懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

自6,7周起胃口變得好差, 不定時會有反胃, 乾嘔既情況, 而家13W ,早幾日仲見過幾滴血, 立即去睇醫生, 照過/ 檢查下面都話正常, 叫我多D休息. (其實只係返工放工, 而且坐幾個地鐵站咁多)
體重更加跌至歷史新低, 瘦左8磅................. 我發覺一到夜晚胃口就好差, 差都咩都唔想食, 又唔會餓. 真係辛苦到喊, 又話12W 起會好D... 好似都係咁..............幾時先會好轉.........
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

大宅

回覆樓主

我都係咁
好辛苦
但因為失去過
所以更珍惜當下能夠有的辛苦
媽媽
一起加油
努力撐過

大宅

回覆樓主

大家努力啦!
第一胎八週嘔16周
第二胎5周嘔到依家14周
依頭食果頭嘔,唉!

子爵府

C9Ma 發表於 17-7-13 21:55
大家努力啦!
第一胎八週嘔16周
第二胎5周嘔到依家14周
點頂呀.......好難受, 好似日日都病咁, 我次次乾嘔都標晒眼淚_

Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

大宅

jayk_1030 發表於 17-7-13 21:58
點頂呀.......好難受, 好似日日都病咁, 我次次乾嘔都標晒眼淚_

有時只係嘔返食過D野出嚟還好。只嘔胃酸果下仲慘,喉嚨勁痛有時仲有血!
所以老公關心好緊要,都係唯一支持!
自己日日同自己講差不多嘔完去蜜月期架喇!
加油!

別墅

回覆樓主

我嘔到生

大宅

回覆樓主

食唔到飯不如飲下湯,食下d 麵包餅乾等都得架

男爵府

jayk_1030 發表於 17-7-13 21:37
自6,7周起胃口變得好差, 不定時會有反胃, 乾嘔既情況, 而家13W ,早幾日仲見過幾滴血, 立即去睇醫生, 照過/ ...

好難講,個個人體質唔同,我果陣都係過左3個月就變正常返喇,不過都有人過左4個月變正常,嚴重嘅整個孕期都係咁

複式洋房

自6,7周起胃口變得好差, 不定時會有反胃, 乾嘔既情況, 而家13W ,早幾日仲見過幾滴血, 立即去睇醫生, 照過/ ...

我6week開始嘔,而家13week仲嘔緊⋯但發現左一樣野,如果我開始反胃,即使冇胃口又唔餓,迫自己食野係會減低個反胃感⋯最初係擔心我唔食野又不停嘔而驚寶寶冇營養而迫自己食,後期發現可能個胃冇野比佢消化就會反胃而家就少食多餐,即使食一塊方包都會迫自己食

子爵府

C9Ma 發表於 17-7-13 22:06
有時只係嘔返食過D野出嚟還好。只嘔胃酸果下仲慘,喉嚨勁痛有時仲有血!
所以老公關心好緊要,都係唯一支 ...

係呀,好多時都係chok到d 酸水上黎咋

複式洋房

回覆樓主

我完全明白!我都係咁...
中午都叫做有胃口d食到野,夜晚食完過兩個鐘成餐返嘔返出黎。之前醫生見我輕左5磅,開左止嘔丸,話會好d唔會嘔,但食左都會嘔,可能隔日先....

今日13w3,琴晚好似好轉左,希望大家快d到蜜月期啦...

子爵府

yi00000 發表於 17-7-14 08:43
我完全明白!我都係咁...
中午都叫做有胃口d食到野,夜晚食完過兩個鐘成餐返嘔返出黎。之前醫生 ...

係喎!中午仲會覺得餓,食到下飯,但夜晚果餐堅辛苦。稍為飽dd 已經想嘔出黎以前減肥果時都無瘦得咁快。

Btw,你同我EDd應該一樣咁近。共勉之

複式洋房

jayk_1030 發表於 17-7-14 08:51
係喎!中午仲會覺得餓,食到下飯,但夜晚果餐堅辛苦。稍為飽dd 已經想嘔出黎以前減肥果時都無瘦得 ...

我都係夜晚先會咁,尋晚臨瞓前嘔左d胃酸出黎,個喉嚨好似火燒咁,點浪口飲水都仲係好''乸''
最慘係老公咁岩唔舒服,食藥瞓左,所以我係廁所嘔到七彩佢都唔知

男爵府

我17wk先正式脫離地獄之旅

WK 7-14簡直痛不欲生

真係嘔只得兩次(仲要係過左3個月先嘔),個果兩次簡直係嘔到天昏地暗日月無光,d嘔吐物直頭係噴射式衝出黎,連衝入洗手間都衝唔切,成地都係,好彩係屋企,如果係街就醜死怪

jayk_1030    發表於 17-7-14 09:18

大宅

回覆 katiekttt 的帖子

我都係咁. 一肚餓就反胃, 仲好突然就肚餓. 第一胎果陣 99 叫我反胃就食野, 開頭我唔信, 點知試過真係 work.
呢胎都係咁.
而家 w14 好d, 但係仲係無胃口, 肉要睇下咩煮法, 唔係乜都食到.
一落車就想嘔, 有時淨係嘔泡 @_@

jayk_1030    發表於 17-7-14 09:22

大宅

Deirnee 發表於 17-7-14 09:13
我都係夜晚先會咁,尋晚臨瞓前嘔左d胃酸出黎,個喉嚨好似火燒咁,點浪口飲水都仲係好''乸''
最慘係老公咁 ...

我通常呢啲情況,我會先飲一杯暖水,再食粒啫喱。我覺得舒服少少囉!

男爵府

回覆樓主:

初頭係咁,胃口改變。中期會開始好。但其實bb愈大會愈多不適。

子爵府

coffee2012 發表於 17-7-14 09:37
初頭係咁,胃口改變。中期會開始好。但其實bb愈大會愈多不適。
真大鑊,.................我無好轉過....................

複式洋房

jayk_1030 發表於 17-7-14 08:51
係喎!中午仲會覺得餓,食到下飯,但夜晚果餐堅辛苦。稍為飽dd 已經想嘔出黎以前減肥果時都無瘦得 ...

我edd應該1月16呀~

我深信過多一個星期會好d架啦!

大宅

yi00000 發表於 17-7-14 09:54
我edd應該1月16呀~

我深信過多一個星期會好d架啦!

我edd 12/1 呀

首頁

尾頁

跳至