想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Ew_1117 的帖子

咁你放胎前, 幾耐針艾一次? 密唔密?

大宅

bonnechance 發表於 17-7-4 14:50
如果你相信奇積,你為人又堅持,可以嘗試用艾灸方法。因為我都成功左。什麼高0,唔飲凍野,又做下運動 這全 ...

想問下jm你係邊做艾灸?

複式洋房

babyyanyanpig 發表於 17-7-7 10:54
咁我都放2粒....你有沒有=多個CYCLE先放?
我過左幾個月先放,中間去左旅行

大宅

我30歲第一次做,反應不佳,用最大劑量藥,打左14日,得5粒,1粒受精,因用太多藥所以要雪。我應該灰過你。第一次做當體驗下,下次做就會無咁緊張,反應都好D。心情影響結果。何況你仲有三個機會,可能唔駛做第二次呢~ 有蛋未為輸放鬆心情有幫助架~

大宅

Candibaby 發表於 17-7-9 19:55
我30歲第一次做,反應不佳,用最大劑量藥,打左14日,得5粒,1粒受精,因用太多藥所以要雪。我應該灰過你。 ...
感謝分享....希望唔洗做第二次啦....

大宅

Candibaby 發表於 17-7-9 19:55
我30歲第一次做,反應不佳,用最大劑量藥,打左14日,得5粒,1粒受精,因用太多藥所以要雪。我應該灰過你。 ...
不過,真的好難放鬆,我呢個人就是太緊張...

大宅

我都小產過 用佐好耐時間先再bingo

禁止訪問

開心吸收勳章

別墅

回覆 babyyanyanpig 的帖子

我想分享你知,IVF實在不是諗得甘容易,對我呢類AMH得零點幾的人。
我曾經抽卵質素差無粒受精,放胎失敗等等,我宜家生了2胎。應該首先搞好個FSH先開始IVF.
放雪胎前,尤其做人工週期,我有系HK熏肚,台灣放胎都會熏,你今次試下吧!

大宅

babyyanyanpig 發表於 17-7-10 10:00
不過,真的好難放鬆,我呢個人就是太緊張...

我第2次做,可能因為第一次已經歴過最差的,所以抱順其自然心態,抽到有9,5受精,全雪,放2中1。所以我覺得放鬆好緊要。我沒看中醫,也沒有多運動。不過分別係心情同埋第二次有得閒浸下腳(因冬天我手腳冰冷)。

大宅

bearming 發表於 17-7-10 12:36

我想分享你知,IVF實在不是諗得甘容易,對我呢類AMH得零點幾的人。
只係我 / 醫生都沒有預算到原來自己是這樣差.身邊的朋友同自己差不多年齡都是一次就成功,仲有胎餘下.失望都係期望過高..雖然一開始已經叫自己唔好有咁大期待.
請問在什麼方地熏肚,自己做? 我應該會做自然周期,有什麼可以做?

大宅

Candibaby 發表於 17-7-10 14:20
我第2次做,可能因為第一次已經歴過最差的,所以抱順其自然心態,抽到有9,5受精,全雪,放2中1。所以我覺 ...

放鬆....我都想...
那第二次是否好些?就是沒有做什麼?我這次做的時候,都本著沒有期望,中醫都沒有看,只是去做下運動,盡量放鬆下.不過,最次去看醫生都有些失望,到現在未放, 我都唔知想什麼好...只係沒有太大動力,什麼都唔多想做....
如果我只有3粒DAY 2,你話放2粒好嗎?

大宅

babyyanyanpig 發表於 17-7-10 14:24
放鬆....我都想...
那第二次是否好些?就是沒有做什麼?我這次做的時候,都本著沒有期望,中醫都沒有看,只是去 ...

我也只有day2. 我是放2中1。加油!
可能因第一次,每次去都係壞消息,見過最差的。反而第二次,所有消息都係好消息。心情也好。

別墅

做自然週期,比人工週期要求更高,你起碼排卵要正常。我熏肚後子宮有1.2先放的。不是自己熏,在診所用藥熏的。你在HK做ivf的嗎?

複式洋房

回覆 Relaxbearlovebb 的帖子

自己屋企做

大宅

bearming 發表於 17-7-10 16:07

做自然週期,比人工週期要求更高,你起碼排卵要正常。我熏肚後子宮有1.2先放的 ...

香港在那裏 燻呀?是艾灸嗎?

別墅

回覆 mei@hang 的帖子

不是艾灸,艾灸我平時做的。放胎前一日同後一日先做熏肚,令子宮分泌唔知咩蛋白,痴住胚胎著床。

首頁

尾頁

跳至