懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 Rainc 的帖子

好平 之前睇有埋安胎藥$800

別墅

orangehehe 發表於 17-8-27 09:39
我上胎游洋順產,今胎11月生啦,都係搵晒佢。佢幾細心,問問題會詳細回答,手勢都好好,上胎子宮口聯針埋 ...

Ultrasound機個影像係黑白架喎

大宅

回覆樓主

試問各位jm,係咪每次預約法國醫院醫生都要排一個月?我啱啱自己驗bingo左,想係法國醫院順產,但打去醫院,姑娘話產檢要最快都要1個月後(emoji)

大宅

minipinky017 發表於 17-7-13 01:35
我book左順產啊,預產期8月中
平時產檢覺得佢好好啊,都幾細心

del

複式洋房

ho.reginia 發表於 18-4-12 00:03
試問各位jm,係咪每次預約法國醫院醫生都要排一個月?我啱啱自己驗bingo左,想係法國醫院順產,但打去醫院 ...

你walk in可以照睇,不過要等好耐。。

複式洋房

回覆樓主

游醫生。係我個case我會比麻麻呢個評語
由一開始8週已經跟佢,一直都唸住順產
去到32週產檢仲一直都話無事正常
點知去到34週我見紅入院,游醫生都有收我
一照超聲波,佢比平時產檢照多左好多
平時產檢只會度size,睇心跳就算
一照發現個胎細,胎水少,心跳有跌
變左半緊急開刀
其實呢啲情況係一早可以發現,因為係個胎盤問題
但游醫生一直無發現
結果我仔34週4早產出左黎,好彩樣樣都健康
建議如果搵游醫生,每次產檢要主動問睇胎水,問多啲,如果唔係會好hea就check完
不過游醫生手勢的確好好,我開完刀無點痛過
第二日落床行走自如
順產報價比我5萬,我最後緊急開刀埋單10萬

別墅

回覆 chekaycherie 的帖子

請問你緊急開到點解會甘貴? 你系順產到一半開刀嗎? 我問過游醫生 他說 如果已經落產房 順產緊 就要 另外給麻醉師費、手術室費、醫生費等, 加埋要5-6萬。 但我以為你系臨時改開到 應該唔使給順產那筆錢

複式洋房

tpy0624 發表於 18-4-26 23:05
回覆 chekaycherie 的帖子

請問你緊急開到點解會甘貴? 你系順產到一半開刀嗎? 我問過游醫生 他說 如果已 ...

我唔係順產順到一半。係入左院先決定改開刀
個5至6萬咩醫生費麻醉費係應該講緊開刀費用

洋房

minipinky017 發表於 17-7-13 01:35
我book左順產啊,預產期8月中
平時產檢覺得佢好好啊,都幾細心

請問係咪打去醫院點名就ok?一般產檢幾錢?

大宅

tswm2b 發表於 18-4-27 12:04
請問係咪打去醫院點名就ok?一般產檢幾錢?

可以打電話去預約,但時間會約到好後
或者朝早拎籌,預要等幾粒鐘
產檢$420-450

複式洋房

orangehehe 發表於 17-8-27 09:39
我上胎游洋順產,今胎11月生啦,都係搵晒佢。佢幾細心,問問題會詳細回答,手勢都好好,上胎子宮口聯針埋 ...

產檢大概咩價錢啊,有無電話可以預約到啊,多謝你

別墅

啤啤熊528 發表於 18-12-27 14:42
產檢大概咩價錢啊,有無電話可以預約到啊,多謝你

產檢$400+,如無改policy, 第一次睇無得預約,要walk-in等

複式洋房

orangehehe 發表於 18-12-28 11:37
產檢$400+,如無改policy, 第一次睇無得預約,要walk-in等

OK(emoji),多謝你啊,大概等幾耐啊(emoji)

別墅

啤啤熊528 發表於 18-12-28 11:38
OK(emoji),多謝你啊,大概等幾耐啊(emoji)

我第一次walkin等左4個鐘,平時產檢平均等45-60分鐘

首頁

尾頁

跳至