想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

用左錢,受左身體上的苦做IVF,醫生話我卵巢功能唔好,用好多藥,谷到13粒蛋,只有6粒受精,4粒分裂,3粒係GRADE2,另外一粒G3,所以無用....DAY 2就要雪,因為驚3粒都死埋.
我明白IVF唔係一次就得,不過,我平時又唔飲凍野,又做下運動,雖然高0,但唔係超高,收到呢個結果真係好唔開心.完全無想話係咁樣成績...真係好唔開心.....

我想問,我係咪應該=多一個CYCLE先放雪胎,如果只有3粒,先放一粒,再於2粒?我又怕解凍,佢又會死....好想

如果我再做IVF,應該做什麼再養好個卵巢?及蛋蛋?

另外,放雪胎前要做什麼?謝謝大家.

複式洋房

如果你相信奇積,你為人又堅持,可以嘗試用艾灸方法。因為我都成功左。什麼高0,唔飲凍野,又做下運動 這全是基本, 仲要中醫,針灸,天灸,西醫也做齊。最後試到無可再試,竟試了艾灸堅持1個月竟自然成功。我也感恩,希望你也可以成功。(當然時間可能因應每個體質不同)
假設你會放cycle的話,你都可以利用艾灸裝備下自己身體先,可能結果會不錯。只當保健去處理。或者你也能自然成功吧。
最後必做: 要放鬆心情。
希望幫到你。

別墅

babyyanyanpig 發表於 17-7-4 12:36
用左錢,受左身體上的苦做IVF,醫生話我卵巢功能唔好,用好多藥,谷到13粒蛋,只有6粒受精,4粒分裂,3粒係GRADE2, ...

你邊間e院做?g3就唔要?我剛放左1粒g4,化學左,問e院,g4係咪好差,佢地答我,g1-4佢地都叫好,會雪會用,QM......

但其實我上網睇過G3叫一般,可用。G4就唔用得

大宅

nenebb12 發表於 17-7-4 22:27
你邊間e院做?g3就唔要?我剛放左1粒g4,化學左,問e院,g4係咪好差,佢地答我,g1-4佢地都叫好,會雪會用 ...
私家做,佢話G3,所以無用,當時我都六神無主,醫生說什麼就聽吧😭

大宅

bonnechance 發表於 17-7-4 14:50
如果你相信奇積,你為人又堅持,可以嘗試用艾灸方法。因為我都成功左。什麼高0,唔飲凍野,又做下運動 這全 ...
我依家都不知道做什麼好,有沒有介紹?昨天的眼淚只會不停流,都不知道計劃什麼好,所以事都不依預期

大宅

nenebb12 發表於 17-7-4 22:27
你邊間e院做?g3就唔要?我剛放左1粒g4,化學左,問e院,g4係咪好差,佢地答我,g1-4佢地都叫好,會雪會用 ...
我想問睇qm係私定公政?

別墅

babyyanyanpig 發表於 17-7-5 09:17
我想問睇qm係私定公政?

私家症呀

複式洋房

回覆樓主

不要灰心,,, 我上個月抽、 最後得2 粒可放、
我37 歳、 醫生同我商量、 大家決定放哂。

最後得一個機會、現在5weeks...
我當初比你更灰

因得一次機會放哂就冇。
我放之前有艾炙、針灸吾知有冇幫助。

你要加油!

大宅

Ew_1117 發表於 17-7-5 18:03

請問你艾灸是自己艾嗎?

複式洋房

mei@hang 發表於 17-7-5 18:28
請問你艾灸是自己艾嗎?

不是a..

我去中醫、
謝安琪個個、

我吾知有冇幫助
但我覺得做左起碼安心d .
因我機會比其他人少

另外我放前到衣家有飲滴雞精、
你可試下

大宅

回覆 Ew_1117 的帖子

恭喜你我都係睇謝安琪EC, 下星期抽eggs, 請問你抽eggs到放胎前都keep住針艾? 隔日? 咁放胎後, 有冇去EC度針艾呀? 謝謝~

大宅

Ew_1117 發表於 17-7-5 18:03
多謝你. 我本來計劃放一粒,我依家都想放2粒....我估我都係一次機會,因為解凍都有風險,希望可以成功解凍2粒啦.
我都想試下艾,因為食得中醫多都好悶.

不過,首先要收拾好心情,要正面D先可以繼續,現在仍然頹廢中....

大宅

kimchi0328 發表於 17-7-6 09:43
回覆 Ew_1117 的帖子

恭喜你我都係睇謝安琪EC, 下星期抽eggs, 請問你抽eggs到放胎前都keep住針 ...
針艾痛唔痛?

大宅

babyyanyanpig 發表於 17-7-4 12:36
用左錢,受左身體上的苦做IVF,醫生話我卵巢功能唔好,用好多藥,谷到13粒蛋,只有6粒受精,4粒分裂,3粒係GRADE2, ...

從來都不是一分耕耘 一分收穫
努力都一樣徒勞無功
唉,接受現實,個人會好過d

複式洋房

我係一個食左20年煙既人,ivf 前3個月戒左煙,做之前1個月睇中醫(中環錢太),每日食中藥加一星期2次針灸。我都係少高0,醫生叫我抽完卵(6月頭)等下個自然周期先放胎,等我身體同卵巢可以休息吓,上月底放左胎,啱啱驗到

我唔敢講話中醫針灸一定幫到,但係做多樣野又唔會影響自己,點解唔做呢?

董醫生之前同我講左我食煙食到卵巢同蛋都老化,所以如果我唔戒最少3個月都唔睇我。最尾去左第2個醫生到睇

大宅

Amysham 發表於 17-7-6 12:17
我係一個食左20年煙既人,ivf 前3個月戒左煙,做之前1個月睇中醫(中環錢太),每日食中藥加一星期2次針灸。 ...
恭喜你呀.我想問你放左1粒定2粒?放雪胎,抽卵後=多久放?

複式洋房

babyyanyanpig 發表於 17-7-6 10:39
多謝你. 我本來計劃放一粒,我依家都想放2粒....我估我都係一次機會,因為解凍都有風險,希望可以成功解凍2粒 ...

吾好灰心、 吾止一個機會、 加油

複式洋房

babyyanyanpig 發表於 17-7-6 10:39
針艾痛唔痛?

咭個下痛⋯⋯

艾炙就吾痛

但首先你吾可以怕打針
其實吾太痛的

複式洋房

babyyanyanpig 發表於 17-7-6 14:03
恭喜你呀.我想問你放左1粒定2粒?放雪胎,抽卵後=多久放?

1粒Day3雪胎,抽到21粒,受精有5粒,最尾得4粒可雪。當時我真係好灰,抽到咁多最尾得咁少雪胎,但係我醫生即時話,胎唔洗多,1粒中到就夠啦。

大宅

Amysham 發表於 17-7-6 14:59

1粒Day3雪胎,抽到21粒,受精有5粒,最尾得4粒可雪。當時我 ...
你個醫生都幾好,鼓勵你,我C6都係咁講,1粒就阿. 我個醫生只係話,質素唔係太好,亦唔係最差.......
我想問你個醫生有沒有話要格多久才可以放?因為我個醫生話抽完下一個CYCLE就OK....不過,就要MONITOR密D,咁咪即係要洗多D錢LAW...

首頁

尾頁

跳至