自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

年紀大機器壞。

自從離開舊公司(都有8~9年),就無做過身體健康檢查。

現在想做身體健康檢查, 唔知大家係邊間做? 有無好介紹? 大約幾錢? (當然知道唔同package唔同收費)。

另外有無邊d遇到不好經驗, 亦都可以講下, 等大家都留意下。

先謝謝jm留言/意見/報料。

子爵府

我之前起生活易網站訂,幾佰至幾千都有,都好方便好多地方有檢驗診所,揀間近自己就ok。
都試過經保險做。要住一晚院無咁方便,不過就全面d。

水晶宮

豬C9 發表於 17-7-5 10:32
我之前起生活易網站訂,幾佰至幾千都有,都好方便好多地方有檢驗診所,揀間近自己就ok。
都試過經保險做。 ...

我都係睇緊生活易網站。

有無試過“Mobile Medical”?
你之前試過邊間?

男爵府

2021勳章

回覆樓主

之前係Groupon買左個$699計劃,除基本野之外還包乳房,盆腔超聲波及柏氏抹片,地址係雅蘭商場

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

幫推,我都想知。
自從前年開始冇驗身,以前公司年年驗身。

大宅

生活易表面上好平
但其實抽佣抽成15%-20%
好多都比去Clinic或者centre睇到巴價錢貴

另外,唔好去團購買body check plan
好多items都無咩用

wcpcelia    發表於 17-7-5 15:11

水晶宮

jadejade1888 發表於 17-7-5 14:55
生活易表面上好平
但其實抽佣抽成15%
好多都比去Clinic或者centre睇到巴價錢貴

謝謝, 請問你試過去邊間驗身?
天空之城, 快樂之地

翡翠宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我去私家醫院檢查,可以見埋醫生聽醫生講解。

大宅

你可以去私家醫院或者一D大型少少既日間醫療中心
好似卓健、香港專科都行內出名

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我去卓健

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章

PCCW2319 發表於 17-7-5 11:31

我都係睇緊生活易網站。

去婚展買 平好多, 買咗一年,有效期, 我一家大細, 一年入去買一次

水晶宮

Pulmma 發表於 17-7-5 15:36
去婚展買 平好多, 買咗一年,有效期, 我一家大細, 一年入去買一次
...

即係邊間?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章

PCCW2319 發表於 17-7-5 15:42
即係邊間?

Mobile

瑪瑙宮

2021勳章 開心吸收勳章

早輪有舊post 講,可以搵下。

我信醫院多d,搵屋企附近既醫院,先比較d plan。 我鍾意法國醫院果個plan,不講因時間問題我去播道,一個中等既plan 加幾項散件,三千幾蚊,服務效率同彈性好好。檢查前見醫生,要佢批准至可散件檢查,不必要既檢查佢會坦白講可以唔做。檢查後都要見醫生。

伯爵府

2021勳章

Pulmma 發表於 17-7-5 15:36
...

有冇邊間好介紹?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

卓健 一定排隊排死你

over booting time 3粒鐘

我已經後悔之前買左4年package body check
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

我自己之前都系去美邦。不過去過2次應該唔會再訂呢間。我果時去尖沙咀果間,好細勁多人,廁所只得一個,唔知系未美邦比其他果d價錢平d,見好多賓賓去做職前檢查
不過其實呢類化驗所型式既大都系流水式作業,姑娘有經驗既(日日對住同一部機,幫客人做一樣既檢查所以都好熟手)。我第一次發現個腎有陰影都系去美邦照果時發現。
當然一分價錢一分貨,私院就梗系環境好d又專業好多啦。

水晶宮

Pulmma 發表於 17-7-5 15:44
Mobile

你覺得好嗎?係咪婦科plan?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

豬C9 發表於 17-7-5 15:57
我自己之前都系去美邦。不過去過2次應該唔會再訂呢間。我果時去尖沙咀果間,好細勁多人,廁所只得一個,唔 ...

請問你之前係join 乜plan?
天空之城, 快樂之地

子爵府

PCCW2319 發表於 17-7-5 17:36
請問你之前係join 乜plan?
印象中都系千幾蚊平民板果隻plan。樣樣都有d。有超聲波肝+腎+子宮。手觸乳房,無栢氏。系咁上下。

首頁

尾頁

跳至