美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問吓而家仲有無人打 Thermage?
有無 jm 去過台灣打?

30+ 皮膚真係無以前咁緊緻
特別係眼皮同下巴......

呢幾日上網爬文搵咗啲資料
而家去台北打 Thermage 平咗好多
NTD 60,000 唔駛已經有 CPT Total tip 900發
而家台灣機票又成日有 promotion
$1000 唔駛已經可以飛台北
心思思好想去台北打

好想知有無 jm 係台灣打過?
求真心分享

伯爵府

回覆 temilyt 的帖子

呢個價好吸引喎!其實我都有興趣想打thermage,不過諗住係香港打,但d價錢好貴!攪到遲遲都未實行!之前都有諗過應該打ulthera定thermage ?

男爵府

shala 發表於 17-7-6 00:13
回覆 temilyt 的帖子

呢個價好吸引喎!其實我都有興趣想打thermage,不過諗住係香港打,但d價錢好貴!攪到 ...

台北有好幾間醫美診所都係呢個價
Google 都 search 到
我諗可能因為近期興 HIFU
所以 Thermage 平咗好多

伯爵府

temilyt 發表於 17-7-6 00:40
台北有好幾間醫美診所都係呢個價
Google 都 search 到
我諗可能因為近期興 HIFU

但香港就兩個價都咁貴,有好幾間thermage重貴d添

別墅

我都有興趣,我想打hifu,請問知邊到打好嗎?

伯爵府

台灣醫美好吸引, 但真係唔知邊間又平又抵
請問有無台灣網好似BK或DISCUSS咁多D SHARE醫美資料呀?

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

cinda72. 發表於 17-7-9 12:52
我真係唔明,香港有既野仲要飛去台灣搞,
機票食宿唔係錢?
有事投訴就仲大單,下下飛過去投訴呀?

台灣機票 + 酒店而家成日有 promotion
三千唔駛已經夠 4 日 3 夜

香港搵皮膚科 / 整型外科醫生打 Thermage
價錢由 2-5 萬不等

台灣搵皮膚科 / 整型外科醫生打, 平一半
同樣係 Derm / Surgeons
台灣人 / 香港人去打其實保障一樣

至於投訴, 香港台灣都會有
香港打唔代表好過台灣
最重要係事前做好功課搵資料
同埋搵醫生好重要
可以上台灣衛生局查醫生資料
善用 Google 去查

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我都想要台灣 醫美資料,唔知有冇JM 試過可分享一下

禁止訪問

男爵府

打過兩次都係台灣,果邊幾年前都已經平過香港好多,無問題,不過打完theramge面有啲腫,效果好好

男爵府

cinda72. 發表於 17-7-9 13:51
你份工隨時請4日3夜假架?
3000你只係講緊機票同住,食呢?其他洗費呢?旅行保險等等呢?
唔係 ...

咁可能我好彩, 真係唔難請假

THERMAGE CPT 打完可以 keep 年半至兩年
Downtime 快, 基本上做完就走得
(相信香港打都係咁)
機票酒店計埋食同保險, $4000 肯定夠

咁 10 萬台幣 vs 5 萬港紙
我會揀搵台灣 surgeons 打

禁止訪問

男爵府

cinda72. 發表於 17-7-11 13:00
去台灣4日只洗4000我都幾肯定我唔得,
再計埋時間,況且你之前講香港係2萬幾至5萬,台灣就計最平既消費, ...

台灣 10 萬打 Thermage 已經唔算平
當地算比較貴
平嘅 under NTD 60,000 都有

都係果句啦, 打 Thermage 前一定要做足 research

去台灣玩用幾錢人人唔同
同樣地, 去台灣做醫美係個人選擇
係香港台灣 even 韓國打一樣得
最緊要做足 research
係香港, 唔搵資料都會去到黑店 / 預到手勢唔好嘅醫生

darbie    發表於 17-9-28 16:51
darbie    發表於 17-9-28 16:50

首頁

尾頁

跳至