自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 TommyGirl 於 09-1-27 15:04 發表
樓主好簡單.....問那對父母一個問題,如果航空公司容許一個有疑似沙士的乘客同佢一齊搭飛機,佢會點?!

我估佢會答你「邊有咁啱, 如果係咪當唔好彩攞!」
佢咁自私, 點會覺得自己有錯架啫!

珍珠宮

this is from BA's website:

http://www.britishairways.com/tr ... sLink=searchResults

Would I be able to travel if I have contracted chickenpox ?

Answer
Information from British Airways Health Services states you cannot travel until six days after the last spot has appeared, and then at that point you will also need a letter from your GP/Doctor stating that you are no longer infectious.

If you hold a confirmed booking with British Airways and are diagnosed as having chickenpox, please contact either your Travel Agent or your local British Airways office who will be able to offer you the necessary assistance.

子爵府

咁嘅問題都仲要問=.=

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

咁既問題都問得出口........門口都唔好出呀.........唉.....

大宅

D人係咁衰, 我小朋友的同學放假前幾日出水豆, 佢阿媽仲帶佢返英文班, 仲講明新年去singapore, 你話, 邊有人衰到咁.

禁止訪問

民房

原帖由 TommyGirl 於 09-1-27 15:04 發表
樓主好簡單.....問那對父母一個問題,如果航空公司容許一個有疑似沙士的乘客同佢一齊搭飛機,佢會點?!

咁樣問又好似一d常務理都冇喎,呢d說話做人阿媽點會講得出口!?

子爵府

由屋企出門口到上機, 落機接觸9千幾個人, 自己唔舒服都算啦, 都要唸下接觸到大肚婆既感受~ 有報應架:;pppp:

大宅

同我大家姐好似呀...我岩岩生完半過月到 佢話要搭機過來睇我 (我大姐姐嫁到新加坡) 佢又唔同我講 佢大仔岩岩先手足口病隔離一個星期 係我二家姐同我講 我老公即刻話 要我同大家姐講 唔好过來bb只得半個月大 惹到手足口病好大件事....我同我大家姐講要佢唔好过來啦 我大家姐仲話我地大驚小怪 佢大仔都隔離一個星期啦 冇事 我老公話 佢地一定要過來一定唔畀入屋....

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

原帖由 doremi_store 於 09-1-25 23:08 發表
我有個朋友個仔出緊水豆, 明天仲打算去拜年同搭飛機去旅行, 有無問題?

咁佢地終於去唔去得成?

男爵府

我都想知!
原帖由 docomo 於 09-2-1 16:08 發表

咁佢地終於去唔去得成?

大宅

咁嘅問題都仲要問 !

男爵府

係資訊發達的今時今日都重有甘多無知既父母. 不過可能係自私多d.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

出緊水痘,會有發燒架,咁仲要問?

大宅

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

NO, NO, NO)))

男爵府

2/2新聞

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20090202&sec_id=4104&subsec_id=11866&art_id=12155034

...六歲童遊大馬染怪病猝死.....唔好摶呀!

大宅

我睇見呢單新聞都有諗起我呢個朋友, 佢同人講都係搏o下上唔上到機, 不過我見過個小朋友, 個面只得一粒已結焦, 應該上到機, 佢地應該昨晚返黎, 呢對夫婦係朋友圈係出名自私。

大宅

哎...呢個世界真係好多自私人架....

有次同亞女去公園....玩玩下有個小朋友黎左, 坐緊車車....第2個小朋友準備行過去同佢玩..佢爸爸就大大聲講...唔好同佢玩住呀...我個女出緊水豆呀... 佢亞爸明知個女出緊水豆仲帶佢落公園玩..無野呀:;pppp:

我地離遠聽到就..急急腳走人

珍珠宮

畀面勳章

出水豆係唔可以吹風同會傳染人架,小朋友仲要好好休息,好kum自私啦

首頁

尾頁

跳至