興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章

依三星期我係寵物趣談消失左,因為我好痛苦同難過,樣樣事都失曬魂,提唔起興趣,因為我大仔(貓貓)病左,精神不振,唔食野,立即入院,遲續發高燒,白血球指數好高,肚有少少水,係医院一直高烧唔退,狀况重越來越差,過左一星期還未好轉再加上依間医院重話佢多數係傳染性腹莫炎(可以講話係貓嘅絕症),天呀,心情直插谷底,我見佢無好轉呀仔係醫院又唔開心,咁米出院尋求其他方法(重有個化驗DNA嘅報告未返),出院個陣重講到大仔就來去彩虹橋,太辛苦可返院打針。
返到屋企需然繼續發高燒無精神,但感覺到佢開心左,我立即搵另外一個医生(網上好多人讚), 焦急地由朝早等到黃昏得來嘅回覆係叫我去其他醫院, (醫生已睇左之前醫院嘅報告) 我真係好失望,佢連見都唔見,一絲希望都無比依個小朋友,唔睇早揚聲,唔好白白浪費左一日時間,唉!好唔好?見人見至。
我無放棄,繼續搵,我就揾到依間九X貓醫院,黃醫生同陳醫生好好,佢哋無放棄大仔,重好細心咁睇同講解,我個心踏實左,輕鬆左,每日都不停退進,兩位醫生嘅專業,真誠,耐心,愛心,同合作精神,我真係好感動,最重要係真心愛貓貓,無放棄佢地,終於大仔退左燒,白血球慢慢步向正常,腹水收左,出左院依家係屋企繼續食葯療養。
我真心感謝九X貓醫院兩位仁醫(Dr. Kaman & Dr. Jaime)同護士團隊,多謝佢地嘅悉心照顧,感激萬分!

大宅

c9c99 發表於 17-7-14 12:16
依三星期我係寵物趣談消失左,因為我好痛苦同難過,樣樣事都失曬魂,提唔起興趣,因為我大仔(貓貓)病左,精 ...

好醫生可遇不可求。我都經曆過。希望你仔仔快D好番曬,咁你就唔使咁辛苦哦

伯爵府

2018復活節勳章

catlili 發表於 17-7-14 12:37
好醫生可遇不可求。我都經曆過。希望你仔仔快D好番曬,咁你就唔使咁辛苦哦 ...

多謝祝福,有醫德嘅醫生難求,好幸運遇到,佢地病真係攞我命,雖然至今還未肯定查出乜病,但至少退左燒有返精神當贏!

大宅

c9c99 發表於 17-7-14 12:45
多謝祝福,有醫德嘅醫生難求,好幸運遇到,佢地病真係攞我命,雖然至今還未肯定查出乜病,但至少退左燒有 ...

系啊。精神番就當好一半喇。我隻白貓睇咁多个E生。個個話佢系皮膚病。又話會傳染,叫一定要分隔貓貓,但另一隻貓同佢相處咁耐,乜事都冇。同埋打咁多針唔好。攪到佢超唔開心。後義工就話應唔系皮膚病,可能系情緒。因皮膚病D皮膚會有硬結或皮屑。但佢乜都冇。反而依家唔捉佢睇E生仲好咗D。所以一開始遇到好E生就唔使勞貓傷財喇

伯爵府

祝大家的貓貓早日康復

子爵府

祝福

伯爵府

2018復活節勳章

catlili 發表於 17-7-14 18:54
系啊。精神番就當好一半喇。我隻白貓睇咁多个E生。個個話佢系皮膚病。又話會傳染,叫一定要分隔貓貓,但另 ...

真係慘慘猪,白貓重未好,真係都好耐喎擔心死人喇,我諗佢自己都好唔開心,情緒真係會影響病情,希望快啲搵到原因啦!

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

多謝祝福今日獻出我第一次,幫大仔打補血針,其實真係好緊張,好彩成功

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

祝貓貓早日康復

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

依三星期我係寵物趣談消失左,因為我好痛苦同難過,樣樣事都失曬魂,提唔起興趣,因為我大仔(貓貓)病左,精 ...

祝貓貓早日康復

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

小朋友病左,家長真係好焦慮不安,好彩你大仔仔遇上好醫生,多謝分享好醫生,希望你仔仔快啲好番

伯爵府

2018復活節勳章

mariefish 發表於 17-7-17 12:14
小朋友病左,家長真係好焦慮不安,好彩你大仔仔遇上好醫生,多謝分享好醫生,希望你仔仔快啲好番:fortunat ...

謝謝,我都希望大仔快啲好返,都要食住藥一段時間,見佢開始清潔身體,摸佢有搖尾(之前無力無乜反應), 就知佢一日一日有進步,好開心佢堅持無放棄自己,叻仔

大宅

c9c99 發表於 17-7-17 14:21
謝謝,我都希望大仔快啲好返,都要食住藥一段時間,見佢開始清潔身體,摸佢有搖尾(之前無力無乜反 ...

.

伯爵府

2018復活節勳章

sagesage 發表於 17-7-17 18:10
最重要有呢位主人不離不棄牠!不斷找其他方法!主子真辛福!
可否介紹咁好的獸醫診所?
...

因為係一家人嘛,一定會不離不棄,陪伴終老

子爵府

祝貓貓早日康復

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

苦中作樂:大仔露臍look(享受緊lam毛過程………)

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

咁最後診斷貓貓係咩事?

九X貓醫院係咪專科醫院?想問吓收費貴唔貴?

侯爵府

見到毛孩病,仲慘過自己病。

好在樓主冇放棄,最後搵到個好醫生!
祝福貓貓身體健康。

伯爵府

2018復活節勳章

catcat@cat 發表於 17-7-21 16:14
咁最後診斷貓貓係咩事?

九X貓醫院係咪專科醫院?想問吓收費貴唔貴? ...

好彩報告出左唔係癌証(因之前林巴腫脹好大), 驗出身體嚴重發炎,都係病毒引起,有機會上年肺炎啲菌未清,又有機會係細佬之前流濞涕啲菌變種傳染左,真正病因肯定唔到,依家食抗生素撒底清左佢,所以要食一段時間。

間醫院尊醫貓貓,當然係會貴啲啦

伯爵府

2018復活節勳章

nyfng 發表於 17-7-21 17:34
見到毛孩病,仲慘過自己病。

好在樓主冇放棄,最後搵到個好醫生!

多謝祝福,係呀,好似呀媽咁,自己病都唔好佢病,好心痛

首頁

尾頁

跳至