夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

linglingkiki,
原來係咁, 唔怪得你咁大反應的.
可以點做? 唉! 如果佢同你縁已盡, 你發癲你溫柔, 佢都係會去chee第二個女人 (就算唔係呢個, 都可以係第二個, 第三個....).
如果佢只係一時受唔住誘惑 (中年危機呀!就算二人感情一向幾好都分分鐘出事), 你溫柔冷靜, 仲有機會等風暴過去, 如果你發癲, 佢就由一時誘惑變成認定你係 "衰人" 唔係佢杯茶, 咁你就推左佢去個女人果邊, 就算呢單無疾而終, 有第二個第三個出現時, 佢亦會卜過去.
不過唔係話你做得唔啱, 唔啱果個係個男人同果個女人. 但好無奈事實就係咁. 希望你加油沉著作戰!!! 上來呻下出咗啖氣會好些.

大宅

當年我爸爸返大陸滾~ 有一天上午我們一家剛吃完早餐後, 個二奶狼死到打來我家, 我媽媽聽的, 個二奶一開口就叫我媽比三十萬佢, 佢比番個老公給我媽, 點知我媽立即說 "不如你比三十萬, 我送個老公給你" . 個二奶立即cut線, 我爸"O"左嘴, 我媽當沒事發生~ 不聞不問不吵鬧, 最後個二奶投降沒法了了 ~ 所以你要堅強點, 唔好中計

洋房

自從初一晚我C6同個女人講完電話後,我都冇再同佢講野,就算一齊去拜年,我都冇睬佢,佢鍾意去街咪去街,講電話就講電話,總知佢鐘意做乜就做乜,我都冇理佢,我淨係同個女玩。

禁止訪問

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原帖由 linglingkiki 於 09-1-29 10:11 發表
自從初一晚我C6同個女人講完電話後,我都冇再同佢講野,就算一齊去拜年,我都冇睬佢,佢鍾意去街咪去街,講電話就講電話,總知佢鐘意做乜就做乜,我都冇理佢,我淨係同個女玩。 ...

妳有無諗過最差情况會係点,有無心理準備?妳c6既然講得出妳揾交嗌,妳已經俾佢减緊分.....

有時都要交吓戲,若然要守住頭家,辛苦d都要....

複式洋房

原帖由 kamajenny 於 09-1-29 02:07 發表
當年我爸爸返大陸滾~ 有一天上午我們一家剛吃完早餐後, 個二奶狼死到打來我家, 我媽媽聽的, 個二奶一開口就叫我媽比三十萬佢, 佢比番個老公給我媽, 點知我媽立即說 "不如你比三十萬, 我送個老公給你" . 個二奶立 ...

我好崇拜你媽咪呀!

男爵府

好媽媽勳章

樓主,popokit佢哋講得好啱呀! 齋發你老公爛渣都唔係辦法,男人好衰架,唔會認自己唔啱,所以就算佢哋都覺得個女人有問題,都唔會肯認架! 你咁cher佢,佢更加死撐話冇嘢啦!

想當年我同c6未結婚,佢個pk ex想反兜佢。我都同我c6嘈到拆天。佢都同你老公一模一樣,死話係friend,死話冇嘢,死話咁多年都係咁,死話自己冇嘢就ok。我心諗我都係女人,啲八婆玩緊乜我清楚過你啦! 好哋哋一個女人,知道人哋有女友就唔會半夜點幾鐘打嚟人哋屋企搵人啦! 我都花咗好多時間先搞掂個pk。開頭同c6嘈完全冇用,重衰,佢企哂過個八婆嗰邊。後來我豁出去, (可能因為嗰時我哋開始冇耐,所以我比較容易打定輸數) 同佢講,我好肯定個女人有問題,因為咩事咩事咩事,正常應該係點點點,唔會咁咁咁。問我c6如果調轉佢會唔會覺得冇問題? (唔使佢答,佢自己知答案) then自行定論之後個女人一定唔會放手兼撥行火 (畀我批中哂,所以之後c6冇得唔認),講清楚咁樣我接受唔到,如果佢 (c6) 堅持咁做唔顧我感受咁就bye bye啦!

好彩,我c6冇放棄我,過咗一排我批個八婆啲嘢又中哂,咁佢都冇說話好講。c6自行同個八婆劃清界線,個八婆自此消失!

不過你唔好諗住佢會認當初自己白痴呀! 啲c6,寧屎都唔肯認自己衰架...真係好鬼乞人憎架! 重要覺得自己當初好專一係100分老公添呀~~!! 都唔知如果唔係我當初發功,佢畀人滾咗好耐啦~~!!!

所以你而家最緊要定,唔好嘈,擺出一付哀莫大於心死咁嘅樣,同你老公分析件事,你幾咁hurt,因為你幾咁愛佢同個家 (呢招掂架,男人啲虛榮心真係超低能... )。如果佢重愛你,佢自己知點做架喇。

咁當然,如果佢已經唔愛你...咁就做乜都冇用喇...

洋房

各位,多謝你地的意見,其實我都知如果我發爛的後果會係點,但我條氣而家真係頂住 ,我每日都想SEND個電郵比條八婆,但我都仲係忍住吾做,我而家只可以處於捱打狀態,不聞不問,因為我要同佢講既野都講晒,其實我自己都擔心個結果,好彩仲有呢個也方比我呻下,同埋有經驗的過來人分享,如果吾係我都吾知點算,

男爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主, 有無試過帶埋亞女接c6放學, 向個女人示威

大宅

原帖由 小聰 於 09-1-29 17:03 發表
樓主, 有無試過帶埋亞女接c6放學, 向個女人示威

都幾好wor...不過唔建議無lala.去...要搵d原因...1/可比個女人見你係一家人,你仲有個女...2/ 你有d特別原因...例如,今日囡囡好叻.學識左d乜..我就同佢講獎勵你同埋爸爸一齊食甜品...,又可提你c6你地有幾溫馨,又唔會比佢覺得你咁有攻擊性!!
我係男人,如果老婆帶細路來等我,,同我or細路慶祝我都幾開心...
但如果我同個女人有d唔正常..我會覺得自己好衰..

洋房

其實都有人有類似提議,我都打算這樣做,要等放完新年假先

別墅

原帖由 linglingkiki 於 09-1-29 16:05 發表
各位,多謝你地的意見,其實我都知如果我發爛的後果會係點,但我條氣而家真係頂住 ,我每日都想SEND個電郵比條八婆,但我都仲係忍住吾做,我而家只可以處於捱打狀態,不聞不問,因為我要同佢講既野都講晒,其實我自己都擔心個結 ...

每日都想SEND個電郵比條八婆 (千祈唔好, 於事無補, 兼捭機會個女人係你老公面前插你! 捭機會佢話捭你c6知佢幾咁委屈....)
我而家只可以處於捱打狀態.(都唔係, 你始終係正室, 你係你老公個老婆, 個老公係你的, 你每晚都可以攬住你個老公, 你個八婆吹咩. 你要有咁諗法, 你就可以處之泰然. 其實你一定要到咁境界至有得同個八婆玩.)
因為我要同佢講既野都講晒,其實我自己都擔心個結 ... (講晒就好啦! 咁你仲要對佢好d, 要用軟功, 等佢覺得屋企係最好, 最溫暖, 唔好迫男人埋牆角. 最多第日慢慢炮製佢je. )

別墅

原帖由 kamajenny 於 09-1-29 02:07 發表
當年我爸爸返大陸滾~ 有一天上午我們一家剛吃完早餐後, 個二奶狼死到打來我家, 我媽媽聽的, 個二奶一開口就叫我媽比三十萬佢, 佢比番個老公給我媽, 點知我媽立即說 "不如你比三十萬, 我送個老公給你" . 個二奶立 ...

勁呀! 我要封伯母做偶像, 不單是她巧妙的回答.
還有她處理的手法和態度.

洋房

popokit,

好多謝你,雖然我而未能做到你教我的野,但你吾係第一個咁講,我希望我能夠做到,自己脾氣吾好,好聲好氣對我黎講暫時都仲有難,等我下左啖氣先,因為我了解自己,而家出聲一定罵戰收場...等我冷靜(冷戰)幾日先....

別墅

原帖由 linglingkiki 於 09-1-30 00:07 發表
popokit,

好多謝你,雖然我而未能做到你教我的野,但你吾係第一個咁講,我希望我能夠做到,自己脾氣吾好,好聲好氣對我黎講暫時都仲有難,等我下左啖氣先,因為我了解自己,而家出聲一定罵戰收場...等我冷靜(冷戰)幾日先.... ...

好! 樓主要加油呀!

男爵府

畀面勳章

做人最緊要清楚, 叫老公搞清楚佢!!
有一年,年三十晚,有個女仔打電話搵我老公(當然唔只一次la), - 之前我問佢我地係咪有婚外情,佢當然例牌否認la!!...跟住c6聽電話,佢好大聲講:你唔好打電話來!!我要陪老婆煮飯!!...
但, 記住,如果佢再拖拖拉拉...就做低佢!!
ok??

首頁

尾頁

跳至