親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

唔好意思, 好急咁報咗郵輪去冲繩,想請教

1. 郵輪保險 有人比較過嗎 ? 那間比較好
2. 上岸1.5天, 不買電話卡可以嗎 ? 離線地圖可以嗎 ?
3. 如要買那里便宜 ? Iphone 可以用嗎 ?
4. 不自駕的話, 不遠的景點可以怎樣plan呢 ?
5. 晚上上返船上, 第二天早上又上岸, 方便嗎 ?

thank you

生日月, 開心過

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

雪文 發表於 17-7-17 11:44
唔好意思, 好急咁報咗郵輪去冲繩,想請教
通常郵輪都會有 local tour 比你 join,唔想煩又唔識 plan 最好就 join 佢地

如果想自己攪掂,
可以上 google 查「郵輪 冲繩 懶人包」之類,
會有好多前人既經驗

禁止訪問

水晶宮

回覆 clubman1800 的帖子

謝謝你. 剛去了圖書館供了五本書, 睇完再問.

wcpcelia    發表於 17-7-17 16:26

生日月, 開心過

水晶宮

回覆 shinku 的帖子

謝謝. 佢的行程好貴呀, 我諗住都係那霸市周圍行下

生日月, 開心過

水晶宮

保險我應該都係買中銀, 二公婆買埋升級保保埋手機都係380元五日
其它公司都要over 500元
生日月, 開心過

水晶宮

回覆 clubman1800 的帖子

Hi Clubman

請問市中心食魚生和和牛有介紹嗎 ?

生日月, 開心過

禁止訪問

水晶宮

clubman1800 發表於 17-7-17 16:05
海鮮的話, 去 Tomarin 泊港吧, 位置距離國際通及碼頭都好近, 自己 Google 下, 國際通太多遊客了.

和牛無意 ...

謝謝,我要想去這裡,國際通太多遊客了。
我今天在信和買了電話卡 5天65元 。 希望冲繩可用吧。到時就可以googel了
生日月, 開心過

別墅

回覆樓主:

玩完個郵輪假期未呀?
可唔可以分享一下
好玩嗎?設施、飲食好嗎?
沖繩同個島你有無跟報一日遊定自己去呀?

水晶宮

回覆 koreababy 的帖子

HI 你想知道咩呀 ? 我是玩海洋航行者

只是上岸沖繩. 第一天有跟免費上岸6小時. 之後都係自己行, 我們出入都坐的士, 因為慳時間.

生日月, 開心過

子爵府

回覆樓主:

行街真係唔好去國際通, 去新都心

別墅

雪文 發表於 17-8-7 10:59

HI 你想知道咩呀 ? 我是玩海洋航行者

Hi....請問的士易截嗎?

別墅

回覆樓主:

我系坐雲頂夢,諗緊跟佢船上D團定自己行好,但我衹系識國際通咋,請教一下除國際通外有咩其他shopping 地方呢?

禁止訪問

水晶宮

koreababy 發表於 17-8-7 11:57
Hi....請問的士易截嗎?

容易,都是上了年紀的人開的士的。
起步價yen550
生日月, 開心過

水晶宮

bbasco 發表於 17-8-7 11:06
行街真係唔好去國際通, 去新都心

我去了國際通。
生日月, 開心過

水晶宮

我第一日跟免費團, 2點就出到碼頭. 帶我們去了首里城, 綜合免稅店 , Outlet.
回到碼頭七點. 直接坐的士去久茂地吃和牛.( 本部牧場), 去到要等1小時. 就隨意走走, 原來很近就是國際通入口, 吃了雪鹽雪糕. 吃完晚飯, 散步行到牧志站, 要行20分鐘. 去了驚安的殿堂, 五層不是通的, 去每一層要找服務生帶, 人又多, 想揾人問都好難. 買完又要排隊去退稅. 價錢又唔平.

第二日去了泊港吃魚生, 之後又坐的士去吃暖暮拉麵, 去到未開門. 就排了一粒鐘才有得食. 原來佢開到零晨二點, 就係牧志站附近. 早知昨晚來吃. 之後吃完就去咗大國的葯妝掃貨, 我認為佢比較便宜加直接退稅. 之後想行下牧志市場, 見到同船的人說要去百貨公司買桃. 又跟她快步行15分鐘, 又返去我哋昨晚吃和牛的地方, 那附近有間百貨公司, 久茂地ryubo購物中心地下買了桃, 又坐的士回碼頭.個時可以是返船的高峰期, 塞車的士費比昨晚貴了400元.

水果不能上船, 要係碼頭吃.

你只有一晚的時間, 我唔知新都心的店幾點關門. 國際通就好夜

生日月, 開心過

別墅

回覆樓主:

你個行程都好豐富wo
有免費團咁好,雲頂無㗎,最平也要$5xx一個人

別墅

回覆樓主:

雲頂夢號第一天沖繩泊岸系17:00,之後23:00要返船,其實衹有幾個鐘,我系咪應該坐的士去國際通食個飯就算呢?請問由碼頭去國際通要幾耐車程呀?但又唔知同唔同你一樣泊同一碼頭!

首頁

尾頁

跳至