗血症
為左打造一塊膠面做呢d入侵性療程值得咩?

珍珠宮

好媽媽勳章

loved 發表於 17-6-27 21:49
吾明點解相信美容院可以用打針去美容,入侵性療程點都要去正式診所或醫院。我就算有病都吾願打針,莫講貪靚 ...

其實事主可能心諗醫生做係信得過,比著我都可能咁諗

反而我好佩服bk有啲jm,去美容院揾個啲美容師做入侵性療程,跟本個啲美容師冇個信得個,揾醫生做,衰左都話有醫委會投訴下,美容院做衰左真係冇仇報 之前先有單做hifu攪到白內障
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

good_pig 發表於 17-6-27 21:52
經濟沉重仲駛十幾萬去join?

愚蠢又好,事實無講清楚又好,呢個教訓都真係太大了

good_pig    發表於 17-6-27 23:54

大宅

talktime 發表於 17-6-27 16:57
做教師都咁易比人呃咁就一世

心靈空虛

首頁

尾頁

跳至